Forskellen på kosmetisk olie og madolie – Vegetabilske olier som kosmetik olier

For mange er vegetabilske olier blot noget, man har stående i køkkenet, eller noget der ved sjældne lejligheder anvendes til massage. Men er det nu helt lige meget, hvilken type olie du lægger i ansigtet og smører din krop ind i? Her fortæller vi dig lidt om vegetabilske olier i sin helhed samt forskellen på almindelig madolie (spiseolie) og så olie, der er til kosmetisk anvendelse. Amerikanerne og englænderne samt resten af de engelsk-talende verdensdele for den sags skyld, har alle ord og begreber som “vegetable oils”, “fixed oils”, “base oils” og naturligvis “carrier oils”. Alle ord er i virkeligheden ord for ét og samme, nemlig vegetabilske olier. Carrier oils betegnes nok bedst som bærende olier, da disse olier netop ”bærer” olien – især i samspil med . Dette gør sig særligt gældende når de bærende olier blandes med æteriske olier, da den vegetabilske olie her, netop bærer den æteriske olie.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 453,00 DKK 396,39 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -20%
DKK 1.208,00 DKK 966,40 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 79,00 DKK 60,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 177,00 DKK 154,89 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 377,00 DKK 329,89 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 724,00 DKK 633,53 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 313,00 DKK 273,89 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 59,00 DKK 50,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud - 12.5%
DKK 495,00 DKK 433,14 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 385,00 DKK 336,89 (Inkl. moms)
Flere og flere anvender i dag vegetabilske olier til kosmetiske formål. Ikke mindst bliver olierne anvendt som en ingrediens i mange skønheds- og hudpleje produkter. Desværre er de dog oftest lukket ind i en flaske sammen med adskillige kemiske stoffer og det reelle indhold af ren olie, er ofte meget begrænset. Men helt rene og naturlige vegetabilske olier til kosmetisk anvendelse er heldigvis også et hit, der er på vej op ad rangstien her i landet – netop fordi flere og flere får øjnene op for, at de store industrielle kosmetik-virksomheder i virkeligheden blot sælger vand blandet med kemi og en lille bitte smule olie.  

Kosmetik olier er ikke bare vegetabilske olier

Vegetabilske olier er nok mest kendt som noget du kommer i maden. Eksempelvis en god ekstra jomfru olivenolie. En vegetaiblsk olie kan smage helt fantastisk og nogle anvender også denne olie til håret og kroppen. De olier der i dag kendes som ”rigtige” kosmetik olier er dog noget ikke de samme som dem du bruger til maden. En almindelig spiseolie, som i eksemplet ovenover – en ekstra jomfru oliven olie – kan sagtens gøre underværker for dit hår og ansigt, men du går glip af essentielle elementer fra olierne, hvis du tror at spiseolier er de samme, som olier til hudpleje og hårpleje. Fødevaregodkendte olier er normalt raffineret – et ekstra trin i produktionsprocessen, der fratager dem for de mange næringsstoffer, der gør dem attraktive kosmetisk. En kosmetik olie er oftest ikke til at spise, da presningen af kernen, frugten eller frøet har en helt anden proces, der kan . Oftest vil kosmetik olier være koldpresset og uraffineret, da de på den måde bibeholder og indeholder langt flere af de egenskaber, som naturen har tiltænkt dem. De fleste olier indeholder både vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer, og det er netop grunden til, at disse vegetabilske olier er blevet så populære som kosmetik. Deres indhold er nemlig ikke blot fugtgivende for huden, men også nærende og i visse tilfælde helende. En anden forskel ligger i forarbejdet af olien, da spiseolier oftest bliver varmebehandlet ved høje temperaturer ved presningen og derved fratages deres naturlige egenskaber og indhold af vitaminer og mineraler.  

Lad os kalde det Kosmetik Olie

Dette ord beskriver præcis hvad vi har med at gøre. Olier som er til kosmetisk anvendelse. På samme måde som vi har spiseolier, har vi også smøreolier og massageolier, som alle er ganske velsigende ord for hvad det er vi har med at gøre. Kosmetik olier er derfor et rigtig godt ord for vegetabilske olier vi anvender til kosmetisk brug og som i øvrigt er behandlet og presset på den rigtige måde. Ofte anses vegetabilske olier for at være mindre vigtige end æteriske olier (essential oils). Det er dog slet ikke tilfældet. Tager vi eksempelvis en aromaterapeuts behandling, så består denne gerne af 2% æteriske olier og hele 98% vegetabilsk olie, og ved ansigtsbehandlinger er forholdet helt nede på 1% (og under) for de æteriske olier og 99% (og over) for vegetabilsk olie. Vegetabilske olier giver nogle rigtig gode fordele for din hud, som kan blødgøre huden, gøre den mere smidig, udglatte rynker og i det hele taget give huden en glansfuld udstråling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling