Nogle sværger til at vaske deres vasketøj med æteriske olier for at få deres tøj til at dufte. Det synes vi sammen med brandvæsenet ikke så godt om på grund af brandfare. I stedet sværger vi i stedet til at bruge en anden metode, der får dit tøj til at dufte himmelsk. Lær her, hvordan du får dit tøj og dit tøjskab til at dufte præcis som du ønsker – ved brug af en urtepose med æteriske olier.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil elske det. Tilmeld dig allerede i dag!

Bliv dus med Chleopatra

og få tips til dine egne DIY projekter direkte i din indbakke

Den logiske tilgang til at få dit tøj til at dufte bringer dig selv i fare

Det kan virke ganske logisk at, hvis du blot fører nogle dråber æterisk olie til din vaskemskine, så får du tøj, der dufter fantastisk.

Men som du kan læse mere om i vores tidligere artikel, der netop handler om æteriske olier i vaskemaskinen, så er vi flere der ikke synes så godt om den idé – det er ganske simpelt for farligt.

Visse æteriske olier kan nemlig antænde ild i eks. tørretumbleren ved bestemte grader og de fleste olier vil blot gå til spilde ved en almindelig vask.

Og der er jo ingen grund til at leve livet farligt og bringe andre i familien i fare – bare fordi tøjet skal dufte – er der vel?

Nej, naturligvis er det ikke en god idé – og netop derfor bringer vi dig et rigtig godt og meget mere sikkert alternativ til netop denne idé.

Mød urteposen

Med en simpel urtepose og lidt tørrede blomster-godter samt en smule æterisk olie, får du en super sikker metode til din at få dit tøj til at dufte skønt.

Her har du nogle af de fordele vi kunne finde på:

    1. Ingen risiko for brand
    2. Et par dråber olier kan holde i op til et par uger
    3. Mindre spild og ingen spild i grundvandet, hvilket giver en renere planet
    4. Dit tøj opbevares med duften, hvilket gør det mere sandsynligt, at det stadig dufter når du skal bruge de
    5. Du kan nøjes med at tilføje duft til nogle skabe og skuffer og ikke andre – godt, hvis du har en duftfri politik på arbejdspladsen, eller hvis du blot ønsker at eksempelvis dit undertøj skal dufte.
Få dit tøj til at dufte skønt ved brugen af en urtepose med tørrede blomster og lidt æterisk olie

Sådan laver du din urtepose

Lad dine gør-det-selv-færdigheder komme på arbejde og lav små urteposer til dine skabe og skuffer.

Du fylder dem blot med tørrede lavendelknopper eller andre tørrede blomster eller endda med lidt filt eller bomuld, hvis du vil have en neutral palet og noget ekstra fylde til at absorbere olien.

Tilføj så et par dråber æterisk olie på vattet eller henover blomsterne og læg dem i skufferne, hvor dit tøj er.

Du kan alternativt købe en billig diffusor medaljon og hænge inde i dit skab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.