Uanset om manden forstår sig på det eller ej, så ved vi jo godt, at en stor del af selvværdet og kvindens stolthed, sidder i håret. Så for at du kan føle dig godt tilpas i din hverdag, er det utrolig vigtigt at manken sidder som den skal, at håret føles lækkert, tykt og glansfuldt. Med nedenstående hårtips bliver du guidet til et super lækkert og sundt hår.

Der er uden tvivl mange flere tillægsord vi kan tilføje håret, som mændene ikke forstår sig på, men faktum er, at det bliver bare en langt bedre dag, hvis håret ter og opfører sig som det skal.

Når du har det godt med dit hår, så bliver det automatisk langt bedre at gå på arbejde, at handle ind og at hente børnene i skolen eller at mødes med veninden nede i fitness centret.

Nå men nok om det og hvorfor håret betyder så meget – summasummarum er, at det skal passes og plejes – præcist som resten af kroppen og her bringer vi dig 21 super gode råd til, hvordan du opnår et fantastisk lækkert og sundt hår, der gør din hverdag til en glimrende hår-dag.

Indholdsfortegnelse Vis

Hårtips til et naturligt flot og sundt hår

 

Det betyder ikke noget, om du har krøllet hår, tyndt hår, fedtet hår, tørt hår eller enhver anden type hår – visse hårplejetips er universelle.

Mens du måske ønsker at skræddersy din rutine til din hårtype, er det grundlæggende i hårpleje lige så vigtigt at vide – hvis ikke mere.

Derfor deler vi de bedste tips til hårpleje og styling af hår til alle, uanset hårtype.

Fortsæt med at læse for at lære 21 hårtips, der giver dig mulighed for at begynde at tage bedre pleje af dine lokker.

Lad dig ikke narre af hårprodukter fra TV-reklamer

 

Vi kender det alle. I fjernsynet har kvinderne det skønneste hår, en glans og en udstråling, der skriger efter den røde løber et eller andet sted i Hollywood. Men når du selv anvender de selv samme produkter, så ligner dit hår dårligt noget du har lyst til at slæbe med ned i det lokale supermarked.

Det er ikke noget nyt, for reklamerne snyder og det eneste Hollywood der findes ved det, er det filter, der er lagt hen over billedet til reklamefilmen og de stylister, der har tilpasset håret på modellen sekunderne før optagelsen.

Men du behøver ikke gå efter de løgne du ser på TV eller de oceaner af produkter, der lover guld og grønne skove, for med helt naturlige remedier, kommer du faktisk langt nærmere det resultat du søger.

Læs med her og få gode resultater med helt naturlige produkter, som dit hår vil elske dig for.

Hårkur Hårtips

Renlighed er vigtig – også for håret

Sundt hår – hårtips #1

 

Den største årsag til at håret fælder, er skæl i hovedbunden og en kløende hovedbund. Det er derfor vigtigt, at du fastholder en god renlighed for at skabe et smukt og sundt hår. Hvad det helt præcis indebærer er, at du slipper ikke for hårpleje. Hårpleje er vigtigt – særligt for langt hår, der om noget, kræver mere pleje end kort hår. Men uanset længden på håret, vil en god hårpleje kunne gøre underværker for dit hår.

Sund livsstil udstråler sig i håret

Sundt hår – hårtips #2

 

En nærende kost og en sund livsstil er et “must”, hvis du ønsker at få smukke lokker. Drik masser af vand og sørg for at inkludere protein i din kost. Vitamin A er et vital næringsstof der fremmer hårvækst, hvorfor grønne bladgrøntsager, gulerødder og levertran kan blive nogle af dine bedste venner i kuren mod det perfekte hår. Den mest effektive hårpleje er en god diet. Du bliver hvad du spiser og det afspejler sig også i dit hår. Masser af gode frugter og grøntsager gør underværker.

Fugt dit hår med øl

Sundt hår – hårtips #3

 

Hæld lidt øl i dit våde hår. Fordel den jævnt og massere din hovedbund med fingrene i 15-20 minutter. Derefter skylles det grundigt for at slippe af med øl lugten. Foretag denne procedure en gang om ugen for at opnå et salon glat hår. Personer med bihulebetændelse eller forkølelse, bør undgå denne behandling. Du kan bruge en hvilken som helst øl, men en traditionel ale eller pilsner foretrækkes frem for hvede øl, på grund af humlen.

Hold dig langt væk fra kemikalie produkter og hårstyling behandlinger

Sundt hår – hårtips #4

 

Hold dig væk fra hårstyling behandlinger og produkter, der indeholder uheldig kemi dit hår kun bliver mere træt af. Anvendelse af skrappe kemikalier vil kun ødelægge dit hår og væksten af det. Det anbefales derfor, at du søger naturlige produkter for at skabe den skønhed du ønsker dig af dit hår og derfor finder vejen til at undgå kemikalie baserede behandlinger, eller i det mindste, at bruge dem så lidt som muligt.

Undgå varmt vand for at undgå tørt og skørt hår

Sundt hår – hårtips #5

 

Et af de bedste tips til et sundt hår er, at springe det varme vand fra bruseren over. Varmt vand vil automatisk gøre dit hår mere tørt og skørt (hvilket kan resultere i hårtab), da den beskyttende olie fra dit hår og hovedbund vaskes væk. Den bedste varme på vandet er blot en smule over din kropstemperatur.

Undgå at vaske dit hår for tit

Sundt hår – hårtips #6

 

Vask dit hår hver anden til tredje dag, for at korrigere dit hår tilbage til dets naturlige hår olier. Ved at vaske håret mindre ofte, vil det også hjælpe med at genvinde dit hårs naturlige glød og glans.

hårtips - Vask håret

Vær blød og nænsom ved dit hår

Sundt hår – hårtips #7

 

Når du bruger et håndklæde efter vask, skal du passe på ikke at bruge for barsk et håndklæde eller en alt for groft tørring. Du kan forebygge skader ved hjælp af et mikrofiber håndklæde eller et blødt bomulds materiale.

Lad dit hår lufttørre

Sundt hår – hårtips #8

 

Lad dit hår tørre af sig selv i stedet for at bruge en føntørrer eller varme ruller. Brug af denne form for kunstig tørrings teknik vil gøre håret mere skørt og tørt. Hvis du ikke har tid til at lade dit hår lufttørre, så brug føntørring sparsomt og sørg for at bruge en mild varm indstilling i stedet for en meget varm indstilling.

Anvend den korrekte børsteteknik for at undgå statisk elektricitet og spaltede spidser i håret

Sundt hår – hårtips #9

 

Undgå at bruge en kam med plastik børster for at forhindre at håret knækker på grund af statisk elektricitet. Den bedste måde at børste dit hår på, er ved først at børste enderne for at undgå et filtret hår og derefter tage de lange børst fra rødderne af håret til enderne. Denne teknik vil hjælpe med at sprede hårets naturlige olie og dermed forhindre brud. Endvidere bør du ikke børste vådt hår, da det er langt svagere og derfor nemmere knækker.

Beskyt håret før du hopper i poolen

Sundt hår – hårtips #10

 

Svømmebassiner kan gøre stor skade på dit hår, da det indeholder skrappe kemikalier, der skal holde vandet rent. For at forhindre den største skade af dit hår idet du dykker ned i det blå, kan du anvende lidt balsam til dit hår før du svømmer. Dette vil beskytte dit hår, før det kommer i kontakt med bassinvandet.

Behandling af tørt hår med æg

Sundt hår – hårtips #11

 

Brug et helt æg til håret. Hvis du har tørt eller skørt hår, kan du bruge æggehviden til at fugte dit hår. Brug ½ kop af enhver form for ægge-blanding – enten æggehviden eller et helt æg med blomme – for at rengøre og fugte håret. Lad det sidde i en 20 minutters tid og skyl derefter med koldt vand.

Skab et skinnende blødt hår

Sundt hår – hårtips #12

 

Klargør en blanding bestående af 1 kop af din daglige balsam og 2-3 spsk honning og eventuelt 1 tsk af din favorit olie. Påfør denne blanding jævnt på dit våde hår. Lad det sidde i 30 minutter og vask det derefter grundigt ud. Denne blanding vil lukke hårbåndene og give dit hår en forbløffende glans.

Trim dit hår regelmæssigt

Sundt hår – hårtips #13

 

Få dit hår trimmet cirka hver sjette uge for at fjerne tørre og spaltede spidser.

hårtips - Yoghurt til håret

Lav din egen hårbalsam med yoghurt og æg

Sundt hår – hårtips #14

 

For at blødgøre håret med en protein-pakket balsam, blandes et æg og en ½ dl yoghurt, som gnides ind i din hovedbund. Lad det virke i fem – ti minutter og vask det derefter ud med lunkent vand.

Opskrift på hjemmelavet hårbalsam

Du blander et æg og ca. en halv dl A38/yoghurt. Hvis du ønsker det, kan du også tilføje lidt ricinus olie, mandelolie eller evt. argan olie samt lidt honning (en spiseske olie og en spiseske honning – det vil give din balsam en endnu mere blødgørende effekt – men begge dele er valgfrit).

Du pisker det sammen i en lille skål, så det hele ligesom bliver til en masse.
Det ser ikke nødvendigvis specielt lækkert ud og det kan også føles lidt klistret, men resultatet er lækkert.

Du smører det nu ud i hele håret (efter bad med lettere vådt hår) og lader det sidde i 5 – 10 minutter.

Herefter skyller du det ud med lunkent vand. Du fornemmer selv om det er nok med vand. Hvis du synes det er svært at få ud af håret, så vask det gerne, men i så fald bør du måske blot skylle håret forinden frem for at vaske håret to gange.

Terapi for håret med natron

Sundt hår – hårtips #15

 

Lav en blanding af 3 spsk. natron og en lille smule vand. Skyl dit hår med denne opløsning efter vask. Lad det sidde i mindst 5 minutter før det igen skyldes ud. Denne terapi vil bidrage til at fjerne overskydende shampoo og kemikaliefyldte styling-produkt fra dit hår – Det er en udrensningsproces, der afhjælper kemikalietræt hår.

Behandl solskadet hår med honning og æg

Sundt hår – hårtips #16

 

Lav en blanding af ½ kop honning, 1-2 spsk arganolie og 1-2 spsk æggeblomme. Påfør blandingen til dit hår og lad det sidde i 20 minutter, hvorefter det skylles med varmt vand. Denne behandling vil bidrage til at genopbygge keratin protein bindinger, som forstærker håret.

Forstærk dit hår med mandelolie

Sundt hår – hårtips #17

 

Brug mandelolie til behandling af tørt og beskadiget hår. Proceduren er ganske enkel – du hælder blot lidt mandelolie i en skål og varmer det lidt op (eksempelvis i mikrobølgeovn, så olien bliver lunken). Fordel olien ud i hele håret og lad det sidde i 30 minutter og skyl derefter med normalt shampoo og balsam med koldt vand.

Ikke så stramt, kvinde – problemer med for stramt opsat hår

Sundt hår – hårtips #18

 

Undgå at trække håret stramt sammen ved hårgrænsen. Når dit hår strammes for meget vil det aftage din hårgrænse og beskadige hårsækkene permanent og det er ikke det resultat du ønsker. For at forhindre brud på grund af skørt og let knækkeligt hår, bør du undgå at bruge bånd og i hvert fald ikke binde dit hår for stramt.

hårtips - satin til blødt hår

Prinsessen skal sove på satin for et fint blødt og ufiltreret hår

Sundt hår – hårtips #19

 

Sengetøj af satin er dit hårs bedste ven. At sove med et satin tørklæde om håret eller ganske simpelt anvende satin sengetøj forhindre dit hårs fugt fra at blive bestjålet af din hovedpude. Det forhindrer også unødvendig sammenfiltring af håret.

Slip for filtreret morgenhår

Sundt hår – hårtips #20

 

Anvend en mild vegetabilsk hårolie dagligt for at forhindre filtret hår. Olien fugter og nærer både håret og hovedbunden, der også mindsker, fjerner eller forhindrer skæl.

Vær omhyggelig med hårspidserne

Sundt hår – hårtips #21

 

For langt det meste af tiden, er vi mindre opmærksomme på den ældste del af vores hår, enderne. De er den sidste del til at modtage fugt fra de produkter vi anvender, men de er til gengæld de første til at miste fugten igen. Ud over at trimme splittede og beskadiget ender, bør du anvende dit produkt helt ud til enderne. Du bør altid fugte og forsegle dine hårspidser.

Bonus: Vær glad og sov for et roligt og lykkeligt hår

Sundt hår – hårtips #22

 

Få en god, regelmæssig og fredelig søvn. Dit hår afspejler den angst, du går igennem i din hverdag, så det at være lykkelig er også et “must”, hvis du ønsker at holde dig væk fra et tørt og filtreret hår.

Vær naturlig – ligesom dit hår

 

Du bestemmer naturligvis selv, men vi anbefaler at du fortsætter din hud og hårpleje med naturlige produkter, der hverken indeholder parabener, pesticider eller andre kemikalier.

Naturlige metoder for kosmetik har for kort tid siden været det eneste valg og med de mange bivirkninger, som kosmetikindustrien har medført sig ved brug af kemi, synes vi egentligt ikke valget er så svært. Men valget er dit.

Hvis du anvender andre naturlige metoder til at behandle og pleje dit hår, så vil vi og alle vores læsere blive rigtig glade for at høre din version – Skriv gerne en kommentar.

2 tanker om “21 hårtips til et naturligt sundt hår

  1. Chleopatra siger:

    Vi er blevet spurgt om man kan anvende A38 i stedet for yoghurt til den hjemmelavede hårbalsam.
    Til det er vores svar, at du i princippet kan bruge både yoghurt, A38, ymer eller anden form for surmælkeprodukt. Du skal blot sørge for at finde en neutral version. Alle disse indeholder nemlig calcium og proteiner, der kan genoprette, styrke og beskytte håret.

  2. Heidi Maria Trampedach siger:

    Æblecidereddike er godt til at rense hår og hovedbund, er især godt til at berolige en irriteret og kløende hovedbund. Det er også med til at gøre håret blødt og skinnende. Æblecidereddiken skal fortyndes 1:3 og hældes over håret, pas på øjnene! Lad det sidde lidt og massér hovedbunden, skyl grundigt med koldt vand. Man kan bruge denne rens en gang i måneden, efter shampoo og før balsam, eller til sidst i rækkefølgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.