DIY: Hjemmelavet body lotion

Når kroppen trænger til ekstra fugtighed og næring, som særligt er tilfældet i både en kold og en varm tid. Så vælger vi kun naturlige ingredienser ved brug af 100% rene råvarer. Vi laver nemlig vores egen bæredygtige body lotion, som vi i dag gerne vil dele med dig.

Denne body lotion er ikke kun god på en varm sommerdag eller til at hvile huden med efter en lang dag i solen. Den er også god om vinteren, hvor huden ligeså nemt tører ud – blot på grund af kulden.

Følg med her og lær hvordan du nemt og hurtigt blander din egen hjemmealvet body lotion. En rigtig lækker en af slagsen.

Der findes stort set ikke det, som ikke kan laves af naturlige råvarer inden for kosmetik – og en god og effektiv body lotion er heller ikke en undtagelse.

Så hvis du fortsat normalt køber din body lotion færdiglavet, så udfordre vi dig til at lave din egen. Den er både sjov at lave og sandsynligvis meget mere lækker. Det tager heller ikke lang tid at lave, så hvad er din undskyldning?

Med denne opskrift på hjemmelavet body lotion har du mulighed for at tilpasse din lotion til dine egne ønsker i forhold til valg af olier og dufte.

Du kan med fordel anvende den beholder som medfølger sheasmørret og derved bruge den som base, alternativt har du også mulighed for at købe en ekstra beholder.

Hjemmelavet body lotion ingredienser:

Eventuelt

Dryp eventuelt et par dråber æterisk olie efter eget valg i blandingen for at give din lotion et ekstra skud egenskaber og duft.

ØKO
ØKO

Sådan laver du din egen hjemmealvet body lotion

  • Start med at smelt sheasmørret. Kog noget vand og hæld en lille smule i en bøtte, der er større end den bøtte smørret er i.

  • Vent til vandet kun er varmt og ikke længere kogende. Hvis vandet er for varmt, vil bøtten tage skade.

  • Sæt nu bøtten med sheasmørret i det varme vand og lad det smelte. Hjælp gerne til ved at dreje rundt i det til det er helt klumpfri.

  • Held derefter enten mandelolie eller jojobaolie i sammen med e-vitamin og eventuelt æteriske oliedråber.

  • Sæt det hele på køl og vent til det bliver til en fast masse igen.

  • Du kan nu vælge at bruge den som den er, eller du kan tage indholdet ud af bøtten og piske det med piskeris til det får en mere cremet form.

  • Pisker du massen føres den tilbage til beholderen og du er færdig med din helt egen hjmmelavet body lotion.

Sådan bruger du din hjemmelavet body lotion

Brug altid en ske eller en træpind til at tage den lotion ud af bøtten som du skal bruge. På den måde undgår du, at der kommer unødvendige bakterier i din lækre body lotion.

Påfør din body lotion om morgenen efter et bad, hvor din hud fortsat er lettere fugtet. På den måde tager huden bedre imod de herlige ingredienser og din hud vil føles skøn og blød.

Det står dig også helt frit for, at påføre denne lotion både morgen og aften eller efter behov.

Den kan anvendes til alle hudtyper og lige så ofte, som din hud lyster.

Andre opskrifter på hjemmelavet body lotion

Opskriften er ganske alsidig, idet du nemt kan udskifte olien til en anden du selv ønsker. Så hvis din favorit er hampefrøolie, så står der absolut ikke noget i vejen for at vælge netop denne olie til din body lotion.

På den måde kan du ogs skifte lidt, så det ikke bliver for meget af det samme. Men finder du først en, der virkelig er skøn for dig, så bliver det svært at prøve noget nyt.

Det samme gør sig gældende, hvis du bruger nogle æteriske olier til at pifte duften op med. Vær opmærksom på, at vi ikke anbefaler gravide og ammende kvinder, at bruge æteriske olier.

Find en lækker opskrift på bodylotion, der er velegnet til gravide her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling