Det kan være særlig svært på de varme sommerdage, at undgå og vaske håret. Men der er faktisk flere gode årsager til, at du ikke skal vaske dit hår hver dag. I stedet kan du foretage en hot oil behandling til håret.

Dit hår er unikt for dig. Med det mener jeg naturligvis, at vi alle har forskelligt hår. Du, jeg og alle andre. Det betyder også, at det der virker for mig, ikke nødvendigvis virker for dig.

Hvorfor du ikke bør vaske håret hver dag

 

Jeg har altid selv været glad for at vaske manken og holde håret rent. Men da jeg lod håret få en lille slapper fra shampooen i ny og næ blev mit hår langt mere skinnende, min hovedbund mindre tør og mine spaltede spidser var næsten ikkeeksisterende.

Her har du nogle af fordelene ved ikke at vaske håret hver dag:

 • Det udtørrer din hovedbund
 • Det forårsager flere spaltede spidser
 • Det fratager dig din naturlige olie i håret
 • Det gør håret mere trist
 • Det er dyrere
Hot oil behandling til håret - opskrift

Hvad er en hot oil behandling til håret?

 

Helt basalt, er en hot oil behandling opvarmet olie, du lægger i håret. Varmen fra olien åbner hårstrået i håret og lader fugten trænge ind i hårstrået.

På den måde tilføres håret og hovedbunden med både vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer, som trænger ind og plejer.

Det fantastiske ved en hot oil behandling er, at du selv bestemmer hvilke olier du ønsker at anvende. Du kan bruge præcis de olier du synes bedst om.

Jeg kan lide at lave min egen hot oil behandling til håret med følgende olier:

hot oil behandling til håret

Sådan laver du din egen hot oil behandling til håret

 

Instruktioner

 

 • Start 1 time før bad.
 • Vælg dine egne olier. Vi anbefaler ovenstående tre olier, men du bestemmer helt selv, hvilke olier du ønsker at anvende. Blandings forholdet er også helt op til dig selv. For ovenstående, anvender jeg 1 del ricinusolie, 2 dele kokosolie og 1 del baobab.
 • Opvarm olieblandingen ved at lægge det i en skål omringet af tæt på kogende vand. Det vil sige du lægger indholdet i en skål, som du ligger i en anden skål eller gryde, som du lægger varmt vand i, således at vandet ikke kommer ned i den skål, hvori olien befinder sig.

OBS: Du bør ikke opvarme din olieblanding i mikrobølgeovnen, de det ændre kemien i olierne og fratager dem nogle af de gode næringsstoffer.

 • Test olien på dit håndled, før du bruger den i håret. Blot for at sikre dig, at olien ikke er alt for varm, så du ikke brænder dig.
 • Påfør olien i håret. Over det hele. Helt ud i spidserne og helt ind til hår-roden og i hovedbunden. Sørg for at få olien delt godt ud i hele håret.

Brug fingerspidserne eller overfør olien til en flaske med pumpe, så du nemmere kan fordele olien ud i håret.

 • Tildæk håret med en badehætte og lad olie behandlingen sidde i dit hår i mindst 30 minutter, men gerne en helt time.

Block "156904" not found

For at tilføre ekstra fugt, kan du gøre et håndklæde vådt med varmt vand. Vrid håndklædet fri for vandet og vikle det rundt om dit hår i 20-30 minutter.

 • Til sidst går du i bad og vasker det hele ud. Herfra kan du fortsætte med dine normale rutiner i forhold til shampoo og balsam.

Dit hår vil være mærkbart blødere, stærkere og kan endda have en mere fremtrædende glans. Hver gang jeg foretager en hot oil behandling til håret, oplever jeg langt mindre brud, end jeg normalt gør, når håret skal vikles ud eller børstes efter en hårvask. Det føles bare skønt!

Hvor ofte skal du bruge en hot oil behandling til håret?

 

Behandlinger med hot oil er især gavnlige for tørt og farvet hår. Hvor din hårtype kommer i spil, er, når du planlægger og timer dine behandlinger. Så spørgsmålet om hvor ofte du skal anvende dig af denne behandling til håret, afhænger af din hårtype.

Tørt hår

 

For tørt, uforarbejdet hår anbefales det, at du anvender en hot oil behandling en gang om ugen. Du kan vælge mellem en 20 til 30 minutters session eller en natbehandling, hvor du altså lader olien sidde natten over. Sæt en badehætte henover for at beskytte puden, lagenet og dynen.

Fedtet hår

 

Dem med fedtet hår kan grimasse ved tanken om at anvende varm olie, men behandlingen vil være gavnlig i det lange løb.

Fedtet hår er ofte overkompensation for skader og stripping. Ved at supplere udtømmede olier kan du ‘fortælle’ din hovedbund til at producere mindre talg.

Hvis du bruger en let olie som Payot Elixir Beauty Oil, der indeholder sød mandelolie, kan du bruge en varm oliebehandling en gang hver anden uge.

Det anbefales dog, at du ikke lader det være som en daglig behandling. Hold din olie tændt i en time for at undgå at veje håret ned.

Normalt hår

 

Hvis dit hår hverken er tørt eller fedtet, er en hot oil behandling til håret fordelagtig, men ikke super vigtig. Det anbefales, at du påfører hot oil mindst en gang om måneden for at holde dit hår sundt og hydreret.

Der er dog ingen skade i at udføre en behandlingen oftere. Så hvis du har lyst til det og dit hår har brug for mere næring, og du vil bruge hot oil hver uge, er det bedst at lytte til, hvad dit hår vil have.

Farvet hår

 

Farvet og tørt hår går ofte hånd i hånd. Selv hvis dit farvede hår ellers er sundt, anbefales det stadig, at du anvender en hot oil behandling en gang om ugen.

Farvet hår har nemlig brug for konstant beskyttelse, især hvis det er bleget.  Behandlingen kan anvendes natten over eller før vask.

Nyd dit nye sundere hår!

 

Du kan med fordel anvende denne hot oil behandling til håret 1-2 gange om ugen.

Har du ekstra tør hovedbund eller skæl? Tilføj 1-2 dråber tea tree olie til din blanding.

Det skal du bruge til din hot oil behandling til håret:

 

Køb hot oil olierne her

Evt.

Køb hot oil tilbehør her

Konklussion

 

Hot oil behandling til håret kan gøre underværker for dit hår og den tilfredshed, der automatisk følger med et lækkert hår. Og lad os bare sige det som det – dit hår vil elske dig for det.

Anvendelse af hot oil kan kun gavne dit hår ved at fremme hårvækst og holde dit hår godt næret. At indarbejde en hot oil behandling i din skønhedsrutine er en god måde at opnå et sundt hår på.

Du kan gennemse vores hårolier for at finde den bedste til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.