Hvorfor bruge olier til hudpleje?

Olie til hudpleje - kvinde i solsikke mark med solen i baggrunden

Det at bruge ansigts olier er faktisk en skønhedsrutine, der er blevet anvendt af både mænd og kvinder igennem tusindevis af år for at soignere sig og i nogle tilfælde for at fugte ørkenens varme væk i det gamle kongerige Egypten og i de græske og romerske imperier.

I dag bliver kombinationer af ekstrakter fra kokos, jojoba, mandel, hamp, avocado, ylang ylang, argan og andre vegetabilske og æteriske olier blandet for at opnå alle mulige former for små mirakkel-produkter (blandingen afhænger af hvert mærke).

[lepopup slug='optin-naturlig-viden']
Indholdsfortegnelse Skjul

Olier til hudpleje

 

Til forskel fra vand, voks og syntetiske duft-baserede produkter, leverer naturlige olier alle de samme fordele men ingen af ulemperne.

Olierne er rige på essentielle fedtsyrer, som omega 3, 6, 7 og 9, hvilket gør huden blød og glat.

Til fedtet hud olie hjælper de med at afbalancere hudens celler af fedt, så huden stopper en overproduktion talg, hvilket gør huden glattere.

På tørre eller beskadigede områder hjælper olier med at fugte huden og til at skabe en beskyttende barriere mod udefrakommende negative påvirkninger.

Rene olier til hudpleje er helt naturlige

 

Din krop har langt bedre af at blive fugtet med rene olier, der indeholder både vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer fremfor alskens skadelig kemi.

De fine kosmetikolier er hverken raffineret, varmebehandlet eller filtreret på andre måder. De fleste olier er koldpressede, så de bibeholder alle deres gode og naturlige egenskaber. På den måde får din hud og dit hår glæde af indholdet.

Anbefalet naturlige produkter til hud, hår og krop

Syntetiske stoffer - kvinde smører ansigtet med creme

Det er nemt at anvende vegetabilske olier til hudpleje

 

Din hud har ikke brug for kryptiske formularer i form af alle mulige ”syntetisk fremstillede vidundermidler”, som den kommercielle kosmetik-industri ellers gerne vil have dig til at tro.

Olier er ikke blot fri for alle de kedelige kemikalier, de er også nemme at bruge.

Til almindelig hudpleje bruges kun ganske få dråber af gangen. Olierne er derfor utroligt drøje i brug og rækker derfor langt. De både fugter og nærer huden så snart du masserer olien på huden.

Olier holder længere end mange syntetiske kosmetik cremer gør

 

Da olierne er helt naturlige og udelukkende består af deres naturlige struktur, fordeles olien nemt ud på huden. Andre produkter består oftest af store mængder vand, hvilket gør at de holder på den fugt der allerede findes i huden.

Det er derfor et nyt produkt lader til at virke godt i starten, men langsom føles mindre og mindre effektivt.

Olierne bidrager rent faktisk med fugtighed og selvom man nemt kunne fristes til at tro, at de vil virke fedtede på huden, så er det slet ikke tilfældet.

Olier til hudpleje fedter ikke og er super fugtende og nærende for huden

 

Faktisk anvendes rene olier af mange, der lider med fedtet hud. Fedtet hud er oftest et tegn på en ubalance i udviklingen af sebum, som er hudens egen olie.

Når huden bliver fugtet med olie, opfatter kroppen det nemlig som, at der allerede bliver produceret rigeligt med sebum, hvorfor produktionen heraf falder.

Ved fedtet hud vil de naturlige ingredienser narre din hud til at tro den allerede har nok olie og derved lukke af for talg produktionen.

På den måde mindskes den fedtede hud gradvist og anvendes den rigtige olie, fedter den heller ikke.

Olier bliver nemlig forholdsvist hurtigt absorberes af huden, hvorefter de ikke virker fedtet på selve huden.

OBS: Fedter huden ved brug af olier, vil der oftest være tale om den forkerte olie i forhold til din hudtype. Det kan også tænkes, at du anvender for stor en mængde olie, da der faktisk ikke skal bruges specielt meget. Start altid kun med nogle få dråber.

Giv tør og dehydreret hud fugten tilbage med naturlige olier til hudpleje

 

På tørre eller beskadigede områder vil de beroligende plantematerialer også bidrage til at lukke fugten inde ved at danne en beskyttende barriere, samtidig med at rense ud og give en forfriskende fornemmelse til porerne.

De vil endvidere stoppe irritation i huden og mindske rødme. Disse egenskaber gør ansigtsolier fantastisk til tør, fedtet eller kombineret hud, som de balancerer, afgifter og fugter med blot nogle ganske få dråber.

Det gælder naturligvis ikke kun for olier til ansigtet, men i det hele taget for naturlige olier til hudpleje.

 

essentielle olier - æterisk olie

Naturlige olier til hud og hår er fyldt med gode egenskaber

 

Olierne er rige på vitaminer og næringsstoffer. De fleste besidder forskellig mineraler essentielle Omega fedtsyrer, hvoraf nogle er dem, som huden og kroppen ikke selv kan producere.

Olier virker helende, regenererende og stimulerende for huden. Mange olier har anti-inflammatoriske egenskaber og nogle har endda anti-virale egenskaber.

En særlig god egenskab det gode og naturlige indhold i olierne har er, at de virker helende og lindrende for mange forskellige hudproblemer og hudsygdomme lige fra akne og akne ar til rosacea, psoriasis, pigmentering og sågar neuropati eller nervesmerter i forbindelse med sukkersyge.

Økologiske og miljøvenlige olier til hudpleje

 

Langt de fleste rene olier til hudpleje fås i en økologisk udgave, hvor plantningen, høsten og presningen af olierne foregår efter særlige regelsæt. CHLEOPATRA forhandler Soil Association certificeret olier, som blandt andet lever op til særlige EU-krav omkring lovgivningen for økologisk dyrkning, produktion, procentandele, emballering med mere.

Olier kan findes i både plast og glas-emballering. Vi anbefaler, at du altid går efter dem i glas. For det første er det helt naturligt og skader ikke miljøet på samme måde som plast gør. Det er nemt at genanvende og det slipper ikke giftigt indhold ud i produktet. Køb kun plast, hvis du har en særlig god grund.

Hos CHLEOPATRA stiller vi også krav til os selv, hvad angår miljøet. Derfor sørger vi også for at alle de kedelige ting som pakker til forsendelse er lavet af genbrugspapir og at alt hvad vi får af beskyttelsesindpakning, bliver genanvendt.

Bliv derfor ikke overrasket, hvis du modtager en pakke med forskellige bobbelplast, avispapirer eller små strimler papir. Det er ganske simpelt for at genanvende så meget som muligt og derved skåne miljøet mest muligt.

Slip fri for kemikalier, konserveringsmidler og andre fyldstoffer og toksiner

 

Du drømmer ikke om, hvad kosmetik-industrien anvender af skadelige kemikalier, som du smører på huden og i håret.

Det er ganske simpelt afskyeligt.

Ved at anvende vegetabilske olier som hud- og hårpleje skåner du din egen krop for adskillige kemikalier, syntetiske virkemidler, kemiske konserveringsmidler, parabener og mange andre fyldstoffer.

Noget for enhver smag – Stort udvalg af forskellige olier til hud og hårpleje

 

Naturen har altid meget at byde på. Ligesom du ikke blot kan finde blomster med en duft og et udseende, så finder du nærmest heller ikke to olier der er ens.

Vegetabilske olier bliver presset fra både nødder, kerner, frugter, frugtkød og frø som stammer fra flere forskellige planter, buske, palmer og træer. Det giver dig rig mulighed for at gå på jagt efter netop dine yndlingsolier.

Der er vitterligt noget for enhver smag. Der findes olier som er super gode til huden, andre der er gode til håret og nogle, der er rigtig gode til specielt ansigtet eller endda fødderne.

Du kan vælge olier efter din hudtype, du kan vælge olie ud fra hvilke områder du ønsker at pleje eller endda ud fra visse hudproblemer.

lavendelmark

Rene olier til hud og hår giver mange anvendelsesmuligheder

 

Olier til hudpleje kan bruges som almindelig fugtighedsgivende hudpleje og til at behandle tør eller fedtet hud. Du kan give dit hår et nyt liv og styrke neglebåndende eller blot give en rigtig god omgang massage.

Med lidt kreativitet, kan du også lave dine egne saltskrubs, en make-up fjerner eller endda rense dine møbler.

Olier har rigtig mange anvendelsesmuligheder, så der er ingen grund til at den skal stå og blive gammel i skabet.

Vegetabilske olier virker mod hudproblemer og alderstegn

 

Der er ingen af os der kan undgå det. I hvert fald ikke, når det gælder alderen. Med alderen kommer også visse kendetegn, der signalerer hvorhen det er vi er på vej.

Vi taler rynker og fine linjer – men i og for sig også almindelige urenheder i huden, som jo også sniger sig med på vejen. Til dette findes eksklusive ansigtsolier eller skønhedsolier, der fungerer som ren eliksir i form af ansigtsserum. Vi kan anbefale, at du kigger nærmere på figenkaktusolie, der er en skøn olie til hudpleje, der dufter godt og giver din hud en silkeagtig fornemmelse. Den har et stort indhold af natulig E-vitamin, der netop er med til at skræmme rynker og fine linjer langt væk grundet de gode antioxidant egenskaber.

Et andet stort område, hvor vegetabilske olier gør sig kendte og velsete er indenfor diverse hudproblemer og hudsygdomme.

Grundet de mange gode ingredienser i olierne, deres vitaminer, essentielle fedtsyrer og antioxidant, anti-vira anti-inflammatoriske og antibiotiske egenskaber, virker mange af olierne som rene og helt naturlige virkemidler mod problemer som akne, psoriasis, rosacea, gigt og neuropati.

 

Olier holder længere end cremer

 

Olier til hudpleje er meget drøje i brug i modsætning til eksempelvis fugtighedscremer, der ofte kan indeholde helt op mod 75% vand. Cremer med højt vandigt indhold tilsættes desuden konserveringsmiddel for at kunne holde. Olierne derimod er helt rene og indeholder derfor ikke andet end naturens egne gode virkestoffer.

Uanset hvad emballagen fortæller, så er er det bedst at anvende disse olier mens din hud stadig er lettere fugtet efter et bad. Her har din hud ekstra brug for fugt og bliver nemmere absorberet – og du behøver virkelig ikke, at bruge mange dråber.

Det kan derfor være en fordel, hvis flasken har en pipette, så du nemmere kan dosere små mængder olie hver gang.

Vegetabilske olier er ikke kun for kvinder – mange mænd bruger skønhedsolier

 

Er du mand har din hud også brug for fugtighed. Mænd lider ofte med tørre albuer og til dette findes, der intet bedre end et par dråber olier om dagen.

Som nævnt, så har rene olier været anvendt af både kvinder og mænd i tusinder af år. I dag er ingen undtagelse, for en mands krop har absolut også brug for fugtighed og kan drage lige så meget nytte af oliernes mange gode ingredienser.

Mænd med skæg kan bruge olierne til skægpleje. En skægolie behøver ikke bestå af en blanding af forskellige vegetabilske og æteriske olier. Det kan lige så godt være en ren vegetabilsk olie, men det står dig naturligvis frit for selv at blande din helt egen skægolie.

Skægget vil blive blødere og mere medgørligt over tid og du undgår også ubehagelig ting som skægpest og skæl i skægget, hvis du masserer lidt olier dybt ind i skægget hver dag. På den måde, kan du holde dig skæg mere lækkert og attraktivt.

Hårpleje - kvinde med krøllet mørkt hår

Fine olier er guld værd for dit hår – olier til hårpleje

 

Det skal ingen hemmelighed være, at blandt andet kokosolie har været en sand velsignelse for kvinder og deres hår, for dem der ønsker at bringe deres beskadigede krøller tilbage til et forfriskende liv.

Mange ting her i livet kan forårsage at dit hår kommer til at se trist og kedeligt ud. Nogle gange skal der ikke så meget til og selv en mindre forkølelse, kan forårsage at dit hår mister sin glans.

Hvis dit hår nogensinde ser kedeligt eller trist ud, vil opskrifter med kokosolie og honning virke som de rene mirakler for håret. Efter blot en til to gange at have påført olien, vil dit hår genoprette sit liv og sin glans.

Rene olier i det hele taget er rigtig godt for håret og hovedbunden. Det mindsker også risikoen for skæld væsentligt samtidig med at det nærer og plejer hårets spidser.

Skift til naturlig hudpleje med alverdens skønhedsolier i dag!

 

Alle bør prøve rene vegetabilske olier og gerne økologiske. CHLEOPATRA tilbyder dig ugiftige dyrkede produkter, som betyder at din hud er helt uden giftstoffer fra start til slut.

For kun nogle få år siden anvendte jeg stort set intet for at pleje og beskytte min hud. Mine albuer var tørre, mit ansigt fedtet og mit skæg stift som et bræt.

Ja, for selv jeg, som mand, har fået øjnene op for hvad en naturlig hudpleje kan gøre af forskel. Min kone ligeså og sammen bruger vi mange dejlige olier til vores daglige hudpleje rutine i dag.

En god massage bliver det også til i ny og næ – naturligvis med olie, som et godt smøremiddel.

Siden vi har erstattet ansigtscremer (som normalt indeholder vand) er vores hud blevet langt blødere. Visse små pletter er forsvundet og min kones hår er helt fantastisk blødt og lækkert. Ja, det kan jeg godt sige helt ærligt.

Vi er begge holdt op med at føle en ru, tør og ubehagelig hud, og har i stedet fået en blød, elastisk og smidig hud.

Sådan kommer du selv i gang med alle de dejlige olier til hudpleje og hårpleje

 

Hvordan skal du starte?

Når du begynder skal du være opmærksom på, at det kan tage et par ugers “tilvænning”. Både for dig at anvende olierne og til du finder en god balance i, hvor meget olie du skal bruge, men også for din hud at vende sig til at slippe af med alle dets toksiner. Din hud vil afgifte i begyndelsen, særligt hvis den har været påbudt mange kedelige kemikalier førud. Men vær tålmodig – din hud vil takke dig!

 

Hvordan gør du?

En eller to dråber på let fugtig hud – det er hvad der skal til. Gnid olien ud på de områder du ønsker at behandle – ligesom du vil gøre med din almindelige hudcreme. Det kan være din hud har brug for mere, men brug så lidt som muligt til at begynde med. Olier fungerer både som dagcreme, natcreme eller som et ekstra serum under din sædvanlige dagcreme. Hvis du ikke helt kan slippe denne endnu.

 

Hvilken olie skal du vælge?

Personligt har de fleste olier fungeret godt for os. Hvis du er nysgerrig og gerne vil prøve lidt forskellige olier, så står det dig frit for. Som udgangspunkt, kan du vælge olier alt efter hudtype eller hudproblemer, men i sidste ende handler det mest om, hvilken olie din hud synes bedst om og det er kun ved at prøve sig frem du kan blive helt sikker på dette.

Andre gode spørgsmål om olier til hudpleje

 

Kan du lave olie blandinger? Bestemt! Du behøver ikke kun at vælge en olie med kun én ingrediens, såsom mandel olie. Olier har forskellige karakteristika og nogle gange vil din helt egen blanding være den bedste for dig.

 

Vil huden ikke blive skinnende og fedtet? Nej, overhovedet ikke. Olien fødder huden med dens mange gode egenskaber, såsom fedtsyrer, der understøtter cellerne. Fleste olier absorberes relativt hurtigt, og huden efterlades kun blød og glat og med en fin glans.

 

Flere spørgsmål? Læs gerne vores guide til at komme godt i gang med olier, vores faq eller vores sektion med svar på mange af vores kunders spørgsmål.

 

Olier til hudpleje er en fantastisk måde at give slip på dårlig kemi og samtidig give huden hvad den har brug for.

Gå på opdagelse i de mange spændende vegetabilske olier nu!
[lepopup slug='optin-naturlig-viden']

Konklusion

 

Vegetabilske olier virker bare godt til huden – så simpelt kan det i virkeligheden forklares. Men som du kan se fra ovenstående, så er der også manage gode årsager til at det virker så godt som det gør.

Rene, naturlige olier har været anvendt til huden i årtusinder og det kan man ikke sige om så meget andet inden for kosmetikken. 

Alt det som produceres i dag er ikke længe på markedet, hvis det ikke har en god effekt, så med den historie olier har på bagen i forhold til anvendelse til hud og hår, så siger det næsten det hele.

Skriv et svar