Anvender du makeup dagligt, så kender du udemærket til det tidspunkt på dagen, hvor du skal have hele masken af igen.

Du kan lade din makeup blive siddende hele dagen. Det er dog vigtigt at fjerne det, før du går i seng for at forhindre det i at skade din hud. Problemet er, at mange kvinder ignorerer vigtigheden af, at gøre det hver dag og går i seng med makeup på.

Som følge heraf bliver porerne tilstoppet, risikoen for at udvikle akne-problemer forøges, og en række hudproblemer, der kan forårsage for tidlig aldring, kan opstå. Netop derfor er det en god idé at lære lidt om et par alternative remedier, du kan bruge til at fjerne din makeup med. Ud over at være mere overkommelige, vil de heller ikke forårsage nogle bivirkninger.

Lær at Fjerne makeup med olie

Rene olier som makeupfjerner – Olier kan mere end blot opløse og fjerne din makeup

Der findes et hav af forskellige remedier til at fjerne makeup med. Det gælder både olie-baseret og ikke-olie-baseret produkter, renseservietter, cleansers og toners m.m. Men vidste du, at du sagtens kan bruge helt rene olier, uden alle de kemiske sammensætninger til, at både fjerne makeup med og til at vaske dit ansigt?

Start her med at fjerne makeup med olie!

Kan olier bruges hver dag til at fjerne makeup med?

Absolut. Ikke blot kan du fjerne makeup med olie hver dag, olien gør det også utroligt nemt, da olierne opløser din makeup med kun få masserende bevægelser.

Faktum er, at langt de fleste almindelige makeupfjernere du finder på markedet allerede indeholder forskellige olier. Fordelen ved selv at lave din egen eller ganske simpelt kun bruge en enkelt olie til formålet er, at du undgår alle de kedelige kemikalier på dit ansigt. Derved nærer og fugter du også huden med oliens mange gode egenskaber, hver gang du fjerner makeup med olie. Så svaret er simpelt. Du kan sagtens fjerne makeup med olie hver eneste dag.

makeup pensler

Fjern makeup med kokosolie

Der er rigtig mange mennesker, der elsker kokosolie – og med god grund. Det er en utrolig alsidig og på mange måder en elskværdig olie. Mange kan også sagtens anvende kokosolie til at fjerne makeup med uden problemer.

Dog findes der desværre også dem, hvis hud ikke altid lige bryder sig så godt om kokosolie i ansigtet. Kokosolie i sig selv er utrolig god til at fugte huden, særligt efter et bad. Men ansigtet er altid lidt mere sart og oplever du problemer med fedtet hud, er det ikke sikkert, at kokosolie lige er sagen, når det gælder fjernelse af makeup.

Problemet er, at talgkirtlerne ved fedtet hud, er over ivrige. Huden producerer for meget talg (hudolie også kaldet sebum), hvilket fører til problemer som en fedtet skinnene hud, løbende makeup og en samlet tyk, grov tekstur. Det kan også øge forekomsten af lejlighedsvise udbrud af akne. Selvom disse problemer er sjældne, så synes vi alligevel du skal være opmærksom på det.

Mange foretrækker faktisk kokosolie som makeupfjerner

Anvender du allerede kokosolie uden problemer, kan du formentlig sagtens fortsætte med det – også som brug til at fjerne makeup med. Vi har en liste over oliernes absorberingsevne, hvor du nemt kan se, hvilke olier du bør gå efter alt efter hvilken hudtype du har. På den måde kan du nemt finde den helt rigtige, når du nu har bestemt dig for at fjerne makeup med olie.

Selvom få personer oplever problemer med kokosolie, så er det samtidig den olie de fleste foretrækker som makeupfjerner. Det skyldes, at den hurtigt smelter i varmen af din hånd. Når den påføres ansigtet er den super nem at anvende, da den meget hurtigt opløser makeup og den er nem at fjerne igen.

Lav din egen makeupfjerner

Mange bliver helt paf, når de finder ud af, at de slet ikke behøver de ukendte sammensætninger af kemi og mystik, der findes i en flaske med makeupfjerner. At noget er så simpelt, som blot at bruge en ren olie er helt nyt for nogle.

Det er i og for sig ikke så mærkeligt, da vi jo efterhånden er vant til, at alt skal komme i en særlig indpakning, men en særlig flaske, hvorpå ingredienslisten er fyldt til randen med uforståelige betegnelser.

Heldigvis behøver makeupfjerner ikke, at være kryptisk sammensat og du kan i princippet bruge blot en enkelt olie til formålet. Så har du allerede en Argan olie eller en Mandelolie stående på hylden, så prøv med den.

Mange, der elsker det simple ved at anvende olie som makeupfjerner, går dog skridtet videre og begynder at eksperimentere med deres egen sammensætning, når de skal fjerne makeup med olie.

Anbefalet produkter

Vegetabilske olier

Acai olie 10ml

kr. 179,00 (Inkl. moms)
ØKO

Vegetabilske olier

Mandelolie 100ml, Økologisk

kr. 109,00 (Inkl. moms)
kr. 27,00 (Inkl. moms)
kr. 30,00 (Inkl. moms)

En fiks lille opskrift på en super lækker makeupfjerner

Find eller genbrug en tom flaske med pumpe. På den måde, kan du nemt få olien ud, hver dag, når du skal bruge den. I denne hælder du dine yndlingsolier i og vupti, så har du faktisk, hvad der skal til for at fjerne makeup, rense og nære huden.

En god opskrift på hjemmelavet makeupfjerner:

Sådan fjerner du makeup ved brug af olie

Når det er tid til, at fjerne makeup, så snupper du din flaske med olie. Uanset om du anvender en enkelt ren olie eller en blanding du selv har været mester over, så starter du med en tilpas mængde (typisk to til tre tryk på pumpen).

Gør en klud klar, som du væder ind i varmt vand

Start på helt tør hud med, at massere olien godt ind i ansigtet – særligt i t-zonen, på kinder, hage og pande. Vent med øjnene til sidst. Brug gerne et minuts tid på at massere olien godt rundt i ansigtet, så det rigtig får fat alle steder. Fortsæt herefter med øjnene, så alt øjenmakeup opløses (du skal naturligvis lukke øjnene).

Til sidst tager du fat i den varme klud og lader den dampe oven på ansigter, hvorefter du stile og roligt bruger den til, at fjerne både overskydende olie og makeup med.

Hvis nødvendigt, kan du gentage brugen af kluden for at fjerne eventuelle rester. Så nemt er det og det hele forsvinder med garanti.

Hvis du har meget tør hud, kan du eventuelt påfører et par dråber af din yndlingsolie som yderligere fugtighed til ansigtet eller du kan vaske en sidste gang ved brug af blomstervand, som fungerer som en toner til ansigtet.

Video - så let er det at fjerne makeup med olie

Vi giver ordet videre til Kendra Atkins fra WithKendra, der fortæller dig, hvordan du kan bruge olier til at rense makeup væk fra ansigtet.


Fjern børne makeup med olie

Tricket med at fjerne makeup med olie gælder ikke kun de voksne. Det gælder også for de helt små.

Børnene bruger ofte makeup i forbindelse med Fastalavn og Halloween samt andre udklædningsdage og somme tider til fødselsdage.

Her kan man sammen med barnet nemt hjælpe til med, at få fjernet makeup i ansigtet og andre steder på kroppen, uden at det skal tage en evighed. Bare huske at bede dem om at lukke øjnene, når du hjælper dem. Så er det hurtigt overstået.

Makeupfjerner uden olie

Vi ser ingen grund til, at du ikke skal bruge olie til at fjerne makeup. Der kan naturligvis være nogle ganske elementære gode grunde til at undgå olie i forbindelse med at fjerne makeup. Hvis du bærer eyelash extentions (eller lignende), der kan blive opløst i olie eller, hvis du er allergisk over for bestemte olier, er dette to gode grunde. Derudover ser vi ikke rigtig andre grunde.

Huden bliver helt ren og olierne hjælper med at trække urenheder ud. De gør din hud blød og lækker og både nærer og fugter, samtidig med, at de tilføjer gode vitaminer til huden – og ikke mindst, så fjerner de super nemt din makeup.

Hvordan fjerner du din makeup?

Fortæl os hvilke olier du anvender eller, hvis andet, hvordan du foretrækker at fjerne makeup fra ansigtet hver dag.

En tanke om “Fjerne makeup med olie

  1. Majbritt siger:
    0

    Jeg bruger kokosolie hver dag til at fjerne makeup med. Jeg synes den er nemmest at bruge, da den meget nemt smelter på huden. Den er også nem at fjerne igen uden at huden føles fedtet. Efterfølgende bruger jeg lavendelvand som toner til huden. Desuden så bruger jeg kun vand fra flaske til ansigtet (ikke fra vandhanen). Det er gjort, at jeg har mindsket urenheder i huden helt vildt – utroligt, at det danske vand kan være årsag til urenheder, men det lader til, at være det, da jeg lynhurtigt får uren hud igen, hvis jeg skifter tilbage til vand fra vandhanen. Tænkte lige, at jeg ville give det tricks med på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *