Når nu du endelig har fået fingrene i en af de hersens herlige olier. Dem som alle går og taler om, men ingen nogensinde har fortalt dig om, hvordan du bruger. Er det så pinligt at spørge, hvordan du skal benytte din nye olie? Næh det er det ikke, så hvordan anvendes rene olier egentligt?

Anvendelse af vegetabilske olier på hud, hår og krop for absolut begyndere

 

Det er snarere dumt ikke at spørge, for ellers ender du bare med at gøre det forkert og få en kedelig oplevelse med de rene olier – og lad os for god ordens skyld nævne, at du ikke er alene.

Man kan jo ikke vide alt. Og mange kosmetiske produkter har nogle gange flere anvendelsesmuligheder. Dem finder du måske aldrig ud af, hvis du ikke spørger dig frem.

Så her er det altid ok, at spørge sig frem.

Block "156904" not found

Hvordan påfører jeg vegetabilsk olie til huden?

 

Inden vi kommer for godt i gang med hvordan rene olier anvendes til huden og kroppen, så er der først og fremmest nogle sikkerhedsforanstaltninger vi skal gennemgå.

Bare rolig – det er slet ikke farligt.

Hudpleje

Tjek dig selv for en allergisk reaktion

 

Først og fremmest, skal du huske at foretage en allergitest – hver gang du vil benytte en ny olie. På den måde slipper du for, at blive ubehageligt overrasket. Hvis nu din hud skulle vise sig, at få en uventet reaktion.

Det er i virkeligheden kun meget få mennesker, der viser allergiske reaktioner over for rene olier. Men hellere være på den sikre side.

Herefter er du klar til at anvende din olie. Olierne har mange formål og kan i princippet anvendes til hele kroppen.

Hår, ansigt, kroppen, ben og arme samt fødder og negle kan alle have glæde af oliernes fordele. Oliernes opgave er som udgangspunkt at fugte og nære og tilføre huden og håret vigtige vitaminer, essentielle fedtsyrer, mineraler samt virke beskyttende og/eller helende.

Når du tager olien i hånden

Fælles for alle olierne er, at du først skal have dem ud i dine hænder. Det foregår ved at du ligger et par dråber olier på dine fingerspidser. Herefter gnidder du hænderne sammen i cirkulære bevægelser. Dette er for at blødne olien op og eventuelt varme den lidt. Kokosolie, som er fast vil ved varmen i dine hænder smelte, så du nemt kan påføre den huden eller håret.

Nu er du klar til at smøre olien på kroppen

I begyndelsen skal du gå meget langsomt til værks og kun anvende et par få dråber, når du anvender olier til huden. Senere vil du selv blive klar over, om din hud trænger til mere. Så uden mere halløj, kommer her – hvordan anvendes rene olier.

Hvordan anvendes rene olier til håret?

Sådan anvender du vegetabilske olier til håret

 

Koncentrer olien om det område du ønsker behandlet. Særligt spidserne og hovedbunden er interessante i denne sammenhæng. Masser olien ud i spidserne og eventuelt i hovedbunden (særligt, hvis du har skæl). Lad eventuelt rester af olie i hænderne blive gnidret ind i hårlængderne.

Hvordan anvendes rene olier i ansigtet?

Sådan anvender du vegetabilske olier i ansigtet

 

Brug små cirkulære bevægelser i T-zonen og eventuelt på kinder, nakke og ører. Ved anvendelse af olier som ansigts-serum, bør du endvidere koncentrere dig om områder under øjnene, smilehuller samt andre steder du måske har tendens til rynker eller fine linjer.

Masser de få dråber ind i huden til du kan mærke, at olien bliver absorberet.

Tilføj mere olie efter behov, men lad ikke huden blive for fedtet. Efter kort tids anvendelse, vil du hurtigt opdage, hvor lidt eller hvor meget olie din hud i ansigtet har brug for i forhold til at holde sig hydreret og samtidig med en ikke-fedtet følelse.

Hvordan anvendes rene olier på arme og albuer?

Sådan anvender du vegetabilske olier på arme og albuer

 

Tilføj en passende mængde olie til hver arm. Vær især opmærksom på albuer, da disse kan have en tendens til at tørre mere ud end resten af kroppen. Masser olien ud over hele armen i fine strøj frem og tilbage. Være sikker på, at du får masseret olien godt ud over det hele. Både på overarmen, men også på undersiden af armen. Har du meget tørre albuer, kan du koncentrere en god del af olien her. Hvis du har lyst, kan du også massere lidt under armhulerne. Det kan give en beskyttende og samtidig lugtfri effekt.

Hvordan anvendes rene olier på dine ben?

Sådan anvender du vegetabilske olier på dine ben

Samme som armene. Kom eventuelt også om bag på ballerne med lidt olie. Her kan olien have en opstrammende effekt.

Hvordan anvendes rene olier på dine fødder?

Sådan anvender du vegetabilske olier på dine fødder

 

Masser dine fødder i en god olie og lad det side et stykke tid. Vær opmærksom på, at fødder normalt ikke absorberer nær så meget olie, som resten af kroppen.

Pas også på med dine bevægelser, da olie gør det meget glat at færdes på mange gulvtyper. Bedst er det, at gøre et mindre kar klar med vand og give dine fødder et velfortjent fodbad. Giv gerne fødderne en god massage med olie ved samme lejlighed. Naturligvis med håndklæder omkring på gulvet, så du ikke skvatter.

Hvordan anvendes rene olier på dine negle?

Sådan anvender du vegetabilske olier på dine negle

 

Kun en dråbe eller to er som regel nok til neglene. Fordel olien og masser den henover neglerødderne og lad den absorbere mest muligt af sig selv. Masser eventuelt rester af olien ud på håndryggen for at fugte hænderne ved samme lejlighed.

Anvendelse af olie andre steder så som i skægget eller på øjenbryn

 

Ved øjenbryn anvendes kun en dråbe til hvert øjenbryn. Her gnidder du i rolige bevægelse olien frem og tilbage med pegefingeren et par gange.

Olie i skægget, kan give det en blødere struktur. Har du tendens til skægpest, vil det også være rigtig godt. Sørg for at få olien helt ind imellem skægget så tæt på rødderne som muligt.

Alt efter længden af skægget, kan du enten anvende samme metode som ved øjenbryn. Eller du kan anvende pegefingeren og tommeltotten til at nærmest ælte olie ind i skægger. Sørg for så vidt det er muligt, at få olien så tæt på huden som muligt. Sørg også for at få den helt ude i spidserne af skæghårene.

Hvordan anvendes rene olier på et problemhud?

Sådan anvender du vegetabilske olier på dine hudproblemer

Er din hud meget sensitiv. Eller har du et hudproblem som akne, ar, eksem, psoriasis, rosacea, pigmenthud eller andet. Så skal du gå mildere til værks. Med det forstås, at du bør starte i det små. Med kun få dråber, lader du olien absorbere og skal kun tilføre mere olie efter behov.

Vær særligt opmærksom på, hvordan din hud reagerer og om olien bliver absorberet. Gør den ikke det efter nogle minutter. Eller efter, at du stille og roligt har masseret den på de områder du ønsker at behandle. Så kan det meget vel være fordi du bruger for meget olie. Det kan også være fordi den olie ikke passer til præcis din hudtype. Du kan derfor med fordel forsøge dig med en anden. Læs også mere om forskellige olietyper her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *