Efterårshud – Winter is coming

Efteråret står os lige for døren, nu hvor bladene er på vej til at ændre farve – det giver samtidig dig en efterårshud.

Man må i sandhed sige, at vejret skiftede brat omkring den sidste dag i forrige måned. Vejret er blevet koldere og lige så sikkert som det er, at efterhånden det halve af den danske befolkning, venter spændt på de nye kommende afsnit af TV-serien Game of thrones. Lige så sikkert er det, at der er vinter på vej. Som de så fint siger det i Game of thrones “Winter is coming”.

Snart vil træerne give slip på sine blade – det er tid til at lægge dem på jorden og gøre klar til en kold og mørk vinter. Nuancerne vil spille frem fra de gule, gulbrune og rødlige blade, de bare grene og de tykke sokker bliver lagt frem i skuffen. Det er snart tid til sweaters og stearinlys.

tændte stearinlys på et bord, koldt efterår udenfor

Efteråret er lige om hjørnet og din efterårshud skal plejes ekstra nænsomt

 

Med efteråret starter også efterårshud. Det kalder vi det, når din krop køles ned af den lavere temperatur og derfor bruger mere energi på, at holde dig varm.

Den kolde temperatur, den mørke tid, vinden og regnen der alle er enige om, at tage til i både styrke og mængde er med til at presse den sidste fugt ud af din krop.

Når efteråret begynder, starter din krop samtidig en reaktion, der gør din hud mere tør og dehydreret.

Der findes ingen tid på året, hvor det er vigtigere, at holde huden fugtet og tilføre den med vigtige e-vitaminer og essentielle fedtsyrer.

Bring fugtigheden tilbage til din efterårshud

 

Mød Marula olie

Huden føles allerede mere stram og dehydreret på grund af det koldere vejr og vinden.

Fra Afrika kommer den fine Marula olie som også i år spås til at blive populær på mange hylder. Den anvendes af lokale kvinder i Afrika netop til at beskytte huden og håret fra det barske, tørre vejr.

DKK 141,85 (Inkl. moms)

Efterårets hudpleje tips

 

Når tiden omkring føles koldere og verden omkring os forandres, så følger vi helt automatisk med.

I denne tid kryber vi langsomt ned i større sko, den varme sweater og stearinlysene bliver sat frem for både hygge og varme.

På samme tid ændres din hud og dine behov for hudpleje. Det er der i hvert fald stor sandsynlighed for. For faktisk er det ikke alle personer, der nødvendigvis har behov for yderligere hudpleje, nåre efteråret træder frem og vinteren nærmer sig.

Overgangen sker helt automatisk, men at være bevidst om det er straks en helt anden ting. Din hud forandres nemlig også i denne tid og det viser sig ganske tydeligt – specielt, hvis du ikke er bevidst omkring det.

Men det er nu du skal vælge at være bevidst om det. Mærk efter om din hud føles ektra tør og dehydreret. Gør den det, har du din efterårshud brug for mere fugtighed og pleje. Føler du derimod ikke, at der er nogen ændring, så har din hud heller ikke behov for at du overpumper den med ekstra fugtighed. Tværtimod vil det blot provokere din naturlige sebum i huden – derfor skal du være opmærksom på din krops tegn.

Efterårshud – tip nummer 1

Beskyt ansigtet mod den hårde efterårs vind

 

Det koldere vejr er dit signal til at få tilføjet flere fugtgivende produkter til din daglige rutine. Du har brug for milde sæber, som fugter og din krop har normal vist brug for langt flere fugtgivende produkter end tidligere på året.

Det kolde vejr og særligt den blæst og vind, der oftest følger med her i lille Danmark, kan være utrolig hårdfør for både huden og håret.

Det er særligt ansigtet, der bliver ramt hårdt. Huden tørrer ind og kan i værste fald revne og udvikle udslæt som følge af den barske vind. Her gør en god ansigts-serum og fugtgivende olie mirakler. Til trods for at solen fortsat står på himlen, har omstændighederne nemlig ændret karakter. Du kan hurtigere lægge en fugtgivende og beskyttende hinde på huden, som du sikkert vil opleve absorberes hurtigere end tidligere og derefter gå direkte ud i det danske vejr.

Olien absorberes hurtigt og beskytter huden mod både vind og vejr, men også mod forurenende partikler fra dine omgivelser – heriblandt frie radikaler.

Mød en sand anti-aging kaktus olie fra Marokkos ørken

 

Figenkaktus frø olie, som besidder ca. 1½ gang så meget e-vitamin i forhold til argan olie, er ikke blot en skønhedseliksir de fleste burde anvende, men også en regenerativ anti-aging booster, der både er mild og skøn. De store indhold af e-vitamin er lige sagen, da det er et antioxidant, der også beskytter mod forurening

Naturlige rene olier virker både fugtgivende som en lotion og beskytter huden mod tørhed – også natten over

Efterårshud – tip nummer 2

Drop den hårde hudpleje og gå skånsomt til værks

 

Efteråret er tiden, hvor din hud får et chok. At gå fra varmen til de kuldeskær tiden bringer med sig, kan være barsk for huden. I en tid kan huden faktisk have godt af at slappe lidt af og få lov til at ånde. Du bør under alle omstændigheder undgå de barske hudpleje traditioner som skrubs og syreholdige ingredienser.

På den måde kan huden bedre hvile og få mulighed for at danne ny collagen. Eksfoliering bør ikke foretages mere end en til to til gange om måneden til forskel fra det dobbelte antal i andre perioder.

Nu gælder det om at holde fokus på den blide udrensning og fugtgivende hudleje i stedet.

Plej din sol-forskrækkede hud

 

Uanset om du har været meget på stranden eller ej, så er du helt sikkert blevet udsat for solen og det kan nemt have skadet din hud. Huden får simpelthen et efter-sommer-chok, som oftest kan give sig til udtryk i form af hyperpigmentering, melasma, fregner, fine rynker og linjer og kedelig, tvær hud.

De mange fine olier, har hver især eminente egenskaber, der gør dem velegnet til at behandle forskellige hudproblemer.

Du kan med fordel downloade vores guide til at komme hudproblemer til livs med rene olier her:

Du går aldrig galt i byen med en Tamanu

 

Tamanu er blevet anvendt til patienter med ekstreme forbrændinger og sår, fordi den er yderst healende med antimikrobielle, antibakterielle, svampedræbende, og anti-inflammatoriske egenskaber og samtidig har mange antioxidanter. Den regenererer helt ny og sund hud. Den bruges også til behandling af akne og akne ar, tør og skællet hud, strækmærker m.m. Tamanu olie har en stærk duft og er ganske drøj, så du kommer langt med kun et par dråber.

Efterårshud – tip nummer 3

Beskyt dit hår mod den koldere tid

 

Ændringen i temperaturen kan virkelig forvirre dit hår – og her taler vi både farve og tekstur.

Det handler om at fugte håret

 

Du kender sikkert til den kløende, tørre hud, der naturligt følger med et koldere vejr. Det samme gælder for dit hår. Overgangen mellem sommer og efterår er tidspunktet, hvor det er vigtigt at tilføje en hårmaske eller ændre din shampoo og balsam, så dit hår kan justere sig til ændringen i temperaturen.

For at forhindre yderligere tørring af dit hår bør du holde dig til produkter der er helt naturlige. Naturlige ingredienser er dine bedste venner, fordi de ikke vil fratage dit hår dets naturlige olier som syntetiske og alkohol-baserede ingredienser gør.

Med naturlige olier både fugter, nærer og beskytter du dit hår mod den koldere tid og det blæsende vejr.

ØKO

Kokosolien til kroppen – undgå efterårshud

 

Det gode ved kokosolie er, at den er super nem at håndtere og egne sig derfor rigtig godt som fugtighed til hele kroppen. Du kan med fordel anvende kokosolie som en body lotion efter du har været i bad.

Ved at tilføre kokosolie efter badet forsegler du fugten i kroppen og tilføjer desuden huden med gode vitaminer og fedtsyrer. Kokosolie absorberes forholdsvist nemt, så længe du blot sørger for at få fordelt olien godt ud over det hele. På den måde sikre du dig, at din hud forbliver blød og vel fugtet henover efteråret og igennem vinteren. Så undgår du helt sikkert efterårshud.

Hvilke naturlige produkter har du fundet til at hjælpe med dig mod efterårshud, akne, hyperpigmentering, tørhed og andre symptomer, der kommer som følge af det koledere vejr?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.