Og hvilke olier skal jeg gå efter, når det kommer til hud og hårpleje?

For at sige det lige ud, så er sandsynligheden for at du i dagens Danmark bliver snydt, ret stor. I dag skal man virkelig være vågen, når man handler. Og det gælder ikke kun for olier til huden og håret. Sandheden er, at det er nemt at blive snydt og somme tider, kan det endda være svært at vide, om man bliver snydt eller ej. Dette er en lille artikel om hvilken olie, der er bedst og hvad du som forbruger bør se efter, når du handler olier til huden og håret. Hvilken olie er bedst, når det kommer til dig, din hud og dit hår? Find svaret her.

Verden er i dag fyldt med produkter fra A til Z og vi er så mange mennesker, at der nærmest ikke er noget, du ikke kan få i adskillige versioner, varianter, typer og mængder. Du har fri mulighed for at vælge imellem forskellige producenter, mærker og brands. Det giver dig bedre muligheder for, at finde præcis det du skal bruge. Omvendt gør det også valget lettere besværligt, idet, at vejen til det perfekte produkt, kan være længere. Af alle de produkter du kan vælge imellem, kan det være sværere, at finde det som er bedst.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 177,00 DKK 154,88
Tilbud
DKK 59,00 DKK 50,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 357,00 DKK 312,38
Tilbud
Pakke-tilbud -20%
Tilbud
Pakke-tilbud - 12.5%
DKK 506,00 DKK 442,75
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 248,00 DKK 217,00
Tilbud
DKK 69,00 DKK 55,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 25,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
Tilbud
DKK 159,00 DKK 135,00 (Inkl. moms)
lad olien vælge dig

Hvad du ikke ved og hvad producenten ikke fortæller dig

Hvilken olie skal du som udgangspunkt altid gå efter

Som med så meget andet, så er olier lidt af en jungle, når det kommer til bedste kvalitet, bedste batch, bedste alt muligt. Går man i dybden med ting, så er det efterhånden mere reglen end undtagelsen, at der ligger mere bag det rette og bedste valg, end hvad der umiddelbart er synligt på overfladen.

En olie er forskellig ud fra mange fine detaljer. Det er alt lige fra, marken, hvorpå planten gror, vejrforholdene og selve høsten. Alt dette kan have indflydelse på det færdige produkt.

Dertil kommer selve udvindingsmetoden, destilleriet, hvorpå olie-processen foretages samt eventuelle andre processer olien gennemgår efterfølgende.

De fleste af disse elementer i tilblivelsen af olien, er det de færreste mennesker, der selv har indflydelse på. Du bestemmer jo heller ikke selv, hvordan din cola produceres. Til gengæld ved du, at en cola altid giver dig det samme, uanset, hvor den er produceret. Sådan er det ikke når vi taler om naturlige elementer som olier.

Så hvad bør du vælge

Alle de føromtalte detaljer bag olien, er nemlig med til at bestemme, hvordan det endelig produkt bliver.

Der hvor du selv har en indflydelse er på om olien skal være økologisk eller ej. Om den skal være behandlet på nogen måde eller om du ønsker, at olien skal besidde flest mulige af dens oprindelige egenskaber.

I dag vælger de fleste økologi, hvor det er dem muligt og det gør vi også selv. Det er en god måde, at sikre sig, at produktionen af olien er foretaget under visse bestemte regler. Det er dog ikke ens betydende med, at olien er bedre end en olie, der ikke er økologisk. Det hænger nemlig sammen med, at den eneste måde, hvorved en olie kan kaldes økologisk, er hvis den er under opsyn af bestemte organisationer, der administrerer økologien så at sige. Men alt dette koster landmanden penge og kan komplicere visse elementer, der normalt set er ganske simple.

Sandheden er, at det er de færreste, der ønsker at hælde dårlig kemi på deres marker og træer, da de fleste af disse i forvejen gror helt vildt og passes og plejes af dyr, vind og vejr og andre uforudsete begivenheder i det lokale. En ikke-økologisk olie, kan derfor i princippet være mindst lige så god som en økologisk.

Tag den røde eller den blå pille - to fremstrakte hænder

Kom nu til sagen

Som du kan se, så er alt ikke så lige til. Og det bliver endnu værre. For det de fleste glemmer at se efter, når de først har valgt en olie ud fra udvindings proces, som naturligvis bør være koldpresset. Ved en koldpresning er olien blevet udvundet ved mindst muligt varme, hvorved de fleste egenskaber bibevares.

Problemet er, at de fleste glemmer efterbehandlingen. Raffineringsprocessen.

Når en olie er blevet koldpresset, så kan producenten kalde den for koldpresset. Også selvom, at den har gennemgået en raffinerings proces efterfølgende. Og det er faktisk her filmen knækker for de fleste, mener vi.

En olie der går igennem en raffinerings proces sker typisk for at fjerne urenheder, naturlige bakterier, misfarvning, lugt eller smag for den sags skyld. Uheldigvis, så tager denne proces også rigtig mange af oliens gode egenskaber med sig ned i afløbsrøret. Olien får altså frataget mange af dens væsentligste egenskaber, vitaminer, mineraler effektive fedtsyrer m.m. direkte ud af vinduet.

Derfor bør du altid gå efter en uraffineret eller ikke-raffineret olie. Specielt, når formålet er til huden og håret. Her gælder det naturligvis om, at tilføre så mange af oliens gode egenskaber, som muligt.

Problemet med raffinering af olier er, at olien opvarmes. Nogle gange helt op til flere hundrede grader. På dette tidspunkt knækker filmen for såkaldte koldpressede olier. For når olien er koldpresset og derefter raffineret, så sælges den fortsat som værende koldpresset. De fleste aner ikke, at olien så efterfølgende har været varmet op til flere hundrede grader, og derved fået fjernet alle de gode ting, som du i første omgang køber den for. Derfor skal du altid gå efter uraffineret olier.

Skal du altid vælge økologisk, koldpresset og uraffineret?

Som udgangspunkt ja. Vi vil dog fortælle dig om enkelte tilfælde, hvor det er ok, at gå på kompromis.

Økologi, er som du kan forstå ikke altid lig med det bedste produkt. Det er en garanti mere end det er en facitliste. For et ikke-økologisk produkt på ”papiret”, kan i virkeligheden være lige så økologisk, som det produkt, der har et certifikat. Forskellen er blot, at der ikke betales til en mellemvirksomhed, for at bevise det.

Somme tider kan det økologiske aspekt være så dyrt, at du bliver nødt til at se igennem fingrene med det. Det har vi eksempelvis valgt i forbindelse med vores havtorn olie. Den er ikke dokumenteret økologisk. Grunden hertil er, at den hos vores leverandører er hele ti gange dyrere end ikke-økologisk. Det er en pris vi ikke vil betale, mest af alt fordi vores kunder vil ikke betale over kr. 1000 kroner for 30 ml. Det er for vanvittigt.

Vælg som udgangspunkt koldpresset olier. Der kan være visse olier, der giver mere mening at eksempelvis dampdestillere. Det kan nemlig somme tider være den mest effektive og omkostningseffektive metode samtidig med at man bevarer integriteten af planteolien.

Når alt forståelse om oliens kvalitet er på plads, hvad vælger du så?

Hvilken olie er bedst til ansigtet?

Nu når du har styr på, hvilken olie du skal gå efter, så vil du sikkert også vide præcis, hvilken olie du skal vælge. Ikke sandt?

Her kommer så det fantastiske ved naturlige produkter. For selvom der kan være visse fordele ved bestemte olier, så er det i sidste ende olien, der vælger dig.

Forstå det som, at vi alle er forskellige. Det er derfor, at der findes ca. 80 trilliarder forskellige midler til hud- og hårpleje, men ingen virker til alle. Var der noget, der gjorde det, så ville det jo være det eneste vi alle havde brug for. Sådan hænger verden ikke sammen.

Olier er unikke i opbygningen af dens kemi, i form af konsistens, fugtighedsgivende effekt, indholdet af mineraler og fedtsyrer samt virkning. Men din hud og dit hår er også unikt. Det er det blandt andet på grund af de omstændigheder, din hud er omringet af.

Der kan altså være forskel på klimaet som temperatur og sol -energi, men også andre energier som form og træning. Og inden at det hele skal lyde alt for kosmisk. Så bygger det blot på, at vores kemi er forskellig fra person til person – præcis som olierne.

Vi kan derfor kun guide dig til olier, der er velegnet specielle dele af kroppen. I sidste ende er det helt og aldeles op til dig, at lytte til din krop.

Den bedste olie til ansigtet, er den olie, der ikke fedter, ikke blokere dine porer og heller ikke virker tørrende.

Her er tre gode olier til ansigtet du kan prøve.

Figenkaktus frø olie 10ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

En sand skønhedseliksir
Økologisk, koldpresset og uraffineret figenkaktus frø olie. 10ml

Figenkaktus frø olie er den mest luksuriøse olie i verden. En kraftig fugtighedscreme og lys, stabil og alsidig olie, der absorberes let og hurtigt ind i huden. Det er en ægte skønhedeliksir, der begunstiger en langsommere aldring af huden og forbedrer hudens elasticitet.

Læs mere

Acai olie 10ml

DKK 229,00 (Inkl. moms)

Acai olie – En eksplosiv antioxidant
Koldpresset og uraffineret acai olie

Açaí olie (udtales as-saj-i) er rig på Omega 6 og 9 fedtsyrer og indeholder vitaminerne B1, B2, B3, C og E, der gør den til en lille eksplosiv anti-aging antioxidant. Anvendelsesmulighederne for hudpleje er næsten ubegrænsede, hvor den effektivt fugter og reparerer tilstande relateret til tør og aldrende hud – også psoriasis eller akne. Den genskaber effektivt hudens elasticitet og indeholder anti-bakterielle egenskaber, såvel som at den meget let absorberes af huden.

Læs mere

Marula olie 10ml

DKK 149,00 (Inkl. moms)

Den nye mirakel olie
Koldpresset og uraffineret marula olie

Marula olie kaldes for den nye “mirakel olie” inden for kosmetikindustrien, takket være sin sammensætning af enkeltumættede fedtsyrer og dens rige indhold af antioxidanter, som har en fremragende naturlig stabilitet over for oxidation. Olien er utrolig nærende og fugtgivende og blødgør og revitaliserer huden helt naturligt.

Læs mere

Hvilken olie er bedst til håret?

I princippet fungerer det på samme måde for håret. Hvad der virker for din veninde, er ikke sikkert, at det virker for dig.

Håret kan også fedte til og det kan virke tungt. Det er ikke det du skal gå efter, hvorfor du skal holde øje med, hvordan dine olier får dit hår til at te sig. Naturlige olier, kan gøre mirakler for håret, men det afhænger alt sammen af, at du får en olie, der matcher dit hårs behov.

Lyt til håret, ved at se efter. For selvom du i en tid har brugt den samme olie til håret, er det ikke nødvendigvis sikkert, at den samme olie vil være det rigtige valg hele tiden. Det er blandt andet også derfor vi somme tider må skifte shampoo og balsam ud med andre mærker. Da den samme kemi, pludseligt ikke er tilstrækkeligt for vores hår.

De bedste olier til håret er de olier, der giver dit hår et nyt liv, fjerner det triste og tørre udseende, eller kommer en fedtet hovedbund til livs. Olier til håret, hjælper også mod slidte spidser, en tør hovedbund og skæl. Sørg altid for ikke at bruge for meget olie til håret, da det nemt kan få det til at virke tungt og fedtet. Vær især opmærksom på spidser og rødderne ved hovedbunden.

Her er fire olier dit hår vil elske.

ØKO
DKK 129,00 (Inkl. moms)
ØKO
DKK 129,00 (Inkl. moms)
ØKO
DKK 249,00 (Inkl. moms)
ØKO
DKK 44,95DKK 159,00 (Inkl. moms)

Hvilken olie er bedst til huden?

Eller hvilken olie er bedst til kroppen?

Vi har allerede gjort opmærksom på, at huden vælger den bedste olier for dig. Derfor kan du med fordel prøve nogle af vores små prøvepakker. På den måde, har du mulighed for at teste, hvilke olier din hud synes bedst om.

Vores prøvepakker består af de samme olier, som vi sælger normalt, men blot i 2,5 ml. På den måde, bliver det billigere for dig, at finde dine favoritter.

Ud over dette, så skal det nævnes, at vores olier er ganske drøje i brug. Du skal altid starte med så lidt som muligt, da lidt rækker ganske langt. Din hud skal tage imod olien. Olien skal naturligt blive absorberet ind i huden, uden at efterlade en meget fedtet overflade. I løbet af få minutter, bør olien du påfører huden, være sivet ind, så at sige. Gør den ikke det, er det enten fordi du bruger for meget, eller også så er den olie du anvender absolut ikke til din hudtype.

Fem super gode olier du kan bruge til hele kroppen.

Hvilken olie skal jeg gå efter til hudpleje og hårpleje?

Så hvilken olie er bedst? Facitlisten på denne artikel er, at du som udgangspunkt bør gå efter en økologisk olie. Vær dog opmærksom på, at du ikke altid kan sikre dig, at denne vil være bedre end en ikke-økologisk. Men det skader i hvert fald ikke at gå efter det, når du går efter olier til kroppen, hvis det er økonomisk forsvarligt.

Sørg altid for at sikre dig, at dine olier er uraffineret. Altså ikke-raffineret og derved ikke yderligere behandlet efter destilleringen. Der er ingen grund til at købe olier, der har været varmet op til flere hundrede grader, blevet bleget med kemi eller gennemgået andre kedelige processer. Hvis du ikke bryder dig om lugten af ren kokosolie, så vælg en anden olie. Hvis du ikke bryder dig om argan oliens naturlige aroma, så lad være med at ønske dig den effekt. Find en ren olie, du synes om og nyd alle dens naturlige og gode egenskaber. Sådan som den var tiltænkt før der gik sport i, at gøre alle tilfredse og gøre produktionen så omkostningseffektiv som muligt.

Rene olier bør handle om rene varer og rene egenskaber. Vælg så vidt muligt altid koldpresset rene olier og nyd oliens gode egenskaber.

Spørgsmålet er, hvilken olie synes din hud bedst om?

Fandt du denne artikel nyttig?

Klik på en stjerne for at give din karakter!

Da du fandt denne artikel nyttig...

Følg os via de sociale medier!

Vi er triste over at denne artikel ikke levede op til dine forventninger.

Lad os forbedre denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling