Har du ligesom jeg forsøgt at gennemskue den uendelige liste af ingredienser, som almindelige hudplejeprodukter indeholder?

Listen af uforståelige kemiske betegnelser kan ofte virke fuldstændig uoverskuelig. Samtidig hører man om, at antallet af danskere, der får allergi, er eksploderet over de seneste år, og at man ikke har noget entydigt svar på hvorfor.

For mig er det en nærliggende tanke, at det kan have med vores livstil og brug af kemikalier at gøre.

Det er et emne, der interesserer os meget, og af disse årsager har jeg sat mig for at udskifte barberskummet, som jeg bruger i min hverdag, med et godt alternativ, der er 100% naturlig og uden kemi, konserveringsmidler, parfume osv.

Hvis du har det lige som mig, så viser jeg dig her, hvordan du også kan tage et skridt på vejen i en mere ren, sund og måske endda bæredygtig hverdag.

Helt fri for kedelig kemi, helt ren og vegan venlig byder vi dig velkommen til en skindende blød og lækker hud efter barbering.

Gratis download bonus

Vil du gerne vide mere om naturlige olier og andre rene råvarer til hud og hår?

Vi har sammensat en komplet PDF guide om naturlig kosmetik med 15+ sider om økologiske naturlige råvarer. Hvorfor du bør vælge det, hvordan du starter og hvad du kan forvente.

Barberskum med rene råvarer

 

Kokosolie og sheasmør er de perfekte baser for et væld af hudplejeprodukter, og de er gode altid at have på lager. Det gælder for både kokosolien og sheasmøren, at de indeholder vitaminer og fedtsyrer, som er gavnlige for både hud og hår.

Ved at tilsætte forskellige æteriske olier, kan du selv bestemme duften af dine produkter.

Desuden kan du også bestemme, hvor kraftigt de skal dufte, eller du kan helt undlade dem, hvis du foretrækker at holde dine produkter neutrale. De øvrige ingredienser, jeg bruger, er almindelige husholdningsartikler.

Den barberskum, jeg laver her, kan bruges af både mænd og kvinder, og da det for manges vedkommende er noget, vi næsten bruger dagligt, er det et godt sted at starte den mere rene tilværelse.

Barberskum er både nemt og hurtigt at lave, som du også vil opleve.

Opskrift på hjemmelavet barberskum (Shaving cream)

 

Barberskummen får en tyk og fyldig konsistens, som til forveksling kan ligne flødeskum.

Den er rig på vitaminer og fedtsyrer, og er lækker også at bruge som fugtighedslotion efter barberingen.

Den får sin fylde, da den piskes til en luftig masse, og det er vigtigt at få tilført luft i skummen, da teksturen ved brug danner en hinde, der forhindrer, at man skærer sig.

shaving cream til babering af ben

Ingredienser du skal bruge til din barberskum

 

Køb disse fem produkter her
ØKO

Økologiske Basisolier

Ekstra Jomfru Kokosolie 60ml/250ml

DKK 44,95DKK 159,00 (Inkl. moms)
DKK 79,00 (Inkl. moms)

Sådan laver du hjemmelavet barberskum

 

Bland kokosolie og sheasmør sammen ved at smelte det i en skål, der kan gå i mikroovnen.

Du kan også lave et vandbad, hvor du bringer vand i kog i en gryde. Brug gerne en metalskål, da den leder varmen. Shea smøren kan godt være lidt svær at røre ud, ikke desto mindre er det vigtigt for resultatet, at den bliver rørt helt ud.

Når væsken er klar og uden klumper, tilføjes jojobaolien. Stil massen i køleskabet, indtil den igen er størknet. Der kan godt gå nogle timer, inden den størkner – min tog omkring 4 timer.

Nu skal massen piskes, så den bliver til en let og luftig skum. Du kan enten bruge en håndmikser eller en røremaskine.

Start med at piske ved mellemste hastighed i omkring et minut.

Tilsæt her nogle dråber æterisk olie – eukalyptusolie er en af mine favoritter til netop dette. Jeg brugte 10 dråber til min, hvilket gav en let og svag duft.

Hvis du ønsker kraftigere duft, tilsættes flere dråber æterisk olie.

Pisk derefter massen på højeste niveau, indtil det får den ønskede konsistens – det skal nærmest ligne flødeskum.

Skummen hældes i en lufttæt beholder – brug gerne en af glas, da ingredienserne holder sig bedre her. Opbevar den køligt og mørkt.

Anvendelse af hjemmelavet barberskum

 

Påfør barberskummet på huden med en ”ispind” af træ (kan købes i de fleste hobbybutikker), og gnid den godt ind i huden med dine hænder.

Brug den efter badet, når din hud er fugtig og hårene er bløde. Med skummen er det let at se, hvor langt, man er kommet i barberingen.

Da der er så mange gode vitaminer i det tykke skum, bruser jeg ikke efterfølgende mine ben, men gnider i stedet olien ind i huden. På denne måde behøver jeg ikke at smøre yderligere creme eller olie på huden.

OBS! Generelt når du arbejder med kokosolie, er det en god idé at tørre den af med et klæde fremfor at skylle den af under vandhanen. Da oliens oprindelige form er fast, kan den størkne i dit afløb og give problemer. Hvis du ikke kan undgå dette, skyld da efter med kogende vand.

Gratis download bonus

Vil du gerne vide mere om naturlige olier og andre rene råvarer til hud og hår?

Vi har sammensat en komplet PDF guide om naturlig kosmetik med 15+ sider om økologiske naturlige råvarer. Hvorfor du bør vælge det, hvordan du starter og hvad du kan forvente.

Konklussion

 

Du har nu lært, hvor nemt det er at lave sin egen hjemmelavet barberskum. Med den vil du opleve at din hud på ingen måde savner en mere almindelig kommerciel udgave og at din hud føles blød og lækker efterfølgende.

Husk at vælge en god shaver, som du føler dig godt tilfreds og sikker med. Når du er færdig, bør du holde indholdet tæt lukket og beholde det et tørt og ikke for varmt sted.

God shaving!

maria duhn - forfatter på chleopatra.dk

Marie Terese Duhn
Chleopatra Forfatter

Marie Terese Duhn har været blogger og fotograf hos Chleopatra imellem 2018 og 2019, og gav dig updates på, hvad der rører sig indenfor Chleopatras skønne verden. Marie inspirerede dig med kreative DIY projekter, der alle har det til fælles, at de tog udgangspunkt i Chleopatras produkter, og samtidig gav dig gode fif til, hvordan du udnytter produkternes fulde potentiale. Marie skriver ikke længere for Chleopatra, men tilgengæld driver hun sit eget kreative univers på www.byduhn.com

2 tanker om “Hjemmelavet Barberskum (DIY) – Lav din egen 100% naturlige shaving cream

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FRI FRAGT PÅ FØRSTE ORDRE

Tilmeld dig rene nyheder og få GRATIS FRAGT på din første bestilling

STAY IN TOUCH

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...