Der findes en særlig olie, der er afledt af en nød, der forekommer helt naturligt på øer omkring det sydlige Stillehav og det Indiske ocean.

Olien har været anvendt i århundrede, hvis ikke tusinde af år, til at behandle stort set enhver tænkelig hudlidelse.

Det er en hemmelighed, der er blevet glemt, men fordelene ved Tamanu olie gives nu videre.

Tamanu olie – din daglige apoteker-olie

 

Et absolut must-have skønheds og hudpleje produkt. Her får du en liste over 15 hudproblemer tamanu olie afhjælper.

Tamanu olie er i sandhed lidt af et vidundermiddel. Slip af med hudproblemer ved brug af helt naturlig olie, der renser, nærer og fugter med anti-inflammatoriske egenskaber. Men det stopper slet ikke der.

For denne fantastiske olie dækker langt mere. Man skal altid passe på med at mirakelgøre et produkt. For lige så snart, at mennesker hører ordet mirakel, så tror de der er fusk med i spillet. I og for sig ikke så underligt.

Vi er efterhånden vant til at blive prædiket det ene mirakelprodukt på efter det andet – og som regel kun for at blive svært skuffet. Vi tillader os nu alligevel at kalde Tamanu olien for lidt af et vidunder.

Her får du hele historien og 15 hudproblemer og irritationer, som olien kan være med til at behandle, lindre eller forbedre i et eller andet omfang.

Prøv Tamanu og vurder selv!

 

Vi har rigeligt med udtalelse fra andre, der er blevet positivt overasket af resultaterne denne mirakel-olie er i stand til at bidrage med. Se anbefalingerne her

Tamanu – Fra lokalkendt apoteker medicin til verdens endnu ukendte mirakelolie

 

Historien kort fortalt I tusinder af år er denne olie blevet værdsat af indbyggerne i og omkring Madagaskar, Tahiti, Indonesien samt Australien og de omkringliggende øer.

Tamanu olie er kendt som lidt af et apotek på flaske. Olien fortsætter med at arbejde mere effektivt mod bakterie- og svampeinfektioner end mange almindelige antibiotika.

I begyndelsen af 1900-tallet begyndte forskere at dokumentere de antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber, der har gjort Tamanu olie til et uundværligt must-have hudplejeprodukt blandt øboerne.

Øboerne har tillid til de ekstremt beroligende og helende fordele olien bidrager med og bruger det som et aktuelt alternativ til behandling af en række hudsygdomme, herunder overeksponering for solen.

Alligevel er denne ikke-så-hemmelige nøddeolie i høj grad gået under radaren for skønhedsindustrien. Indtil nu… Tamanu olie er presset fra nødderne af Tamanu træet – også kendt som “ati-træ.” Træet er hjemmehørende i Sydøstasien og blomstrer to gange om året. Tamanu træet producerer en sød frugt, som indeholder en stor nød.

Disse nødder tørres i solen i omkring en måned, hvorefter, der opstår en klistret, mørk og tyk olie. Den olie, der bliver presset fra kernen bliver til Tamanu olie. Det tager omkring 100 kg Tamanu frugt for at producere ca. 5 kg Tamanu olie.

Hudproblemer Tamanu olie klarer med kyshånd…

 

Naturligvis er Tamanu olien ikke et vidunder fra en fjern planet. Det er en olie, fra en nød, fra et træ, fra Østasien. Planten kaldes for Calophyllum inophyllum.

Det vi gør klart her, er blot at selvom tamanu olien virkeligt har nogle fantastiske egenskaber og kan hjælpe med alle disse nedenstående hudproblemer. Så er der ikke nogen garanti. 

Det er et naturligt middel, som virker for nogle og ikke for andre. Præcis som med så meget andet. Nedenstående er dog emner, hvor denne olie ofte har en god effekt.

1 Akne

 

Grundet oliens antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber, oplever mange en utrolig effektiv behandling af deres akne.

Efter rengøring og toning af huden tilføres 100% rent Tamanu olie til ansigtet. Lad den absorbere ind i huden. Dette trin er meget vigtigt.

Hvis du bruger for meget olie, kan du risikere at blokere dine porer, hvilket potentielt set kan forværre din akne.

Påfør blot nogle få dråber en gang til to gange om dagen, hver dag.

2 Inflammationer

 

Tamanu virker antiinflammatorisk over for forskellige inflammationer.

Disse inflammationer kan være forsaget af mange forskellige ting. For eksempel små snitsår, som er gået i betændelse.

Få dråber olie smøres på det inficerede område dagligt over en kort periode.

3 Svamp

 

Svamp opstår som følge af fugtighed eller en hudsygdom. Det kan være svamp i huden, i lysken, under brysterne eller på ryggen.

Uanset hvor, kan tamanu olie med dens antifungale egenskaber komme svampen til livs. Som altid er nogle få dråber nok. Påfør dråberne på det berørte område og masser olien ud på hele området i cirkulære bevægelse.

Lad olien absorbere og gentag behandlingen en til to gange dagligt.

Udgået af sortiment
Ikke på lager
DKK 79,00 (Inkl. moms)

Tamanu oliens eminente egenskaber

 

Tamanu har en fantastisk evne til at bidrage til at fremme dannelsen af nyt væv. Denne egenskab, for vævsgendannelse, gør olien perfekt til dem, der lider af akne, udslæt, solskoldning, insektbid og eksem, for slet ikke at nævne almindelige hverdags problemer som små snitsår fra barbering.

Her fremskynder olien også helbredelse så du undgår ardannelse. Flere undersøgelser er tilgængelige, der kan vise, at store, nærmest uhelbredelige sår er lykkedes behandlet ved brugen af tamanu olie. Ikke alene er tamanu olie blevet værdsat for sin evne til at helbrede huden og bekæmpe infektioner, den er også berømmet som en anti-aging serum.

Tamanu olie er mørkegrøn med en karakteristisk nødde- og jordagtig aroma. Den er almindeligt kendt for at gavne huden mod ardannelse, strækmærker, sår og mere.

Tamanu olie føles fantastisk på huden og den absorberes let og føles ikke fedtet. Det gør den til et rigtig godt valg til brug for balsam, body lotion, cremer og meget andet. Tamanu olie er rig på linolsyre, oliesyre, calophyllic syre og lipider.

Olien kan adskille naturligt selv ved kolde temperaturer. Hvis du bemærker små pletter i din olie, læg den da i mikrobølgeovnen og varm den ved hjælp af korte perioder, indtil pletterne indarbejdes.

Olien hjælper huden til at reparere sig fra ydre beskadigelse, bekæmper frie radikaler og samtidig forbedre tonen og elasticiteten i huden.

Din hud vil straks føles blødere og mere hydreret og over tid vil et fald i antal rynker også blive bemærket.

Hudproblemer tamanu olier klarer… fortsat…

 

4 Ar

 

Ting tager tid og intet kan garanteres. Når det er nævnt, så har tamanu olie, som en af de få naturlige midler faktisk en historie bag sig, hvor gendannelsen af væv har resulteret i en væsentlig forbedring af ar og i visse tilfælde er arene helt forsvundet (kan variere af størrelse og karakter).

5 Eksem

 

En generel betegnelse for enhver overfladisk inflammatorisk tilstand, primært præget tidligt ved rødme, kløe, små papler og skorpedannelse, der senere skalerer og danner pigmentering.

Tamanu kan lindre udbrud og forhindre pigmentering, skorpedannelse og afskalning af huden.

6 Sår

 

Så snart såret er i gang med at hele, hvilket vil sige, når det ikke længere er åbent og blodigt, kan tamanu olie med fordel påføres for at fremskynde en ekstra hurtig og naturlig heling.

Tamanu blomst

Kan du sige “TAW-MAN-OO”?

 

Tamanu olie (udtales taw-man-oo) – er en af de mest effektive midler til at fremme dannelsen af nyt væv, og derved fremskynde sårheling og væksten af en sund hud.

Traditionelt er Tamanu olie blevet brugt til at bekæmpe en lang række hudproblemer og er yderst gavnlig som:

 • Antioxidant
 • Anti-bakteriel
 • Anti-inflammatorisk
 • Analgetikum (smertestillende)
 • Anti-svamp
Tamanu nødder

7 Børneeksem

 

Også kaldet atopisk eksem, atopisk dermatitis eller astmaeksem er en tilstand med tør, kløende hud.

Her kan tamanu olien hjælpe med at lindre symptomerne og mindske udslag, forhindre kløe og mildne hudirritationer.

8 Forbrændinger

 

Forbrændinger kan med fordel lindres med tamanu olie, som samtidig vil heale huden hurtigere, så eventuel sår og ar mindskes og i bedste fald helt undgås.

9 Melasma

 

Melasma er en mørk misfarvning af huden. En form for hyperpigmentering, som forekommer oftest hos kvinder og særligt for kvinder med en i forvejen mørk hudfarve.

Behandling med tamanu kan i værste tilfælde mindske området for misfarvning og i bedste fald fjerne misfarvningen.

10 Neuropati

 

Neuralgi er nervesmerter, der opstår på grund af en forstyrrelse i en af de nerver, der fører sanseindtryk til hjernen.

Oftest kan disse smerter fremkomme i forbindelse diabetespatienter, som vil opleve smerter i fødderne.

Mange personer har haft held med at komme disse smerter til livs ved at smøre tamanu olie ud på de berørte områder.

Et glemt medicinsk mirakel

 

I begyndelsen af 1900’erne blev den vestlige verden kortvarigt introduceret til Tamanu olie.

Dette skete i forbindelse med de mirakler en fransk kvinde havde udført, ved at have behandlet symptomer på spedalskhed med Tamanu olie. Patienten som endvidere havde en smertefuld betændelse i sine nerver (spedalsk neuritis) blev god igen, som følge af behandlingen fra den franske nonne – Søster Marie Suzanna. I 1918 begyndte forskere tilknyttet den franske Farmakopé at undersøge Tamanu som en topisk og subkutan anvendelse.

Disse forskere blev straks meget imponeret af oliens sin cicatricerende – eller hud regenererende – effekter.

Den franske medicinske litteratur fra den æra indeholder mange registreringer af Tamanu’s succesfulde helbredelser af alvorlige hudlidelser, herunder en forbløffende historie om en anonym koldbrand patient, der blev behandlet på St. Louis Hospital i Paris. Da kvinden blev indlagt, havde hun et koldbrandsår på benet, der stædigt nægtede at helbrede. Lægerne var sikre på, at amputation var uundgåelig, men som en sidste udvej, valgte de at forsøge behandling med forbindinger indsmurt i Tamanu olie først. Til deres forbløffelse, fungerede forbindingerne så godt, at såret til sidst helede fuldstændigt og kun efterlod et jævnt fladt ar.

I andre sager har Tamanu olie efter sigende med alt held været med til at helbrede alvorlige forbrændinger forårsaget af kogende vand, kemikalier og røntgenbilleder.

Det er en mærkelig kendsgerning, at på trods af imponerende og dokumenterede historier som denne, at Tamanu olie stadig er relativt ukendt uden for det sydlige Stillehav.

I fortiden, kan dette delvis forklares ved de vanskeligheder og omkostninger til transport af produktet til andre regioner, men disse forhindringer er ikke så væsentlig i dag som i fortiden.

11 Rynker

 

Tamanu olie indeholder både A-vitamin og E-vitamin samt antioxidant virkninger, der alle er med til at rette op på rynker og fine linjer.

Derved fungerer olien fint som et anti-aging produkt, der samtidig nærer og fugter huden.

12 Solskoldning

 

Tamanu indeholder en naturlig SPF på omkring 2-4.

Dette er naturligvis ikke nok til at beskytte sig mod solen, når den står på sit højeste, men det er fortsat med til, at give en lindrende effekt sammen med oliens analgetikum (smertestillende egenskaber).

Desuden har huden hårdt brug for fugtighed, når den er tør og følsom efter solskoldning.

Tamanu blade

Hvad er det der giver Tamanu olien dens helende egenskaber?

 

Tamanu oliens mange fordele understøttes af forskning udført i Stillehavsøerne, Asien og Europa. For nylig, har ogsp store gennembrud i Japan og Canada belyst videnskaben bag Tamanu oliens mange succeshistorier.

Eksempelvis har en japansk forsker på Meijo University fundet ud af, at flere isolerede kemiske forbindelser i Tamanu inhiberer produktionen af hudtumorer.

En anden canadisk forskergruppe på Université de Sherbrooke har opdaget, at Tamanu indeholder to kemikalier kaldet HIV transkriptaseinhibitorer.

Tamanu olie indeholder 3 essentielle klasser af lipider: neutral, glyco- og phospholipider. Derudover indeholder olien 3 unikke og hidtil ukendte forbindelser:

 • Calophyllic syre – naturligt neoflavonoid med healende og anti-parasitære egenskaber
 • En antiinflammatorisk forbindelse kaldet calophyllolide
 • Et antibiotikum kaldet lacton

Sammen med kumariner – en anden stærk type anti-inflammatorisk middel – er disse ingredienser kilden til oliens bemærkelsesværdige helbredende kraft.

13 Strækmærker

 

Desværre kan strækmærker ikke i den forstand fjernes, men kun mindskes. Den rigtige metode her er at forebygge dannelsen af strækmærker og det kan ske ved brug af flere forskellige olier.

Er skaden sket, vender vi dog atter tilbage til tamanu olien som den bedste mulighed.  

14 Pigmentpletter

 

Hyperpigmentering eller solpletter er når cellerne danner for meget pigment i form af farvestoffet melanin, som kan give mørke pletter på et bestemt område.

Pletterne kan skyldes hormoner, men er oftest resultatet fra solskader. Tamanu olie giver dig muligheden for at give huden dens naturlige farve, glathed og glød tilbage helt naturligt.  

15 Bleudslæt

 

Tamanu olie er helt sikker at bruge på små børn og er effektiv ved bleudslæt. Det er et rent og naturligt middel, der hurtigt vender udslæt til fin babyhud.

Olien bruges eksternt af polynesiske kvinder til at fremme en sund og glat hud.

De bruger det også på deres babyer til at forhindre bleudslæt.

Sådan bruger du tamanu olie

 

Tamanu olie har en usædvanlig høj kapacitet for absorption i huden og en lys, behagelig jord-aroma. Desuden er den ganske drøj i det og rækker derfor langt. Disse egenskaber, sammen med sin potente helbredende aktivitet, gør at Tamanu olie er et ideelt produkt til brug for næsten enhver tænkelig hudlidelse eller blot som en del af din daglige hudpleje rutine.

Den er helt naturlig og vil efterlade din hud blød og glat. Heldigvis for dem af os, der bor uden for Stillehavsøerne, er Tamanu olie blevet mere tilgængelige siden tidspunktet for søster Marie Suzanna.

CHLEOPATRA Tamanu olie er af højeste kvalitet. Olien er en mørk grøn væske, der let absorberes af huden. Som udgangspunkt påfører du blot nogle enkelte dråber i fingerspidserne af din ene hånd.

Masser derefter fingerspidserne fra begge hænder sammen og fordel derefter olien på de områder du ønsker at behandle.

Du mærker hurtigt hvor meget olie din hud har brug for. Start altid med meget lidt og mærk efter. Giv olien tid til at absorbere.

Påfør eventuelt flere gange om dagen frem for at bruge for meget.

Olien kan også blandes med andre vegetabilske olier for at tilføje dem med de gode egenskaber fra Tamanu olien.

Bonus:

16 sprængte blodkar

 

Med en god portion tålmodighed, kan tamanu olie også bringe mindre blodprænginger på plads.

Påfør olien hver dag. Vi har hørt at små prikker kan helt forsvinde efter tre måneder, hvor de lidt større kan tage op imod et år om at forsvinde.

Tamanu træet

Tamanu træ
Tamanu træ ved stranden

Tamanu træet kan vokse op til 30 meter højt og har små, sarte hvide blomster med gule centre.

På den nordlige halvkugle, blomstre træet to gange om året, i det sene efterår og om foråret.

Tamanu blomsterne har en sød, lime-lignende duft.

Frugten er på størrelse med en abrikos med en tynd skal og en stor kerne indeni. Det er denne kerne, der giver Tamanu olie.

Tamanu træer er hjemmehørende i Sydøstasien, specielt i Polynesien. De foretrækker sandet jord og vokser godt på stenede, klippe-bundne kyster og kystnære skråninger.

Tamanu er spredt i hele Stillehavsområdet ved dens nøde-holdige frugter, som falder i havet og transporteres ad søvejen til andre kystområder, hvor de spirer og gror.

Hvad betyder Tamanu?

 

Slægtsnavnet Calophyllum kommer fra græsk, Kalos (smukke) og phullon (blad).

Arten er kendt under mange navne i de forskellige sydlige Stillehavsøer.

Almindelig kendte navne for tamanu (oversat): Alexandrinske laurbær, strand mahogni, skønhedsblade, olie nøde træ, strand calophyllum, Kamani, Kamanu og Tamanu.

I dag er Tamanu blandt andet at finde i disse områder: Australien, Brunei, Fiji, India, Indonesien, Japan, Kenya, Madagascar, Mozambique, Filippinerne, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Tanzania, Thailand, Tahiti og Vietnam.

Olien er sikker at anvende for gravide og kan også benyttes til spædbørn.

Konklussion

 

Uhh, det var mange gode egenskaber tamanu olien kunne blære sig med der. Hva?

Det er utroligt, men ikke desto mindre sandt, at denne olie virkeligt har nogle gode egenskaber. Det gælder især, når vi taler “problemhud”.

Tamanu hjælper mod mange hudproblemer, som desideret udgør et hud problem.

Men som nævnt tidligere er der desværre ingen garanti for at tamanu hjælper på dit problem. Omvendt er det aller værste der kan ske, at du får fugtet din hud og tilført den nogle gode og sunde vitaminer og mineraler – og det er i sig selv slet ikke så slemt, vel?

Så tamanu olien er bestemt et bekendtskab værd. Prøv den nu!

En tanke om “15 hudproblemer Tamanu olie klarer med kyshånd

 1. Emma siger:

  Jeg blander min Tamanu olie med hybenrose olie, da jeg har meget rødme. Er der nogle, som har erfaring med, om det er en god idea?
  Jeg tror umiddelbart, at jeg er kommet til at bruge for meget olie, da mine porrer er lidt tilstoppet (ups hehe). Men rigtig god artikel, som også lige mindede mig om at slappe af med mængden ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.