Fedtet hud – Sådan slipper du af med fedtet hud

Fedtet hud

Den vilje jagt på vidundermidlet mod fedtet hud

Fedtet hud er til stor irritation for mange. En fedtet hudtype er dog ikke nødvendigvis dårligt, da en sådan hud er mindre tilbøjelig til at krølle sammen, krakelere og rynke, eller give andre tegn på aldring, netop fordi olien hjælper med at holde på fugtigheden som bliver låst fast i epidemis (det yderste lag af huden) .Til gengæld er fedtet hud særligt modtagelig for tilstoppede porer, hudorme, og ophobning af døde hudceller på overfladen af huden, hvilket som regel fører til akne-problemer.Faktisk producerer huden sebum for at beskytte huden imod at tørre ud og for at gøre huden vandtæt.På den måde har sebum to funktioner. Først og fremmest beskytter den huden imod at tørre ud og gør derved huden vandtæt, men samtidig sørger den også for, at du ikke mister for meget vand indefra.

Faktaboks om fedtet hud

Hvad du ikke ved om fedtet hud, kan måske indirekte skade dig.
  • Selvom du har en fedtet hud, har din krop fortsat brug for fugtighed
  • Okkluderet hud kan forårsage udbrud
  • Personer med fedtet hud har større tendens til også at få akne udbrud
  • At have fedtet hud, kan være genetisk
  • Personer med fedtet hud har en tendens til oftere at vaske den beskyttende olie af huden
  • Det hjælper ikke, at solbade – det får du ikke mindre fedtet hud af

Månedens Tilbud

Tilbud
DKK 99,00 DKK 49,50 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 99,00 DKK 49,50 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 49,50 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 159,00 DKK 39,75 (Inkl. moms)

Hvorfor får vi fedtet hud?

Fedtet hud er forårsaget af hyperaktive talgkirtler, der producerer et stof kaldet sebum. Sebum er et naturligt og sundt smøremiddel, som huden selv producerer for at beskytte huden mod vind og vejr.Det er talgkirtlerne, der producerer hudens beskyttende sebum og disse er at finde stort set over hele kroppen. Med undtagelse af håndfladerne og sålerne af dine fødder. Forskellige dele af kroppen har forskellige antal talgkirtler.Dine hænder og fødder har ikke mange, men din ryg, pande og hage har rigtig mange. Du finder omkring 400 – 900 talgkirtler per kvadratcentimeter fordelt over hele kroppen. Sebum ligger gemt i dermis laget lige under huden og før eller siden, skaber de sig en vej fra dermis til overfladen af huden gennem porer i huden og igennem hårsækkene.Fedtet hud er svært at kontrollere, Din hud har brug for denne olie, så problemet opstår når kroppens olieproduktionen øges.Når kroppen producerer for meget olie forstørres dine porer for at imødekomme den overskydende olieproduktion.Der findes andre ting, der kan være årsag til fedtet hud. Alderen er et godt eksempel, da niveauet af kønshormoner I puberteten er helt i top. Her kan det være ekstra svært at kontrollere fedtet hud, fordi det også kan være et resultat af genetisk bestemte hormonelle forandringer.Hormonet androgener, som er et sex hormon, stimulere talgkirtlerne, hvilket fører til øget produktion af olie i kirtlerne.Dette ser man ofte hos piger, når de skal have menstruation og deres hud dermed begynder at fedte. Samme symptom kan finde sted under graviditet, i overgangsalderen og ved en hormonel ubalance.  P-piller er et godt eksempel, hvor hormonerne kommer i ubalance.Overskydende androgener kan faktisk også blokerer porerne, så olien ikke kan trænge ud. Derved opstår hudorme og bumser.
Fedtet hud

Sebum, hudens naturlige olie

Sebum beskytter imod bakterier og svampe infektioner, men når huden producerer for meget sebum, bliver det til en tung og tyk konsistens, der til tider kan lugte, hvis den store mængde fedt bliver påvirket af udefrakommende bakterier. For meget sebum er derfor et problem for din hud. Hvis talgkirtler eller hårsække tilstoppes af sebum og døde hudceller, bliver bakterier nemlig dannet, hvilket fører til akne.Sebum produktionen er som regel på sit højeste under puberteten, men hormonelle påvirkninger kan også forøge produktionen, som eksempelvis kvinders menstruation, undergraviditet og ved overgangsalderen.

Fedtet hud i ansigtet

Selvom du kan have fedtet hud flere steder på kroppen, så er det typisk i ansigtet, at det er mest tydeligt og samtidig mest til besvær.Er du en af de mange, der kæmper med fedtet hud, så ved du også hvor svær en kamp det kan være at slippe af med. Fedtet hud bliver nemlig ofte mere irritabel af de mange produkter, der efter sigende skulle afhjælpe problemet.Det egentlige problem ligger rigtig ofte i ingredienserne af disse produkter. For i stedet for at afhjælpe problemet, bliver det i mange tilfælde værre og gør blot at din hud overproducerer sebum.Så selvom det lyder helt galimatias, at lægge olie på fedtet hud, så har det faktisk en overraskende god effekt.

Derfor er olier effektive mod fedtet hud

Med udgangspunkt i, at et vigtig redskab for huden er dens egen olieproduktion af sebum. Så giver det på ingen måde menig, at vi er så mange, der forsøger at skrappe alt den gode olie væk fra kroppen.Hudens naturlige olie er med til at beskytte kroppen imod blandt andet de kraftige vejrforhold og udefrakommende bakterier, men også for at kroppen ikke skal give slip på varme og væske for nemt. Derfor er der ingen tvivl om, at kroppen har brug for det beskyttende lag.De gamle Egyptere og Grækere vidste bedre besked end de fleste gør i dag. De anvendte nemlig rene olier på kroppen – heriblandt også i ansigtet – netop for at beskytte huden mod de barske vejrforhold og sandstorme.Glem alt om fine remedier mod fedtet hud, for alt du har brug for en en god olie.Det lyder tosset, at påføre en olie til en hud, der i forvejen er fedtet, men det er netop heri fidusen ligger. Ikke nok med at det er helt naturligt og rent – fri for kemikalier og andre kedelige toksiner. Rene olier hjælper huden med at opdage en eventuel overproduktion af sebum.Efter et bad, hvor huden er blevet vasket fri for olie, vil huden kompensere ganske hurtigt netop ved at producere olie – og når den tror, at de den er super tør producerer den alt for meget. Det er resultatet af de mange afbalancerende virkemidler vi bruger i nutidens kropspleje, et stort forbrug af kar- og brusebade samt mange andre faktorer.Når du efter et bad tilføjer huden med en ren olie, vil huden opdage, at den allerede har et beskyttende lag – derved snydder du kroppen til at producere mindre olie selv og vil dermed opleve at din hud bliver mindre fedtet. Se vores store udvalg af rene olier til huden

Naturlig behandling af fedtet hud

Ved behandling af fedtet hud, er målet at fjerne den overskydende overflade af sebum, uden fuldstændig fjernelse af den naturlige hudfedt. Ved forsøg på at fjerne sebum, kan man faktisk skabe en egentlig forværring af sebum sekretion, som derved besejrer det egentlige formål med udrensningen i første omgang. En metode til at rense fedtet hud er, at rense med en naturlig ansigt sæbe specielt til fedtet hud. En anden metode er, at påføre huden med olie, således at kroppen vil opdage, at den allerede har rigeligt med beskyttende virkemidler og derved vil den naturlige sebum produktion kunne mindskes.

Jojoabaolie

Jojoba olie er god til fedtet hud, men den kan i begyndelsen virke som om, at den gør huden mere fedtet. Det anbefales derfor, at man forsøger at påføre olien med meget få dråber på de udsatte områder og meget gerne om aftenen før man går i seng og så lade den sidde natten over.
ØKO

Tamanu olie

Tamanu olie afhjælper ikke blot fedtet hud men i særdeleshed også uren hud. Har du akneudbrud som følge af fedtet hud, kan det derfor anbefales, at du starter med at anvende tamanu olien. Fortsæt med denne indtil du oplever en væsentlig forbedring af din akne og skift eventuelt herefter til en mere sebumlignende olie som jojoba olie eller macadamia olie.
ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)

Giv slip på fedtet hud og tilstoppede porer

Når du skifter over til naturlige olier, for at mindske din huds overproduktion af sebum, vil det samtidig være en god idé at bruge en ansigtsmaske en gang om ugen eller hver fjortende dag.En ansigtsmasker fungerer som en slags detox for huden, fordi den netop hiver urenheder, toksiner og affaldsstoffer ud af huden. På den måde kan du også løsne tilstoppede porer og være bedre beredt i kampen mod uren hud og akne.Prøv eksempelvis en mild kaolin ler

Hvorfor fedtet hud er godt

Alt er ikke skidt for ingenting. For på trods af, at du måske synes det er møg belastende med fedtet hud, så har en fedtet barriere også visse fordele. Her lister vi det du skal være glad for med en ekstra glans i ansigtet:
  • Din hud er altid skindende
  • Synlige alderstegn går lidt langsommere for en hud, der er godt beskyttet
  • Du bærer altid en naturlig næring
  • Du er ekstra beskyttet imod edt barske vejr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling