Det er super gavnligt og afslappende at lægge fødderne i blød i et karbad med varmt vand efter en lang, hård arbejdsdag eller en lang dag iført et par ubehagelige sko. Et fodbad er en let godbid at give dig selv med mange ekstra fordele.

At være i stand til at give dig selv et velfortjent fodbad på en hvilken som helst rutinemæssig basis giver ikke kun dine fødder en vis lettelse, det giver dig lidt tid til at slappe af.

En af de mest effektive DIY spa-muligheder

 

Det er ikke nødvendigt at gå til en professionel spa for at få en behandling, der giver dig en række sundhedsmæssige fordele. Et fordbad kan tilberedes for ganske få udgifter og med ingredienser, der formentligt findes i enhver husstand (der kræves sjældent mere end 5 indgredienser).

Disse midler kan stimulere blodcirkulationen, hjælpe med at helbrede visse sygdomme og have en stærk effekt på dit sind og din krop.

En god bonus er, når du sætter dine egne fødder i blød, står det dig frit for at ændre koncentrationen af ingredienserne, og på denne måde får du flere fordele og reducerer risikoen for hudirritation forårsaget af tilsætning af kemikalier.

Gør klar til den ultimative afslappelse

– Forbered dit eget fodbad

 

Ok, ok – Slap nu helt af. Gør vandet klar, tilføj ingredienserne og lad det arbejde lidt. Synk derefter godt ned i sofaen og lad fødderne sive langsomt ned i vandet, til de vænner sig til varmen.

Mærk nu blot vandet omringe de to stakler, der laver alt slæbet hele dagen lang og lad så salten og olien gøre sine vidunder for dine kære fødder.

Slap helt af og læn dig godt tilbage med en god bog, et glas vin eller måske en varm klud over ansigtet. Ny det!

Så nemt er det at forkælde dig selv. Så hvorfor ikke gøre det?

Her får du et par eksempler på, hvordan du laver dit eget hjemmelavet fordbad.

Hvad du skal bruge til dit eget fodbad

 

Du kan naturligvis anvende dit badekar, hvis du har sådan et og så lade hele kroppen opleve den fulde effekt. Anvender du et badekar, anbefaler vi, at du dobler op på mængden af indholdet.

Men til normalt dagligt brug, så kræver det blot følgende:

  • En balje (du kan bruge en opvaskebalje)
   Men sørg for at der er plads til begge fødder
  • Varmt vand (gerne meget varmt, men naturligvis ikke skollende)
  • I nogle tilfælde også koldt vand
  • Indgredienser efter opskrifterne herunder (eller efter eget valg)

Opskrifter på Fodbad

Fodbad til at blødgøre og slippe af med fodlugt

 

Et fodbad vil ikke kun bekæmpe dårlig lugt og sved, men det er også en perfekt måde til at berolige smerter på.

Tilsæt en skive citron, en lime og en appelsin (alt sammen skåret i skiver) i et fodbad med varmt vand. Følg op med 4 dråber pebermynteolie, 4 dråber tea tree olie og 3 spsk natron. Lad dine fødder suge blandingen til sig i ca. en halv time.

ØKO
ØKO
Ikke på lager

Dødehavssalt for at reducere betændelse

 

Dødehavssalt kan have en ret god effekt i tilfælde af smerte og betændelse. Desuden vil denne blødgøring være et godt middel til at hjælpe dig med at føle dig mere afslappet og forbedre din koncentration.

Læg 2-3 spsk dødehavssalt i et bad med varmt vand. Blød dine fødder i blandingen i 10 til 15 minutter. Salt kan gøre huden tør, så det er vigtigt at fugte fødderne godt efter denne procedure.

Som fugtighed til fødderne efter baddet, anbefaler vi en macadamiaolie, der er som skabt til fødderne. Masser olien godt ind i fødderne og bliv siddene med fødderne på håndklædet i 10 minutter. Tør derefter den resterende olie af.

Lavendelbad for at berolige ømme muskler i fødderne

 

Lavendel er kendt for at være et naturligt smertestillende middel. Dette bad hjælper med at berolige ømme led og bringer musklerne i en afslappet tilstand, mens den smukke aroma beroliger dit sind.

Til et bad med varmt vand tilsæt 1 dl dødehavssalt, 2 spsk natorn og 6 dråber lavendel æterisk olie. Sæt dine fødder i blød i 15 til 30 minutter.

Natron til tør hud

 

Et varmt fodbad med natorn kan være den ultimative løsning for at blødgøre dine fødder, hvis du vil fjerne død hud fra fødderne. Dette middel hjælper dog ikke alle:

Natron kan være irriterende og kan endda tørre huden ud. Dem, der har følsom hud eller allergi, bør undgå dette fodsbad. 

Tilsæt 2-3 spsk natron til et fuldt fodbad med varmt vand og blødgør dine fødder i 10-20 minutter. Påfør masser af fugtighedsgivende olie efter denne procedure.

Lider du med tørre albuer, så læs vores artikel om netop dette.

Eukalyptus fodbad for at lindre stress

 

Det vil ikke vare længe efter dette spa-inspirerede fodbad, at du vil føle dig mere afslappet og rolig.

Til dette fodbad tilsættes blot lidt beroligende dødehavssalt i en beholder fuld af varmt vand og følg efter med 10-12 dråber eukalyptusolie. Lad dine fødder summe i dette fodbad i 20-30 minutter.

Mix and match – Lad dine fødder bestemme indholdet

 

Lav din helt egen version. Du har allerede nu – ud fra ovenstående – en god idé om, hvad de forskellige indgredienser er velegnet til og kan derfor ud fra dette, lave dine egne blandinger.

Vi anbefaler selv denne version.som giver lidt af det hele.

Skær lidt citron, appelsin og lemon i skiver og læg disse i det varme vand. Tilsæt 1 dl dødehavssalt som virker beroligende og mindsker betændelsestilstande. Tilføj 6 dråber lavendelolie og 6 dråber pebermynteolie samt 4 dråber eucalyptusolie.

Denne blanding giver både et friskt pust samt en afslappende effekt og lader dine fødder vågne op.

Vi anbefaler desuden at du efterølgende anvender en naturlig olie for at tilføje lidt fugtigehed til fødderne. Lad olien absorbere i 5-10 minutter og tør derefter den overskydende olie af. Dine fødder vil føles som nye.

Boost dit forbad med hyben

 

Du kan med fordel tilføje et sqeeze af din hybenkerneolie, da den både blødgør huden og bidrager med alskens gode vitaminer og mineraler, som dine fødder vil elske at tage til sig.

Få gang i blodcirkulationen

 

De forskellige temperaturer på vand vil fungere godt til at tilskynde til bedre blodcirkulation i fødderne. Sørg dog for, at det vand, du bruger, ikke er for varmt.

Tag 2 baljer og fyld halvdelen af det første med varmt og halvdelen af det andet med koldt vand. Sæt dine fødder i blød i varmt vand i 10 minutter, og læg dem derefter i yderligere 10-12 minutter i baljen med koldt vand. Skift tilbage til det varme vand, og hold dine fødder der i yderligere 5 minutter.

Du kan snildt tage et fodbad hver dag, men ellers er én gang om ugen en god løsning.

Mærk hvordan dine fødder får et helt nyt liv.

Vi håber du vil nyde dine nye fødder…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *