Hot oil behandling til håret

hot oil behandling til håret

Hvorfor du ikke bør vaske håret hver dag

Det kan være særlig svært på de varme sommerdage, at undgå og vaske håret. Men der er faktisk flere gode årsager til, at du ikke skal vaske dit hår hver dag. I stedet kan du foretage en hot oil behandling til håret.

Dit hår er unikt for dig. Med det mener jeg naturligvis, at vi alle har forskelligt hår. Du, jeg og alle andre. Det betyder også, at det der virker for mig, ikke nødvendigvis virker for dig.

Jeg har altid selv været glad for at vaske manken og holde håret rent. Men da jeg lod håret få en lille slapper fra shampooen i ny og næ blev mit hår langt mere skinnende, min hovedbund mindre tør og mine spaltede spidser var næsten ikkeeksisterende.

Her har du nogle af fordelene ved ikke at vaske håret hver dag:

 • Det udtørrer din hovedbund

 • Det forårsager flere spaltede spidser

 • Det fratager dig din naturlige olie i håret

 • Det gør håret mere trist

 • Det er dyrere

Block "119598" not found

Hot oil behandling til håret - opskrift

Hvad er en hot oil behandling til håret?

Helt basalt, er en hot oil behandling opvarmet olie, du lægger i håret. Varmen fra olien åbner hårstrået i håret og lader fugten trænge ind i hårstrået. På den måde tilføres håret og hovedbunden med både vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer, som trænger ind og plejer.

Det fantastiske ved en hot oil behandling er, at du selv bestemmer hvilke olier du ønsker at anvende. Du kan bruge præcis de olier du synes bedst om.

Jeg kan lide at lave min egen hot oil behandling til håret med følgende olier:

hot oil behandling til håret

Start 1 time før bad

Sådan laver du din egen hot oil behandling til håret

Instruktioner

 1. Vælg dine egne olier. Vi anbefaler ovenstående tre olier, men du bestemmer helt selv, hvilke olier du ønsker at anvende. Blandings forholdet er også helt op til dig selv. For ovenstående, anvender jeg 1 del ricinusolie, 2 dele kokosolie og 1 del baobab.
 2. Opvarm olieblandingen ved at lægge det i en skål omringet af tæt på kogende vand. Det vil sige du lægger indholdet i en skål, som du ligger i en anden skål eller gryde, som du lægger varmt vand i, således at vandet ikke kommer ned i den skål, hvori olien befinder sig.

Du bør ikke opvarme din olieblanding i mikrobølgeovnen, de det ændre kemien i olierne og fratager dem nogle af de gode næringsstoffer.

 1. Test olien på dit håndled, før du bruger den i håret. Blot for at sikre dig, at olien ikke er alt for varm, så du ikke brænder dig.
 1. Påfør olien i håret. Over det hele. Helt ud i spidserne og helt ind til hår-roden og i hovedbunden. Sørg for at få olien delt godt ud i hele håret.

Brug fingerspidserne eller overfør olien til en flaske med pumpe, så du nemmere kan fordele olien ud i håret.

 1. Tildæk håret med en badehætte og lad olie behandlingen sidde i dit hår i mindst 30 minutter, men gerne en helt time.

For at tilføre ekstra fugt, kan du gøre et håndklæde vådt med varmt vand. Vrid håndklædet fri for vandet og vikle det rundt om dit hår i 20-30 minutter.

 1. Til sidst går du i bad og vasker det hele ud. Herfra kan du fortsætte med dine normale rutiner i forhold til shampoo og balsam.

Dit hår vil være mærkbart blødere, stærkere og kan endda have en mere fremtrædende glans. Hver gang jeg foretager en hot oil behandling til håret, oplever jeg langt mindre brud, end jeg normalt gør, når håret skal vikles ud eller børstes efter en hårvask. Det føles bare skønt!

Nyd dit sundere hår!

Du kan med fordel anvende denne hot oil behandling til håret 1-2 gange om ugen.

Har du ekstra tør hovedbund eller skæl? Tilføj 1-2 dråber tea tree olie til din blanding.

Det skal du bruge:

Evt.

Liezel

 

chleopatra magasinet #7 cover
Læs dette nummer af
Chleopatra Magasinet
på din måde

Download dette nummer af Magasinet som PDF og læs det på din mobil, tablet eller computer, når det passer dig.

• Denne artikel tilhører udgivelse #7 •

Månedens Tilbud

Tilbud
DKK 49,00 DKK 45,33 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 129,00 DKK 119,33 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 99,00 DKK 91,58 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 79,00 DKK 73,08 (Inkl. moms)
0/5 (0 Reviews)
chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.