Viden om Figenkatusolie

Figenkaktusolie – Opuntia Ficus Indica

Figenkaktus Frø Olie

Figenkaktusolie – En eksplosiv serum sprængfyldt med antioxidante egenskaber.

Figenkaktusolie er en anden olie, der stammer fra Marokko – præcis som den meget berømte argan olie. Denne kaktusolie er ikke nær så kendt, men er dog på vej op ad rangstien i popularitet. Og med god grund.

Også kendt som:

  • Figenkaktusolie
  • Barbary Fig
  • Tuna (fruit)
  • Prickly Pear
  • Aknari

Wiki

Videnskabelig klassifikation:
Rige: Planter
Familie: Kaktus

Aktiv vækstperiode:
Forår | Sommer | Efterår | Vinter

INCI
Opuntia Ficus Indica

Holdbarhed
2 år

Oprindelse
Marokko

Ekstraktionsmetode
Koldpresset

Økologiske Basisolier

Figenkaktus frø olie 10 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Historie og oprindelse af Figenkaktus (Opuntia Ficus Indica)

Først lidt historie:

Opuntia Ficus Indica er latin for figenkaktus, som er et medlem af kaktus familien og er også almindelig kendt som Barbary figen, kaktus pære og indisk figen. Iblandt de lokale Berber i Marokko, kendes planten også som Aknari.

Oprindelsen af Opuntia kaktus er mildest talt usikker, især fordi planten er blevet anvendt og produceret siden gamle dage for sin frugt, men den menes at være opstået på landet i den Sydamerikanske landsdel af Mexico og oprindeligt importeret til Amerika i det sekstende århundrede.

En ting står dog klart – det er at, Optunia kaktus har eksisteret i Marokko i mere end fire århundreder.

I dag findes Optunia Ficus Indica ikke bare i Afrika, men også i andre tørre eller halvtørre områder af verden, såsom syd Asien, Sydamerika, Australien, det sydlige Europa samt en række forskellige øer med tempereret klima.

På det seneste er kaktusplanten Figenkaktus blevet udråbt som et mirakel produkt, ikke for sine puder eller sin frugt, men for den olie, der kan udvindes af bittesmå frø, der er indeholdt i frugten, almindeligvis kendt som figenkaktus frø. Figenkaktus frø olie er i dag anerkendt for sin anti-aging egenskaber, og selv om det fortsat er på sit tidlige stadie, så er der mange kosmetiske virksomheder, der viser en stor interesse i denne dyrebare olie.

Figenkaktus - Prickly Pear Kaktus

Den selv-beskyttende ørkenplante Opuntia Ficus Indica

Figenkaktus er en helt særlig plante, der nærmest på magisk vis har vist sig resistent over for sine omgivelser. Det er en mærkværdig plante med en særlig evne til at beskytte sig selv dag efter dag fra den ubarmhjertige varme og vind i det sydlige Marokko, hvor den ofte befinder sig i temperaturer af 40 grader.

Hemmeligheden til dens uovertrufne vilje til overlevelse finder vi den biologiske sammensætning af frøene. Alle mennesker ville i et sådan miljø tørre helt ud, men frøenes cellestruktur i kernen af frugterne af denne kaktus, har udviklet den helt nøjagtige model til at bevare fugtighed, ved hjælp af naturligt producerede fedtsyrer og antioxidanter, der forhindrer barske forhold i at beskadige den.

Olien fra disse frø er rige på essentielle fedtsyrer (omega 6 og 9) og E-vitamin, som også er til fordel for menneskehud. Olien har været anvendt af lokale Berber kvinder i århundrede, hvor den har holdt deres hud fugtet i de meget tørre omgivelser i Marokko. Netop på grund af oliens omfattende proces, der anvendes til at udvinde den og det faktum, at der går et sted imellem 500 – 1000 kilo frø for at producere en liter olie, er det blevet, hvis ikke den, så i hvert fald en af de dyreste skønheds olie, der kan købes for penge.

Månedens Produkter

Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 59,00 DKK 47,00 (Inkl. moms)

Fordelene ved anvendelse af figenaktus frø olie

Som anti-aging og som multifunktionel kosmetik olie, er figenkaktus frø olie en fantastisk skønheds eliksir, der endda er mere kraftfuld i E-vitamin end argan olie.

Denne olie beskytter mod miljøets hårde omgivelse med dets bekæmpelse af frie radikaler, den giver en overlegen hydrering, reducerer åbne porer, forbedrer pletter og er også god til akne behandling.

Olien fra figenkaktus, eller Barbary figen, som den jo også kaldes, strammer huden op, forbedre elasticiteten og blødgører rynker gennem en kombination af fedtsyrer. Yderligere skade på huden fra eksterne kilder, kan ligeledes forebygges med regelmæssig brug af denne olie.

Olien er velegnet til hud, hår og negle, hvor den kan trænge ind og forbedre.

Opuntia figenkaktus frø olie er en tør olie, der let absorberes dybt ind i huden (lettere end de fleste andre olier) og efterlader blot en fløjlsagtig blød film på huden – uden en fedtet fornemmelse. Den vil efterlade din hud med en silkeblød følelse og giver en opstramning af rynker og fine linjer ved regelmæssig brug. Det er en sand healer for meget tør hud, hyperpigmentering, og til moden hud, der har brug for et løft i samspil med super kraftige antioxidanter.

Figenkaktusolie er velegnet til alle hudtyper og hårtyper

Figenkaktusolie er utrolig gavnlig for alle hudtyper, hvad end om du har tør, kombination, fedtet eller endda akne tilbøjelig hud. Den er også særlig effektiv på hud, der har lidt solskader eller andre miljømæssige stress-symptomer såsom barsk vind eller kulde.

Sådan bruger du figenkaktusolie til huden

Brug regelmæssigt en gang eller to gange om dagen, om morgenen, før sengetid, eller når din hud har brug for ekstra hydrering. Masser forsigtigt olien med opadgående, cirkulære bevægelse. For meget tør eller sprukken hud, anvendes den til at fugte huden og forsegle den ekstra fugt. Denne metode er især effektiv til sprukne læber.

Figenkaktusoliens fordele for huden

  • Effektiv antioxidant, som fastholder hudcellernes ældningsproces, stimulere fornyelsen heraf og aktivt hjælper med at beskytte mod frie radikaler.
  • Reducerer rynker ved at nedsætte mængden og dybden af folder og furer ud over at forbedre eller helt formindske de cirkler og poser du måtte have under øjnene.
  • Mindsker rødme (rosacea) og lindrer solskoldning.
  • Genskaber elasticiteten, lukker porerne, tilfører toning og giver en opstrammende effekt.
  • Virker ikke mindst fugtgivende og nærende.

Sådan bruger du figenkaktusolie til håret

For en fin hårbalsam, placeres et par dråber olie i hænderne, som gnides sammen. Påfør direkte til hårlængderne i en nedadgående bevægelse med særlig vægt på enderne. Gentag denne proces som nødvendigt, særligt hvis håret er meget langt, tykt eller i dårlig stand. Figenkaktus er en god behandling af flyvsk, kruset og spaltet hårspidser. Anvendes som en dyb balsamerende effekt natten over – vask håret rent næste morgen.

Figenkaktusoliens fordele for håret

Prickly Pear fugter dybt og giver kedelig, tør eller glansløst hår gnisten tilbage ved regelmæssig brug. Du skal blot anvende et par dråber hver aften og lade det sidde og virke i 10 til 15 minutter før det vaskes ud igen.

  • Styrker og fugter håret
  • Reparerer slidte spidser
  • Giver glans

Sådan anvendes figenkaktus til negle

Til tørre og skøre negle anvendes blot et par dråber olie til fingerspidserne, hvorefter det masseres ud over neglene.

Figenkaktusoliens fordele for negle

Regelmæssigt masseret negle med denne olie styrker dem, hvilket gør dem mindre skøre og mindre tilbøjelig til at flække, knække og skalle af.

  • Styrker neglene

Fedtsyrer og vitaminer i Figenkaktus frø olie

  • Oliesyre 17 – 20% – (Omega 9) Oliesyrens høje lipid gør den meget fugtgivende og fremmer produktion af antioxidanter.
  • Linolsyre 62- 65% (Omega 6) – En essentiel fedtsyre, der er af afgørende betydning for mennesker. Kendt for sin evne til at helbrede, hydrere og fastholde huden.
  • Stearinsyre 2.5 – 5% – Stearinsyre hjælper huden til at holde på fugten og forblive fleksibel samt med at reparere skader.
  • Palmitinsyre 10 – 14% – Tilvirker styrkelse af hudens sunde barrierefunktion for en glattere overflade.
  • Tocopherol 895 mg / kg (Vitamin E) – Antioxidant, der forhindrer degenerering af huden og giver en reparerende, anti-inflammatorisk, fugtgivende effekt.

Figenkaktus vs Argan

Indhold af E-vitamin

Prickly 895 mg/kg

Argan 620mg/kg

Økologiske Basisolier

Argan olie 100 ml

DKK 129,00 (Inkl. moms)

Økologiske Basisolier

Figenkaktus frø olie 10 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Indholdet i de gyldne dråber fra figenkaktusolie

Olien indeholder nogle af de mest værdifulde naturlige ingredienser, der anvendes i nogle af de dyreste kosmetik produkter. Ligesom den anden perle af skønhed – arganolie – er figenkaktus frø olie blevet anvendt i generationer af Berber kvinder for at beskytte dem mod de barske og tørre forhold i ørkenen. Olien er udvundet fra figenkaktus frø, der indeholder en højere procentdel af fedtsyrer og andre gavnlige næringsstoffer end næsten noget andet produkt til rådighed på kosmetik markedet.

Omega 6 er en fedtsyre, som er en af de mest kraftfulde og giver en ekstrem hydrering til selv den tørreste hud. Andre fedtsyrer findes inden i olien, som langsomt afhjælper hudens ældning og udglattet fine linjer og rynker. Det høje indhold af naturligt forkommende vitamin E i denne olie er med til at forhindre skader forårsaget af frie radikaler, der tillader huden at regenerere. Denne olie er en af de mest værdifulde og dyre kosmetiske olier til rådighed på grund af dens utrolige fordele for huden og den langvarige proces, det tager at udvinde det fra de små frø, der er indeholdt i figenkaktus frugten.

E-Vitamin – tokoferol

E-vitamin, der findes i den ekstraherede olie fra figenkaktus frø er en af de grundlæggende faktorer for oliens beskyttende effekt af huden, hvilket skyldes det høje indhold af antioxidant.

Det giver beskyttelse mod skadelige UV-stråler og frie radikaler, der usynligt kommer i kontakt med det ydre lag af huden. Solen reducerer mængden af E-vitamin i huden, som ændre hudens struktur. Anvendelse af E-vitamin direkte på huden, øger beskyttelsen før udsættelsen for sollys samtidig med at det reducere dens virkninger, når den anvendes bagefter.

Anvendelse af olien efter sol kan også forhindre den tørre og tykke “appelsinskal” på huden, som ofte er resultatet fra en langsigtet overeksponering af solen. Samtidig kan olien også lindre solskoldning.

Barbary fig

Hvordan bliver figenkaktusolie udvundet og produceret?

Processen med at udvinde olien fra figenkaktus frugt er en langvarig operation, som kan tage 3 eller 4 dage. Figenkaktus frø olie udvindes fra de små frø fra Opuntia Ficus Indica kaktus planten. Planten har været anvendt i hundredvis af år af marokkanere og det er ikke kun olien, men også de spiselige frugter og som kvægfoder. Udvindings processen er en lang og tidskrævende opgave, der involverer adskillige frugt plukkere, der har til opgave, at indsamle frugterne, hvilket i sig selv er en tidskrævende proces, da dette er en manuel opgave. Til dette anvender de handsker for at beskytte sig mod de stikkende kaktus planter.

Efter indsamling af frugterne, åbnes de og de små frø bliver fjernet. Disse skal så renses fri for frugtkød og tørres. Frugtkødet går dog ikke til spilde, da der laves marmelade af dem. Herefter er frøene klar til koldpresning. Det kan tage helt op til et ton at producere 1 liter af den dyrebare frø olie. Efter olien er blevet koldpresset, så overføres den til flasker og sendes så ud til lande over hele verden til kosmetisk brug.

Det er værd at bemærke, at kun 12% af figenkaktus’ sammensætning består af frø, så det tager cirka et halvt til et helt ton af disse frugter til at producere blot én liter af figenkaktusolie, da hver figenkaktus frø kun indeholder ca. 5% olie.

Fremtiden for figenkaktusolie

Efterspørgslen af figenkaktusolie bliver kun større og produkter, der indeholder olien er allerede i stigende grad dukket frem på hylderne rundt omkring i verden, grundet oliens fantastiske regenerative egenskaber, som har vakt opmærksomhed fra forskellige kosmetiske virksomheder verden over.

Ikke nok med det, så siges det også, at planten kan hjælpe ved forhøjet blodtryk og kræft (udokumenteret). Andre anvendelses metoder omfatter behandling for diabetes, højt kolesteroltal, fedme og tømmermænd ud over at have anti-inflammatoriske egenskaber, selv om mere forskning er nødvendig for at verificere disse fordele.

Marokko ser under alle omstændigheder ud til at have fundet endnu en gylden guldmine med denne olie og de mange gode virkninger den medbringer, når den anvendes på hud, hår og negle. Medicinal industrien kommer sikkert også med på den bølge, men det kræver altså fortsat mere efterforskning.

Prøv figenkaktusolie – du vil elske den!

Eller læs mere om Figenkaktus frø olie fra CHLEOPATRA her

Økologiske Basisolier

Figenkaktus frø olie 10 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

 

Læs dette nummer af
Chleopatra Magasinet
på din måde

• Denne artikel tilhører udgivelse #5 •

Download dette nummer af Magasinet som PDF og læs det på din mobil, tablet eller computer, når det passer dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest

Share This