Sommetider  har din hudpleje rutine brug for en makeover. Lad os præsentere Tamanu olien.

Det er let at blive komfortabel i din morgen / nat rutine, når du ikke har at gøre med udslet, akne eller andre problemer.

Men… Komfort skaber plads til nye muligheder. Du behøver ikke vente på en date-aften for at føle dig smuk – det at føle sig smuk er en daglig rutine (og en opnåelig en).

Desværre, med al den kosmetiske galaxe af uendelige produkter derude, kan det føles overvældende at vide, hvilket produkt eller ingrediens man skal være ekstra opmærksom på, når man vil ændre det.

Gratis download bonus

Lær mere om planter og rene olier og hvorfor de er gode for din hud og dit hår

Vi elsker alle de planter der giver os rene råvarer som kan bruges til huden og håret. Meld dig til vores nyhedsbrev og bliv klogere på det hele.

Lad TAMANU komme til

 

Du har muligvis hørt om denne saftige væske ved navnet “Alexandrisk laurbær” (eller måske har du aldrig hørt om den overhovedet). Tamanu olie, der er hjemmehørende i Sydøstasien og de sydlige Stillehavsøer, er eksotisk for Danmark og endda USA, og har derfor endnu ikke fundet vej til mainstream-kosmetik. Selv ikke efter snart flere årtier efter den er landet.

Men hudplejehemmeligheden er ude, og tamanu-importen er inde!

Vi har olien!

Hvad er tamanu olie?

 

Tamanu olie kommer fra nødderne af et tropisk træ kaldet Calophyllum inophyllum, som er hjemmehørende i de sydlige Stillehavsøer – nemlig Polynesien – men kan også findes i Sydøstasien, Indien og dele af Afrika og Australien.

Slægten Calophyllum oversætter bogstaveligt talt til ”smukt blad” på græsk – et passende navn for dets store, lyse, voksagtige grønne blade, der indrammer de hvide blomster, der blomstrer to gange hvert år.

Tamanu olie er blevet brugt i århundreder i sine oprindelige lande til generel hud- og hårsundhed. Det er også blevet anvendt medicinsk til forskellige lidelser, herunder:

    • akne
    • ulcera
    • sår
    • forbrændinger

Tamanu olie udvindes fra kernen i druer af abrikosstørrelse (den kødfulde frugt med et tyndt ydre lag og en hård kerne – tænk: ferskener, blommer, kirsebær, mango), der vokser på tamanu-træer. Olien er tyktflydende med en mørk gulgrønagtig nuance.

Tamanu oliens enetående egenskaber

 

De fleste spørger os, hvad tamanu olie kan bruges til og det er et naturligt godt spørgsmål. Vi tænker, hvad kan tamanu olie ikke bruges til, men jo, selv tamanu har sine begrænsninger.

 

Okay, lad os komme til sagen. Hvad er fordelene ved tamanu olie?

På dette tidspunkt er der mange forskningsstøttede fordele ved tamanu olie. Der er dog stadig nogle fordele ved tamanu olie, der menes at være effektive uden at være videnskabligt bevist.

Nedenfor skitserer vi nogle forskellige fordele ved tamanuolie med forklaringer på, hvordan olien menes eller bevises at udføre disse fordele, efterfulgt af eksempler på hvordan olien kan anvendes i forbindelse med disse fordele.

(Påmindelse: Alles hud kan reagere forskelligt på nye ingredienser. Vi anbefaler en patch-test, før nye produkter påføres huden!)

ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)

Akneheling

 

Forskning har vist, at tamanuolie udøver høj antibakteriel aktivitet mod visse stammer af akne.

Som en påvist antiinflammatorisk kan tamanu-olie bruges til inflammatorisk acne (såsom cystisk akne).

Tamanu olie har også bevist antimikrobielle egenskaber, som kan hjælpe med at bekæmpe acne ved at fungere som en naturlig rengøringsmiddel.

(Tip: Du må ikke overdrive brugen af antimikrobielle stoffer – undersøgelser har vist, at hudens mikrobiom er vigtigt for at afbalancere hudens pH, og at probiotika faktisk kan bekæmpe visse stammer af acne.)

Anvendelse af tamanu olie mod akne

 

Prøv at bruge en creme eller serum med tamanu olie på huden, der er udsat for acne, eller efterfulgt af et udbrud.

Husk, hydrering er et godt middel mod acne, og olier låser fugtigheden bedre inde end næsten ethvert andet produkt eller ingrediens.

Tamanu olie er også lav i komedogen skalaen, hvilket betyder, at den har en lav tilbøjelighed til at tilstoppe porer og forårsage udbrud!

Anti-aging

 

Mange undersøgelser har vist, at tamanuolie øger kollagenproduktionen – fjenden til aldrende hud!

Tamanu-olie er også kendt for at være ultrahydrerende, hvilket kan hjælpe med at reducere forekomsten af fine linjer og rynker.

Anvendelse af tamanu mod rynker og fine linjer

 

At inkorporere et serum med tamanu olie eller en lignende anti-aging olie (såsom figenkaktus) kan give fantastiske hudstramningsresultater og give huden en meget mere ungdommelig og fyldig udseende.

Antiinflamatorisk

 

De antiinflammatoriske egenskaber ved tamanuolie har givet århundreder behandlingsformer for forskellige lidelser, herunder forbrændinger, sår og blærer. Tamanu olie kan også behandle (men ikke kurere) inflammatoriske hudtilstande.

Denne undersøgelse fandt, at tamanuolie kan bruges som en effektiv behandling af atopisk dermatitis (eksem).

Det menes også at være en effektiv behandling af psoriasis og rosacea.

Anvendelse af tamanu olie til inflamatorisk hud

 

Hvis du oplever eksem, psoriasis eller rosacea, skal du konsultere en hudlæge og spørge om naturlige behandlingsmuligheder.

Prøv at anvende fortyndet tamanuolie på en lille del af det berørte område. Hvis du bemærker forbedring, kan du fortsætte på større områder af huden.

Sårheling

 

Blandt de mest drøftede og undersøgte fordele ved tamanuolie er dets sårhealende egenskaber.

Tamanu olie er i stand til cicatrization, hvilket er evnen til at fremskynde sårheling ved at danne nyt væv.

Denne undersøgelse fandt, at Calophyllolide isoleret fra Calophyllum inophyllum reducerede fibrose eller ardannelse. (Calophyllolid er en neoflavanoid – en antiinflammatorisk og metabolisk forbindelse).

En anden undersøgelse fandt, at tamanu olie kan bruges til effektiv behandling af sår, der er blevet inficeret.

Brugen af tamanu mod mindre sår

 

Påfør tamanu olie på forbrændinger, blærer, snit og skraber for hurtigere sårheling og arforebyggelse.

Antiseptisk, smertestillende

 

Endnu mere end et antimikrobielt og antimykotikum fungerer tamanu olie som et antiseptisk middel og smertestillende middel.

(Note: Antiseptika hjælper med at forhindre produktion af mikroorganismer, mens antimikrobielle stoffer arbejder for at ødelægge dem. Analgetika fungerer som smertestillende uden tab af bevidsthed.)

Af denne grund er tamanu olie faktisk blevet brugt til effektiv behandling af vaginitis (en bakteriel infektion i vagina) som et alternativ til antibiotika og svampemidler.

Olien anvendes også med succes mod lyskensvamp.

Brug tamanu olie mod vaginitis

 

Du bør kontakte en læge, hvis du oplever vaginitis. Hvis du foretrækker en naturlig tilgang, skal du bede om en behandling, der inkluderer tamanu olie eller et andet naturligt stof.

Mens antibiotika og svampemidler kan give øjeblikkelig lettelse, er de ikke rettet mod roden til problemet med vaginitis, som er vaginaens forstyrrede økosystem.

Hårpleje

 

Tamanu olie til hår er en af dets ældste kendte anvendelser. Det menes at forbedre hårteksturen og give tykkere hårsække, ligesom ricinusolie gør.

De antibakterielle egenskaber ved tamanuolie kan også være gode til bakterielle hovedbundsbetingelser, som eksempelvis skæl eller svamp.

Hårpleje til trist og kedeligt hår med tamanu olie

 

Påfør på håret i en time eller natten over 2-3 gange om ugen for fyldigere, lysere hår. Brug badehætte, for at undgå at fedte hele huset til.

Fugtigehed

 

Tamanu olie er rig på fedtsyrer, specifikt palmitinsyre, oliesyre, linolsyre, alfa-linolsyre og stearinsyre.

Fedtsyrer hjælper huden med at låse fugt inde ved at fungere som en barriere. Dette efterlader huden fast så den frisk ud.

Fedtsyrer kan også hjælpe med at reducere hudens følsomhed over for solen. Læs mere om fordelene ved fedtsyrer for huden her.

Hydrer huden med tamanu

 

Brug tamanu olie som en ansigtsolie. Påfør før sengetid efter en rensning, toner og serum (hvis du bruger det).

Hvis du bemærker forbedret fugtighed og glathed, kan du også integrere dem i dagtimerne.

Du kan også bruge tamanu olie til solbrænding (på grund af dens fugtgivende og antiinflammatoriske egenskaber).

tamanu-blade-frugt

Almindelige spørgsmål om tamanu olie

 

Vi modtager mange spørgsmål om vores produkter og vi har derfor samlet en liste over alle spørgsmål, som vi har modtaget i forbindelse med tamanu olie over de seneste syv år, hvor vi har solgt olien. Under hvert spørgsmål finder du vores svar.

Disse er ikke sorteret efter nogen speciel rækkefølge.

Er tamanu olie sikker?

 

Tamanu olie er helt sikkert at bruge på huden og i håret. Olien egner sig dog bedst til huden og ved hudproblemer også i hovedbunden. For at være helt sikker på, at du ikke har allergi over for olien anbefales det, at du foretager en allergitest før du anvender olien på kroppen.

Gør tamanu olie huden lysere?

 

Tamanu olie er rig på antioxidant, hvilket er bevist at have hud-blegende egenskaber. Det er dog ikke et produkt du skal regne med gør dig helt lys i huden.

Hvad er det bedste mærke af tamanu olie?

 

Hvilket brand du skal gå efter er dels et tillidsspørgsmål samt en præference. Har du gode resultater med tamanu olie fra et brand fortsætter du sikkert med at handle netop dette brand.

Det du bør sikre dig for at få fingrene i den bedste tamanu olie er, at olien er koldpresset, uraffineret (ikke yderligere behandlet) og meget gerne certificeret økologisk. Du skal også sikre dig at din tamanu olie er meget mørkegrøn i farven, da de lysere versioner har en tendens til ikke at være nær så rig på de gode egenskaber olien besidder.

Vi anbefaler naturligvis vores egen tamanu olie fra CHLEOPATRA, som lever op til alle disse krav. Men så længe du får en der opfylder ovenstående krav og at du er glad for den, så er det det vigtigste for at få det bedste brand af tamanu olie.

Hvordan kan jeg anvende tamanu olie på ansigtet?

 

Det er ganske nemt at anvende tamanu olie på ansigtet.

Tag blot et par dråber af olien på fingerspidserne og masser olien ind i huden på ansigtet. Start gerne med t-zonen og påfør evt. mere på særlige områder du ønsker plejet. Kinderne er oftest også særligt glade for olien.

Masser olien til den næsten er absorberet og lad den derefter sidde og lad den resterende del absorere af sig selv.

Hvis din hud virker fedtet, skal du prøve at anvende mindre – her gælder reglen om at “mindre gør mere”. Er din hud fortsat meget tør, så er den åbenbart mere tørstig og kan godt klare lidt mere.

Kan tamanu olie fjerne mørke pletter?

 

Der er en del der anvender olien til at fjerne mørke pletter (hud pigmentering), men der er ikke nogen videnskabelige beviser for at tamanu olie kan fjerne mørke pletter i huden.

Lugter tamanu olie forfærdeligt?

 

Dufte, lugte og aromaer er helt individuelle som du sikkert er bekendt med.
Når det er sagt, så er det de færreste der synes at tamanu dufter godt første gang.

Men der er mange som er vante brugere af olien som faktisk synes den har en udmærket aroma.

Som udgangspunkt må du nok forvente, at den ikke lige “dufter af roser” og at den kræver lidt tilvænning.

Hvilken pH-værdi har tamanu olie

 

Tamanu-olie har et meget bedre pH-niveau for huden. Vores huds pH ligger på ca. 5,5 på pH-skalaen, som er svagt sur i den samlede skala fra 0-14 (0 er sure og 14 er alkaliske).

Produkter med en pH-værdi, der er for alkalisk, kan forstyrre hudens syremantel, hvilket er vigtigt for at låse fugt og genopfylde hudceller.

Hudprodukter skal have en pH-værdi, der falder mellem 4 og 7 på pH-skalaen.

Kokosolie er typisk en 7-8, hvilket betyder, at den er for alkalisk for huden – især til daglig brug.

Så hvor sidder tamanoolie? Mellem 4 og 7. Bingo!

Vil tamanu olie blokkere porene?

 

Tamanu olie har en såkaldt comogenic rate på 2, hvilket betyder at olien for de fleste ikke vil blokkere porene, men nogle enkelte personer vil opleve at porene begynder at blokkere.

Der findes ikke en 100% endegyldig facitliste, når det gælder naturlige produkter, da der dels kan være forskel på olien fra brand til brand, fra producent til producent og andre forskelle grunde som vejret, høsten, presningen m.m.

Som udgangspunkt opleves tamanu olien dog ikke som et produkt, der blokkerer porene.

Gratis download bonus

Lær mere om planter og rene olier og hvorfor de er gode for din hud og dit hår

Vi elsker alle de planter der giver os rene råvarer som kan bruges til huden og håret. Meld dig til vores nyhedsbrev og bliv klogere på det hele.

ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)

Er du blevet solgt?

 

Hvis ikke ovenstående i det mindste har fået vakt en lille lyst til at prøve tamanu olie, så er du enten slet ikke modtagelig overfor naturlig fornuft. Eller også har du bare ingen interesse i naturlige råvarer til huden og håren (men hvad læser du så helt herned for?).

Vi bruger selv flittigt af tamanu olien og som du sikkert vil opleve, hvis du gennemgår nogle flere af vores artikler, så er der mange gode grunde til at denne særlige olie hører blandt vores helt store favoritter.

Vi elsker tamanu olien og ligeså gør rigtig mange af vores kære kunder.

Har du allerede prøvet olien, eller skal det være din næste?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

shares