Hudtype og olier derefter

Ved hver hudtype er der forskellige regler for, hvordan den bedst kan lide at blive plejet og det er kun din hud, der kan fortælle dig, hvordan den ønsker det. Hudtyper er nemlig ikke altid så enkelt, som industrien forsøger at gøre det.

Vegetabilske olier

Hindbærkerneolie 30 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Vegetabilske olier

Andiroba olie 30 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)
DKK 99,00 (Inkl. moms)

Vegetabilske olier

Acai olie – 10 ml

DKK 229,00 (Inkl. moms)

Vegetabilske olier

Moringa olie 30 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Granatæbleolie 30 ml

DKK 119,00DKK 169,00 (Inkl. moms)

Vegetabilske olier

Marula olie 10 ml

DKK 149,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Baobab olie 100 ml

DKK 249,00 (Inkl. moms)

 

Vil du vide mere om din hudtype, så læs med her!

Hydtyper

Kendskab til din hudtype er en absolut nødvendighed for, at du kan foretage dig de rigtige beslutninger om, hvilken hudpleje eller behandling, der er egnet til netop din huds behov.

Når vi taler om hudtyper er det vigtigt, at vide i hvilken sammenhæng der er tale om. Her på siden omhandler hudtype nemlig to elementer. Hudtype i forbindelse med risikoen for skoldning ved udsættelse for solens UV-stråler. Den anden del handler om hudtyper i forbindelse med hudpleje, når du til dagligt har brug for at fugte, nære og pleje din hud.

Hudtyper i solen

Som udgangspunkt kan man sige at, des lysere din hud er, des mere sårbar vil den også være over for solens farlige UV-stråler.

Hudtyper opdeles i seks forskellige, når det drejer sig om eksponering for solen. Herunder finder du en oversigt af de seks forskellige hudtyper samt, hvilke kendetegn disse har.

HudtyperUeksponeret hudfarveBliver solskoldetBliver brunTypisk øjenfarveTypisk hårfarveFregner
1HvidAltidAldrigBlåRødJa
2Lys/blegOfteOfteBlågrønBlond
3Lys/beigeSjældentNæsten altidGrå/brunBrunNej
4Lys brunAldrigAltidBrunSortNej
5Mørk brunAldrigAltidBrunSortNej
6SortAldrigAltidBrunSortNej
  • Type 1 og 2 er typiske skandinaviske og keltiske hudtyper.
  • Type 3 er typisk for østasiatiske folk (Korea, Japan).
  • Type 4 er typisk for folk omkring Middelhavet og Sydamerika.
  • Type 5 og 6 er typisk for folk i Afrika og Caraibien.

Listen og type-beskrivelserne er lånt fra DMI.

Læs mere om olier og brugen af disse i samspil med solen – og ja, solen skinner også i vintertiden.

Hudtyper i forbindelse med hudpleje

Helbreddet og skønheden af din hud, afhænger langt hen af vejen af, hvad du spiser og hvordan du plejer din krop. Vi har tidligere hørt en udtalelse om, at kvinder i en alder af 30 og derover, har en hud som de har fortjent. Og det kan der i princippet være noget om – og ikke kun for kvinder, men i det hele taget. Man bliver hvad man spiser, som du jo nok husker fra folkeskolen.

Desværre er verden heller ikke kun sort/hvid, så der vil altid være undtagelser. Der findes personer med forskellige hudirritationer og hudlidelser, som af den grund må tænke anderledes over, hvilke ingredienser de anvender direkte på deres krop. Uanset, hvad du anvender, så husk altid, at din hud optager det du ligger på den – måske ikke helt på samme måde, som når du spiser et æble, men huden absorberer det hele. Så valget er helt op til dig.

Hvad vælger du – kemikalier eller naturlige ingredienser?

Normal hudtype

Normal hud er den mindst problematiske hudtype af alle. Den ser ren og glat ud og har en god cirkulation og en sund teint. Selv med en minimal pleje, vil den se godt ud – også ind i en højere alder.

Endvidere vil vævet fra normal hud ikke afsløre spor af olie. Din hud føles levende, elastisk og smidig.

Som udgangpunkt er det dem med en normal hudtype, der bedst kan klare de forskellige skønhedsprodukter. Men man skal fortsat passe på ikke at spolere hudens velvære. Vi anbefaler naturligvis vores egne naturlige olier og med normal hudtype, skulle alle olierne være mulige at anvende uden problemer. Her handler det blot om, at finde den du og din hud synes bedst om.

Gå til alle de lækre olier

Tør hudtype

Hvis din hud er tør som en gammel rosin, vil din ansigtshud føles skællet, tør og stram efter du har rengjort den.

Tør hud kan let udvikle en kedelig tone, rynker og små fine linjer. Huden er udsat for aldring og kan nemt virke irriteret. Det er muligt, at tør hud, kan se pænt ud på yngre mennesker, men for at holde huden sund, bør du anvende en grundig fugtighedsgivende pleje og bruge almindelig hud- eller skønhedsbehandling med naturlige masker og fugtighedscreme. Tør hud føles stram, især efter udrensning.

Produkter baseret på naturlige allergivenlige ingredienser er de bedste. Du kan eksempelvis smøre kroppen ind i jomfru kokosolie, kakaosmør eller sheasmør hver morgen. De indeholder naturligt forekommende nærende ingredienser, såsom hudvenlig Vitamin A, C, D og E samt protein. Mange mennesker elsker kokosolie til tør hud. Men brug kun små mængder, da for meget kan have en tørrende effekt. Vær sikker på at du får ekstra jomfru kokosolie, uraffineret (som er fast, når den er kold), da raffinerede olier virker meget tørrende, indeholder færre vitaminer, og virker langt mere voks-agtig. Raffinerede olier dufter heller ikke ligesom kokos – det gør ekstra jomfru kokosolie, når den er uraffineret. Det er en lækker olie til kroppen.

Argan olie er også rigtig god til tør hud.

Økologiske Basisolier

Jomfru Kokosolie, Ekstra 250 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Argan olie 100 ml

DKK 129,00 (Inkl. moms)

Fedtet hudtype

Fedtet hud er skinnende, især i T-zonen (fra panden, ned ad næsen til hagen). Du har måske forstørrede porer og kan være tilbøjelig til hudorme og bumser på grund af overproduktion af sebaceous (olieproducerende) kirtler.

Fedtet hud aldre bedre end tør hud, fordi olien holder huden fyldig, så færre rynker dannes. Mange unge kvinder har denne hudtype, men efterhånden som de bliver ældre, bliver huden tørrere, især efter 35 årsalderen.

Det kan betale sig at tage sig af din hud, at vaske den med en sæbe specielt til fedtet hud, før du går i seng.

Jojoba olie, som faktisk er en flydende voks, menes at være rigtig god til alle hudtyper, men især for dem med fedtet hud. Denne olie efterligner sebum (hudens naturlige olie) mere end nogen anden olie. Den har en lang holdbarhed og vil ikke blive harsk. Folk elsker desuden at bruge denne olie som en base til parfumer. Til personer med fedtet hud, hjælper den over tid huden til, at stoppe med dens overprodution af sebum.

Økologiske Basisolier

Jojobaolie (Voks) 100 ml

DKK 129,00 (Inkl. moms)

Følsom hudtype

Følsom hud har en tendens til at være tynd og delikat med fine porer og føles ofte meget stram. Følsom hud kan blive betændt og irriteres nemt. Hvis du er let irriteret af solen, og hvis du er tilbøjelig til at få rødme, kløende pletter eller plettet hud, har du sandsynligvis følsom hud. Dette er den mest problematiske og skrøbelige hudtype, som har brug for en helt speciel form for pleje.

At finde de rigtige rensemidler og fugtighedscremer til din hudtype kan være en vanskelig opgave. Den gode nyhed er dog, at mange virksomheder har udviklet produkter specielt til følsom hud. Kig efter milde produkter, der ikke indeholder dufte.

Med mindre du samtidig er allergisk over for nødder og olier, kan en mild olie som mandelolie eller hybenolie være god for din hud. Mandelolien passer til de fleste hudtyper og kan anvendes på hele kroppen, hvor hybenolien ofte anvendes på huden i ansigtet, for dens gode indhold af vitaminer og essentielle fedtsyrer.

Tilbud

Økologiske Basisolier

Mandelolie (sød) 100 ml

DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Hybenkerneolie 30 ml

DKK 169,00 (Inkl. moms)

Kombineret hudtype

Hvis din hudtype er kombineret som de fleste kvinders hud er, vil vævet have spor af olie, der kommer fra din næse og pande. Omvendt vil huden være tør og ren i de områder der rører kinderne.

Kombineret hud har pletter af både tør og fedtet hud, og det kræver forskellige former for pleje i forbindelse med særlige områder i ansigtet.

Tørre zoner, som normalt er placeret på kinderne og omkring øjnene, skal behandles med rige fugtgivende olier, som eksempelvis Marula olie eller Figenkaktus olie. Tamanu olie vil være god, at anvende på de mere fedtede områder, som regel er det på panden og på næsen. Disse vil drage fordel af en hyppig og grundig rengøring.

Vegetabilske olier

Marula olie 10 ml

DKK 149,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Figenkaktus frø olie 10 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Tamanu olie 30 ml

DKK 169,00 (Inkl. moms)

Så hvilken hudtype har du?

Bonus

Som bonus til hudtyper bringer vi en ekstra type. Egenligt er dette ikke en type, men snarere en tilstand, men ikke desto mindre…

Aldrende og skadet hudtype

Denne hudtype føles stram og oftest med synlige rynker og en slap hud og en svag tone – især omkring kinderne og kæbelinjerne – med en læderagtig tekstur og eventuelt sprængte blodkar.

Når du ønsker at pleje aldrende hud, bør du overveje at bruge en jævn fugtighedsgivende olie eller en tung creme til, så at sige plumpe op i dine fine rynker. Figenkaktus olie og kæmpenatlysolie samt Hybekerneolie gør underværker på aldrende hud og hjælper med at glatte de fine rynker ud.

Økologiske Basisolier

Figenkaktus frø olie 10 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Kæmpenatlysolie 50 ml

DKK 139,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Hybenkerneolie 30 ml

DKK 169,00 (Inkl. moms)

Er du villig til at lytte til din krop?

Selvom vi mennesker har regler for hudtyper, så er det ikke ens betydende med, at vores kroppe altid er enige med de regler. Vi er alle forskellige og vores hud reagerer forskelligt på det vi påfører den. Det gælder også de forskellige olietyper.

Fordi noget virker for en med en bestemt hudtype, er det ikke 100% sikkert, at det virker for alle andre med samme hudtype. Så sort/hvid er verden ganske simpelt ikke. Når det er nævnt, så er det fortsat et godt udgangspunkt.

Det handler i stor grad om, at lytte til din krop.

Tag eventuelt vores test her og find en olie, der passer til dit behov.

 

chleopatra magasinet #2 cover
Læs dette nummer af
Chleopatra Magasinet
på din måde

Download dette nummer af Magasinet som PDF og læs det på din mobil, tablet eller computer, når det passer dig.

• Denne artikel tilhører udgivelse #2 •

Overblik
recipe image
Navn
Find din hudtype og en olie der matcher
Udgivet
Karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest

Share This