Hvis dine krøller virker noget udtørrede og har brug for lidt fugtighed, så er det alletiders mulighed for at afprøve denne simple med effektive hjemmelavet shea butter hårmaske med få ingredienser.

Du behøver kun rå sheasmør, argan olie, kokosolie, rå honning og eventuelt eukalyptus eller pebermynte eller en anden æterisk olie efter eget valg.

Du kan også vælge, at erstatte argan og kokosolie med dine egne foretrukne olier. Vi anbefaler, at du anvender en olie, der er tyk i konsistensen, som eksempelvis ricinusolie eller baobab olie til tørt, kruset hår og en lettere olie som hybenkerneolie, sød mandelolie eller abrikoskerneolie til et tyndere og finere hår.

Du er også meget velkommen til at tilføje andre gode ingredienser efter eget valg som eksempelvis aloe vera gel eller rosenvand med mere.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil elske det. Tilmeld dig allerede i dag!

Bliv dus med Chleopatra

og få tips til dine egne DIY projekter direkte i din indbakke

Hvorfor bruge shea smør som et hårplejeprodukt?

 

En god del mennesker er bekymrede for deres hårvækst. Hvis håret ikke rigtig vil gro mere, bliver de deprimeret. Det er helt forståeligt.

Når håret holder op med at vokse, er hårets sundhed og tekstur også hårdt påvirket. Mænd og kvinder, er begge lige berørt af dette.

Tyndt hår, splittede ender, følelsen af ​​at håret hurtigere falder af end tidligere, og at der ikke kommer noget nyt hår til at tage pladsen for det forrige hår, er nogle af de advarsler der betyder, at du skal gøre noget ved dit hår.

Personer med sådanne forhold bliver bekymrede over deres hår og bruger alle mulige slags “naturlige” shampooer og hårprodukter.

Efter deres konstante brug i en tid, kommer de til at indse, at sådanne shampooer ikke nødvendigvis er gavnlige for håret og forsøger at bruge naturlige produkter som hampefrøolie eller sheasmør i stedet.

Lad os se på, hvordan sheasmør kan være gavnligt for dit hår.

sheasmør i en skål sammen med shea

Fordele ved shea smør til håret

 

Mens shea smør er ganske gavnlig for hovedbunden (huden der dækker hovedet) og håret, bør du dog ikke forvente nogle mirakler.

Der er stort set ikke noget videnskabeligt bevis på, at sheasmør virkelig forbedrer dit hårs kvalitet og fremmer sin vækst. Det er der i det hele taget meget sjældent, når det gælder naturlige produkter, som ingen kan tage patent på.

Men nogle mennesker har haft en meget god oplevelse, mens de bruger sheasmør, så du kan prøve det for at se, om det virkelig forbedrer dit hårs sundhed eller ej.

Sheasmør forbedrer hårvæksten

 

En stor fordel ved sheasmør er, at det kan fremme hårvæksten.

Når det anvendes jævnligt, siges det, at sheasmør genopretter hårsækkene og hovedbunden, der giver et sundt og hurtigt voksende hår.

Sheasmør styrker dit hår.

Nogle mennesker klager over skaldethed og ultra tyndt hår.

Sådan slags mennesker bør anvende sheasmør regelmæssigt på deres hår. Der findes specifikke ingredienser i sheasmør, der fører til forbedring af hovedbundsstrukturen. Sheasmør forbedrer eksisterende hår og fremmer væksten af nyt hår.

Ved jævn smøring regelmæssigt i omkring en uge, kan du opleve en betydelig forskel i hårets kvalitet. Dit hår bliver tykkere og mindre beskadiget – f.eks, ingen splittede ender.

Sheasmør giver dit hår et naturligt udseende.

Shea smør kan påføres håret for at give det et naturligt udseende. Det indeholder lipidkompleks, som har fugtighedsgivende egenskaber.

Risici ved brugen af shea butter

 

Sheasmør synes at have mange fordele for dit hår, men der er også nogle risici forbundet med brugen heraf, man bør være opmærksom på.

Shea smør gør dit hår tørt i længden.

Det kan lyde mærkeligt, men sheasmør kan faktisk gøre dit hår tørt på trods af dets fugtighedsevne og lipidindhold. Derfor skal du være meget forsigtig, når du bruger shea smør og ikke bruge det i lang tid. Det er ikke et hårbalsam produkt og beskytter derfor ikke håret mod at blive tørt.

Så brug ikke sheasmør som det eneste produkt på dit hår, men altid i kombination med fugtighedsgivende midler eller kvalitets hårbalsam, og brug ikke sheasmør alene direkte på tørt hår. Påfør det altid på vådt (friskvasket) hår eller sammen med andre ingredienser.

Kombinationen af sheasmør og de andre fugtighedsgivende ingredienser i nedenstående opskrift, egner sig derfor langt bedre til at blive anvendt på håret, end shea butter gør alene.

info billede - shea butter hårmaske opskrift

Ingredienser til din
hjemmelavet Shea Butter Hårmaske

➝ Shea Butter (Shea smør) – til hjemmelavet shea butter hårmaske

 

Shea smør, som det faktisk hedder på dansk er dog, selv i Danmark, mere kendt som Shea Butter (det engelske ord). Det er en tung fedt, ekstraheret fra frugterne af karité træet, som hører til mange afrikanske lande, herunder Etiopien, Tchad, Ghana, Nigeria, Uganda, Sydsudan osv.

Smørret har længe været brugt som et naturligt fugtgivende og beskyttende middel af hud og hår fra vind, sol og bakterier i miljøet, der kan forårsage infektion. Shea smør er rig på kraftige antioxidanter og næringsstoffer, som gør det velegnet til en lækker shea butter hårmaske.

Shea smør er rig på vitaminerne A, E og K. E-vitamin, der anvendes på hovedbunden, siges at hjælpe med at bekæmpe hårtab hos flere individer. På grund af sine fantastiske helbredende egenskaber vil anvendelsen af ​​E-vitamin på hovedbunden bidrage til at reducere betændelse, reparere hårsækkeskader og stimulere dem til at fremme hårvækst. A-Vitamin hjælper med hårvækst, forhindrer hårtab og hjælper også med at fugte.

Smørret indeholder en høj mængde ikke-forsæbelige fedtsyrer, der virker blødgørende og derfor er god til tørre hårtyper. Fedtsyrerne hjælper med at låse fugten og beskytte hårstrengene mod miljøskader ved at belægge hårstrengene med et beskyttende lipidlag.

➝ Argan Olie – til hjemmelavet shea butter hårmaske

 

Argan olie bliver ekstraheret fra kernerne af frugten fra argan træet, som hører til i Marokko. Olien er blevet kaldt for “det flydende guld” og endda en “mirakelolie” for sine fantastiske egenskaber og fordele. Den er værdsat som en super effektiv hårolie, der kan bruges til en dybdegående balsam samt behandle beskadiget og kemikalietræt hår.

Den er rig på E-vitamin og fedtsyrer, som nærer hovedbunden og gør håret silkeblødt. Vi tilføjer en spiseske argan olie, men du er velkommen til at tilføje mere eller mindre alt efter din hårtype. Hvis dit naturlige hår er tørt, så overvej at tilføje mere for ekstra fugt.

➝ Kokosolie

 

Kokosolie bliver udtrukket fra kokosnøddernes tørrede kød. Denne olie har længe været anvendt til at nære, fugte og tæmme hår i Sydøstasien.

Kokosolie er meget helbredende og indeholder hårforøgende næringsstoffer, der giver en hel del fordele for håret, herunder tætning i fugt, behandling af skæl, fjernelse af kløende hovedbund og lus samtidig med at det fremmer hårvækst.

Da olien har en lille molekylær struktur, klæber kokosolie ikke hårsækkene til og vejer ikke håret ned.

ØKO

➝ Rå honning

 

Rå honning er et af de mest populære valg til hårmasker, behandlinger og DIY hårprodukter, fordi det er fyldt med kraftige antioxidanter og næringsstoffer, som øger hårdheden i hovedbunden og håret.

Honning renser naturligt håret, eliminerer forældede olier, døde celler, skidt og snavs, og det er også et stærkt antiseptisk middel, som afværger bakterier og svampe, der kan forårsage hovedbundsinfektion.

Du skal ikke bekymre dig om at det har en klæbrig substans, for sammen med de andre ingredienser vil det ikke være klæbrig. Faktisk skylles det rigtig nemt ud og giver dit hår en dejlig duft.

➝ Eucalyptusolie eller pebermynteolie

 

Eucalyptusolie er en æterisk olie og dermed meget koncentreret. Den skal derfor blandes op med andre produkter, som i blandingen her.

Netop denne æteriske olie, indeholder egenskaber, der hjælper med at behandle hårtab. Det har lignende egenskaber som pebermynteolie, der hjælper med at balancere pH-værdien i hovedbunden og håret, eliminerer skæl og kløende hovedbund og så dufter det ganske forfriskende.

Hjemmelavet shea butter hårmaske opskrift

Ingredienser

 

Køb disse produkter med eucalyptusolie Køb disse produkter med pebermynteolie

Vejledning – sådan strikker du din hjemmelavet Shea Butter Hårmaske sammen

 

  • Læg shea smørret i en varmesikret skål.
  • Anbring skålen i en gryde med lidt varm vand (skal ikke være kogende, bare varmt nok til, at det kan blødgøre smørret).
  • Vent på at smørret er blødgjort (ikke smeltet, bare blødgjort).
  • Fjern skålen fra det varme vand og tilføj resten af ingredienserne.
  • Miks det eventuelt sammen med en ren gaffel.
  • Du får en cremet blød shea butter hårmaske. Kun med helt naturlige ingredienser og helt fri for kedelig kemi.

Sådan påfører du din hjemmelavet Shea Butter hårmaske

 

Dyp et par fingre i shea butter hårmasken og start med at massere det ind i din hovedbund.

Dæk alle områder af din hovedbund, og bevæg dig så videre til dine hårstrå.

Når du har lavet påført masken til hele håret, skal du binde dit hår op i en bold eventuelt ved hjælp af et hårklip eller en badehætte, så det bedre kan fange varmen og fugten.

Efter en time vaskes hårmasken ud med en god shampoo og masser af vand. Skyl grundigt så alt kommer ud og du vil opleve et nyt silkeagtigt og skinnende hår.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil elske det. Tilmeld dig allerede i dag!

Bliv dus med Chleopatra

og få tips til dine egne DIY projekter direkte i din indbakke

Konklussion

 

Shea butter er et praktfuldt produkt også selvom du ikke bruger det til håret. I samspil med andrenaturlige produkter bringer du de bedste egenskaber frem.

Til håret giver det et helt nyt liv. Allerede efter første brug, vil du opleve, at dit hår lysner mere livligt op og føles blødere. Det er især godt, hvis dit hår er blevet rigtig godt kemikalietræt efter utallige vaske med shampoo og føntørring.

Få lækkert hår – prøv shea butter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.