Har du ligesom jeg forsøgt at gennemskue den uendelige liste af ingredienser, som almindelige hudplejeprodukter indeholder? Listen af uforståelige kemiske betegnelser kan ofte virke fuldstændig uoverskuelig. Samtidig hører man om, at antallet af danskere, der får allergi, er eksploderet over de seneste år, og at man ikke har noget entydigt svar på hvorfor. For mig er det en nærliggende tanke, at det kan have med vores livstil og brug af kemikalier at gøre. 

Det er et emne, der interesserer os meget hos CHLEOPATRA, og af disse årsager har jeg sat mig for at udskifte en række af de mest almindelige produkter, som jeg bruger i min hverdag, med gode alternativer, der er 100% naturlige og uden kemi, konserveringsmidler, parfume osv., og jeg vil begynde med at lave min egen shaving cream. Hvis du har det lige som mig, så viser jeg dig her, hvordan du også kan tage et skridt på vejen i en mere ren, sund og måske endda bæredygtig hverdag.

Kokosolie og sheasmør er de perfekte baser for et væld af hudplejeprodukter, og de er gode altid at have på lager. Det gælder for både kokosolien og sheasmøren, at de indeholder vitaminer og fedtsyrer, som er gavnlige for både hud og hår. Ved at tilsætte forskellige æteriske olier, kan du selv bestemme duften af dine produkter. Desuden kan du også bestemme, hvor kraftigt de skal dufte, eller du kan helt undlade dem, hvis du foretrækker at holde dine produkter neutrale. De øvrige ingredienser, jeg bruger, er almindelige husholdningsartikler.

Både shaving cream og deodorant, kan bruges af mænd og kvinder, og da det for manges vedkommende er noget, vi næsten bruger dagligt, er det et godt sted at starte den mere rene tilværelse. Det gælder for begge produkter, at de er hurtige og nemme at lave, og med et efter min mening rigtig godt resultat.

Opskrift på hjemmelavet barberskum (Shaving cream)

 

Barberskummen får en tyk og fyldig konsistens, som til forveksling kan ligne flødeskum. Den er rig på vitaminer og fedtsyrer, og er lækker også at bruge som fugtighedslotion efter barberingen. Den får sin fylde, da den piskes til en luftig masse, og det er vigtigt at få tilført luft i skummen, da teksturen ved brug danner en hinde, der forhindrer, at man skærer sig.

shaving cream til babering af ben

Du skal bruge følgende til din shaving cream

Sådan laver du din egen shaving cream

 

Bland kokosolie og sheasmør sammen ved at smelte det i en skål, der kan gå i mikroovnen. Du kan også lave et vandbad, hvor du bringer vand i kog i en gryde. Brug gerne en metalskål, da den leder varmen. Shea smøren kan godt være lidt svær at røre ud, ikke desto mindre er det vigtigt for resultatet, at den bliver rørt helt ud.

Når væsken er klar og uden klumper, tilføjes olivenolie. Stil massen i køleskabet, indtil den igen er størknet. Der kan godt gå nogle timer, inden den størkner – min tog omkring 4 timer.

Nu skal massen piskes, så den bliver til en let og luftig skum. Du kan enten bruge en håndmikser eller en røremaskine. Start med at piske ved mellemste hastighed i omkring et minut. Tilsæt her nogle dråber æterisk olie – eukalyptusolie er en af mine favoritter til netop dette. Jeg brugte 10 dråber til min, hvilket gav en let og svag duft. Hvis du ønsker kraftigere duft, tilsættes flere dråber æterisk olie. Pisk derefter massen på højeste niveau, indtil det får den ønskede konsistens – det skal nærmest ligne flødeskum.

Skummen hældes i en lufttæt beholder – brug gerne en af glas, da ingredienserne holder sig bedre her. Opbevar den køligt og mørkt.

Anvendelse af DIY shaving cream

 

Påfør din shaving cream på huden med en ”ispind” af træ (kan købes i de fleste hobbybutikker), og gnid den godt ind i huden med dine hænder. Brug den efter badet, når din hud er fugtig og hårene er bløde. Med skummen er det let at se, hvor langt, man er kommet i barberingen.

Da der er så mange gode vitaminer i det tykke skum, bruser jeg ikke efterfølgende mine ben, men gnider i stedet olien ind i huden. På denne måde behøver jeg ikke at smøre yderligere creme eller olie på huden.

OBS! Generelt når du arbejder med kokosolie, er det en god idé at tørre den af med et klæde fremfor at skylle den af under vandhanen. Da oliens oprindelige form er fast, kan den størkne i dit afløb og give problemer. Hvis du ikke kan undgå dette, skyld da efter med kogende vand.

Sheasmør og kokosolie – egenskaber og anvendelsesmuligheder

 

Som tidligere nævnt er sheasmør og kokosolie perfekte baser, og gode altid at have ved hånden, når man laver sine egne hudplejeprodukter. De kan bruges til nærmest alt. Til eksempel kan du anvende din shaving cream som en lækker fugtighedslotion til resten af kroppen. Lun den imellem dine hænder og smør den ind om morgenen eller ved sengetid – så har du din egen hjemmelavede luksuscreme, som du 100% kender indholdet af.

Sheasmøren er rig på vitamin A og E, og giver en mild UV beskyttelse af hud og hår. Smørren har været brugt i århundreder til pleje af huden både kosmetisk og terapeutisk. Den er god til at afhjælpe rynker eller strækmærker, eller som mild solcreme og aftersun pleje.

Ud over generel pleje af huden, fungerer kokosolie også fantastisk til pleje af dit hår, og igen synes jeg, at kombinationen af kokosolie og sheasmør er lækker. Føntørring og hårprodukter kan let udtørre håret og gøre det kruset på overfladen, og for at minimere dette tilfører jeg mit hår lidt olie både før og efter føntørring. Jeg varmer det op i hænderne og gnider det ind i spidserne af mit hår og i hovedbunden. Det kan godt fedte, hvis man putter for meget i. Indimellem kan det være lækkert at give sit hår en kur, hvor man også tilfører olie til længderne og lader det sidde i længere tid.

-50%
ØKO

Vi håber du har fået lyst til at give dig i kast med denne opskrift, og at du får nogle gode resultater. Lad os endelig høre din vurdering…

maria duhn - forfatter på chleopatra.dk

Marie Terese Duhn
Chleopatra Forfatter

Marie Terese Duhn har været blogger og fotograf hos Chleopatra imellem 2018 og 2019, og gav dig updates på, hvad der rører sig indenfor Chleopatras skønne verden. Marie inspirerede dig med kreative DIY projekter, der alle har det til fælles, at de tog udgangspunkt i Chleopatras produkter, og samtidig gav dig gode fif til, hvordan du udnytter produkternes fulde potentiale. Marie skriver ikke længere for Chleopatra, men tilgengæld driver hun sit eget kreative univers på www.byduhn.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.