Her finder di opskriften på en lækker body lotion, som kan bruges af alle, samt en, der er særligt velegnet gravide og som virker forebyggende på strækmærker. Desuden er den veganer-venlig.

Når kroppen trænger til ekstra fugtighed og næring, som særligt er tilfældet i både en kold og en varm tid. Så vælger vi kun naturlige ingredienser ved brug af 100% rene råvarer. Vi laver nemlig vores egen bæredygtige body lotion, som vi i dag gerne vil dele med dig.

Denne body lotion er ikke kun god på en varm sommerdag eller til at hvile huden med efter en lang dag i solen. Den er også god om vinteren, hvor huden ligeså nemt tører ud – blot på grund af kulden.

Følg med her og lær hvordan du nemt og hurtigt blander din egen hjemmealvet body lotion. En rigtig lækker en af slagsen.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil elske det. Tilmeld dig allerede i dag!

Bliv dus med Chleopatra

og få tips til dine egne DIY projekter direkte i din indbakke

Hjemmelavet body lotion

 

Der findes stort set ikke det, som ikke kan laves af naturlige råvarer inden for kosmetik – og en god og effektiv body lotion er heller ikke en undtagelse.

Så hvis du fortsat normalt køber din body lotion færdiglavet, så udfordre vi dig til at lave din egen. Den er både sjov at lave og sandsynligvis meget mere lækker. Det tager heller ikke lang tid at lave, så hvad er din undskyldning?

Med denne opskrift på hjemmelavet body lotion har du mulighed for at tilpasse din lotion til dine egne ønsker i forhold til valg af olier og dufte.

Du kan med fordel anvende den beholder som medfølger sheasmørret og derved bruge den som base, alternativt har du også mulighed for at købe en ekstra beholder.

Hjemmelavet body lotion ingredienser

 

Køb disse tre produkter med mandelolie her Køb disse tre produkter med jojobaolie her

Eventuelt

 

Dryp eventuelt et par dråber æterisk olie efter eget valg i blandingen for at give din lotion et ekstra skud egenskaber og duft.

Sådan laver du din egen hjemmealvet body lotion

 

 • Start med at smelt sheasmørret. Kog noget vand og hæld en lille smule i en bøtte, der er større end den bøtte smørret er i.
 • Vent til vandet kun er varmt og ikke længere kogende. Hvis vandet er for varmt, vil bøtten tage skade.
 • Sæt nu bøtten med sheasmørret i det varme vand og lad det smelte. Hjælp gerne til ved at dreje rundt i det til det er helt klumpfri.
 • Held derefter enten mandelolie eller jojobaolie i sammen med e-vitamin og eventuelt æteriske oliedråber.
 • Sæt det hele på køl og vent til det bliver til en fast masse igen.
 • Du kan nu vælge at bruge den som den er, eller du kan tage indholdet ud af bøtten og piske det med piskeris til det får en mere cremet form.
 • Pisker du massen føres den tilbage til beholderen og du er færdig med din helt egen hjmmelavet body lotion.
diy body lotion 1

Opbevaring af din hjemmelavet body lotion

 

Vi anbefaler en plastikbøtte eller en mindre aluminiumsbøtte. Begge har låg med lag, der beskytter indholdet i at komme ud, når låget er lukket.

Sådan bruger du din hjemmelavet body lotion

 

Brug altid en ske eller en træpind til at tage den lotion ud af bøtten som du skal bruge. På den måde undgår du, at der kommer unødvendige bakterier i din lækre body lotion.

Påfør din body lotion om morgenen efter et bad, hvor din hud fortsat er lettere fugtet. På den måde tager huden bedre imod de herlige ingredienser og din hud vil føles skøn og blød.

Det står dig også helt frit for, at påføre denne lotion både morgen og aften eller efter behov.

Den kan anvendes til alle hudtyper og lige så ofte, som din hud lyster.

Andre opskrifter på hjemmelavet body lotion

 

Opskriften er ganske alsidig, idet du nemt kan udskifte olien til en anden du selv ønsker. Så hvis din favorit er hampefrøolie, så står der absolut ikke noget i vejen for at vælge netop denne olie til din body lotion.

På den måde kan du også skifte lidt, så det ikke bliver for meget af det samme. Men finder du først en, der virkelig er skøn for dig, så bliver det svært at prøve noget nyt.

Du kan også se på en helt anden opskrift.

Det samme gør sig gældende, hvis du bruger nogle æteriske olier til at pifte duften op med. Vær opmærksom på, at vi ikke anbefaler gravide og ammende kvinder, at bruge æteriske olier.

Find en lækker opskrift på bodylotion, der er velegnet til gravide her.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil elske det. Tilmeld dig allerede i dag!

Bliv dus med Chleopatra

og få tips til dine egne DIY projekter direkte i din indbakke

Konklussion på hjemmelavet body lotion

 

Denne body lotion er helt ren og 100% naturlig. Den føles skøn på huden og både nærer og plejer huden. Sheasmør giver huden en blødhed der varer hele dagen.

Som du kan se, er det ganske nemt at lave denne bodylotion. Med blot tre til fire ingredienser er den hurtigt lavet.

Du kan lægge den i en lille plastkrukke eller endda en endnu mindre aluminiumsbøtte som du kan have med på turen.

Du har også let mulighed for selv at hitte på en alternativ version af denne opskrift. Så du kan nemt udelade lidt sheasmør og tilføje lidt kakaosmør. Eller måske tilsætte nogle æteriske olier eller bruge en anden vegetabilsk olie fremfor dem vi har bekrevet heri artiklen.

2 tanker om “Hjemmelavet body lotion – Med Sheasmør og 2 andre naturlige råvarer

 1. Liezel & Morten siger:

  Hej Henriette,

  Tak for dit spørgsmål.

  Jeg vil mene, at den sagtens kan holde sig et års tid. Særligt hvis du tilføjer E-vitamin. Eller man kan også fristes til at sige, at den kan holde til minimum den udløbsdato der er nærmest for de produkter du kommer i.
  Så med andre ord, hvis eksempelvis din jojobaolie har udløbsdato om et halvt år, kan den minimum holde et halvt år.
  Men sørg for altid at anvende en trækniv eller træske, når du tager det indhold ud, som du skal bruge. På den måde undgår du at lægge unødvendige bakterier i beholderen, fra dine fingre.

  Håber det hjælper dig.
  Med venlig hilsen,
  Morten
  CHLEOPATRA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.