Halloween – Sande rædselshistorier kosmetikindustrien står bag

Halloween

Happy 🎃 Halloween

Halloween eller på dansk Allehelgensaften, er en helligdag, der fejres om natten den 31. oktober. Ordet Halloween er faktisk en forkortelse af All Hallows ‘Evening også kendt som Hallowe’en eller All Hallows’ Eve.

Traditionelle aktiviteter på denne aften omfatter trick-or-treat, bål, kostumefest og besøg ved “hjemsøgte huse”. Irske og skotske immigranter har medbragt versioner af traditionen til Nordamerika i det nittende århundrede. Andre vestlige lande omfavnede helligdagen i slutningen af det tyvende århundrede, herunder Irland, USA, Canada, Puerto Rico og USA samt Australien og New Zealand. I Danmark er Halloween først blevet en kommerciel tradition i det afsluttende kapitel af det 20. århundrede (ca. år 2000).

Halloween tilbud 2017

Gælder fra 21. oktober til 3. november

Halloween-tilbud for 2017

I år falder Halloween på en tirsdag og derfor lader vi halloween tilbudene gælde resten af ugen ud (men vi starter allerede den 21. oktober og kører tilbuddene til og med fredag d. 3. november)

Vi har samlet hele tre gode tilbud til dig:

1. Få en gratis marula olie og gratis fragt ved køb over kr. 500,-

Værdi: kr. 149,- (kræver at kurvens indhold eksl. marula olien er på min. kr. 500,-)

Tilføj derefter olien til kurven som normalt, og brug rabatkoden: hallomarula

2. Få 10% i rabat, gratis olie og fri fragt ved bestilling over kr. 1.000,-

Rabatten på 10% trækkes automatisk fra, når din ordre når 1.000 kroner, herefter følger du tilbud 1.

3. Få alt ovenstående plus 5% yderligere i rabat ved køb over kr. 1.500,-

Gør som beskrevet under tilbud 1 og 2 og tilføj herefter følgende ekstra rabatkode: hallo5

Køb Eksempelvis:

Nedtælling til selve Halloween aften 2017

 
 

Halloween – Skrækhistorier fra den virkelige verden

Traditionen tro, fortæller vi her lidt skræk historier fra det virkelige liv – nærmere betegnet inden for kosmetik industrien.

Mennesker har altid været villige til at gå langt for skønheden. Det er noget især kosmetikindustrien er bekendt med.

Hvad almindelige forbruger måske ikke ved er, at de ofte er blevet udsat som prøveklude og har risikeret både vanisering og endda døden, for at forblive skøn.

Lash Lure

I 1933 blev en kvinde indlagt på hospitalet med forfærdelige skader på begge øjne. Det så nærmest ud som om, at de blev ætset væk.

Synderen bag dette og hvad der skulle vise sig, at være mange flere, var et øjenvippe-produkt ved navn Lash Lure. Produktet skulle formørke øjenvipperne, men mange kvinder endte med forfærdelige resultater, hvor en også endte med at blive permanent blind. Nogle mennesker har endda mistet livet på grund af nyresvigt, grundet dette produkt.

Før og efter en behandling med lash lure

Lash Lure viste sig, at indeholder paraphenylenediamine, et giftigt stenkulstjære farvestof. Det er yderst giftigt.

koremlu

Koremlu

I 1930’ern markedsførte Kora M. Lubin sin såkaldte Koremlu cream, som var en salve, der efter sigende skulle forhindre genvæksten af hår. En slags hårfjerner med andre ord.

Problemet med produktet var dog, at det indeholdt thallium acetat, som anvendes til rottegift. En vis Dr. Raymond Sabouraud [1864-1938], en fransk autoritet indenfor hovedbunds sygdomme, foreslog i 1912, at det kunne bruges til at fjerne overflødige hår.

Det skabte naturligvis en vis interesse og det var her, at Kora fik sit produkt bredt markedsført i 1930’erne. En krukke blev solgt for $10, hvilket var en mindre formue i de dage.

På trods af beviser for, at det forårsagede skaldethed, smerte og lammelse, blev thallium acetat anvendt. Indholdet af det blev endda forøget fra 3,25% til 5 og helt op til 7% for at øge effekten.

I 1931 begyndte American Medical Association (AMA) at modtage rapporter om thallium forgiftning efter brugen af Koremlu.

Forgitgning med thallium acetat er senere blevet kaldt for “poisoner’s poison”, da thallium er farveløs, lugtfri og smagløst og dermed et perpekt morderredskab. Det var altså indtil kemien bag det blev fundet og i øvrigt en modgift kaldet Prussian blue. Thallium acetat er kun en anelse mindre giftigt end arsenik. Kora fik i 1930’erne mange kvinder til at smøre det på deres læber.

Selskabet indgav konkursbegæring i juli 1932, og fjernede endvidere muligheden for at forbrugene kunne modtage kompensation. Skader indgivet mod firmaet udgjorde $2.500.000 men virksomheden havde kun $5 i aktiver.

Sand skrækhistorie fra nutiden

De to ovenstående sager er blot et par i et hav af andre sager, hvor giftige kemikalier er blevet anvendt i kosmetik. Mange mennesker er gået til for skønheden for at sige det lige ud.

Selv den dag i dag, anvender kosmetik industrien fortsat giftige stoffer.

kvinde med brunt øje der lægger mascara på sit øjenbryn

Mascare

For selvom din mascara måske ikke brænder dine øjne ligesom Lash Lure gjorde, så er det ikke sikkert, at det er fri for giftige kemikalier. FDA og EU-regler tillader nemlig en lille mængde kviksølv i kosmetik produkter og den dag i dag, kan du fortsat finde eksempelvis mascare, der indeholder kviksølv. Kviksølvet bruges som et konserveringsmiddel i mascara og andre øjen-kosmetik-produkter.

Også mange såkaldte whitening produkter indeholder kviksølv. Det vil sige hudpleje produkter, der skal gøre din hud mere lys. Disse produkter er oftest meget populære iblandt asiatiske kvinder.

I 2002 blev to produkter fra Hong kong opdaget i at anvende imellem 9.000 og 60.000 gange den anbefalede dosis.

Kviksølv er et tungmetal, som forårsager skader ved at blokere blodkarene. Når det anvendes på kroppen, absorberes det kemiske stof let gennem huden og ind i blodbanen.

Toksiske virkninger omfatter skade på hjernen, nyrer og lunger. Kviksølv forgiftning kan resultere i adskillige sygdomme og i værste tilfælde døden. Kviksølv dræber ved mindre end et gram. Kviksølv udskilles meget langsomt fra kroppen.

Er det blevet tid til naturlig hudpleje monstro?

Hos Chleopatra finder du heldigvis ikke hverken kviksølv eller andre giftige ingredienser. Derimod kun helt naturlige og helt rene råvarer, som eksempelvis disse tilbud:

Ugens Tilbud

DKK 159,00 (Inkl. moms)
ØKO
DKK 249,00 (Inkl. moms)

Video om halloween

Se videoen herunder fra The History Channel og bliv klogere på historien bag Halloween.

Shop naturlige vegetabilske olier her

Happy Halloween

graeakar

DårligKnapt så godMiddelRigtig godFantastisk (Vær den første til at vurdere denne artikel)
Loading...
chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

DårligKnapt så godMiddelRigtig godFantastisk (Vær den første til at vurdere denne artikel)
Loading...