Vælg den rette dossering af æteriske olier

Æteriske olier er meget koncentrerede flygtige olier, der i sin egen rene version er alt for kraftig for vores hud. Derfor skal du altid blande dine æteriske olier op med andre remedier. Det kan for eksempel være vegetabilske olier for at opnå den rette dossering.

Fordi æteriske olier er så koncentreret og består af højpotente stoffer, er et praktisk kendskab til, hvordan man bruger dem sikkert også afgørende for en sikker anvendelse. De potentielle risici ved en æterisk olie afhænger af både forbindelserne i olien, dosseringen og frekvensen, der anvendes samt metoden de anvendes på. Det kan derfor være svært at give præcise vurderinger i forhold til dossering, men herunder finder du alligevel en god guide du kan anvende som udgangspunkt.

Månedens Produkter

Tilbud
DKK 229,00 DKK 206,10 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 84,15 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 159,00 DKK 139,92 (Inkl. moms)

Advarsel

Det er vigtigt, at du anvender den rette dossering af æteriske olier. Brug ikke ufortyndede æteriske olier direkte på huden. De kan forårsage en brændende følelse, hudirritation og lysfølsomhed. Der er dog nogle få undtagelser fra denne regel. Nogle mener det er acceptabelt at bruge ikke-irriterende olier som lavendel eller tea tree ufortyndet på brandsår, insektbid, bumser og andre hududslæt, så længe du ikke har ekstremt følsom hud. Vi anbefaler, at du ALTID fortynder dine æteriske olier inden du påfører dem på huden.

Kan forsage ekstrem overfølsomhed

Hvis du anvender dine æteriske olier u-fortyndet direkte på huden, kan du risikere at udvikle permanent sensibilisering (overfølsomhed). Symptomer på sensibilisering kan variere fra person til person. Det virker som en hudallergi, der kan give voldsom kløe og alvorlige udslæt. Mere alvorlige tilfælde, kan føre til åndedrætsbesvær eller endda anafylaktisk shock. Er du først blevet allergisk over for en bestemt æterisk olier, er sandsynligheden for at du også vil være det – selvom den bliver fortyndet – ret stor. Det betyder, at du fremover også vil være allergisk over for andre produkter, der indeholder den specifikke olie. Derfor anbefaler vi altid, at du fortynder dine æteriske olier efter hensigten.

 

Behandl æteriske olier med respekt

Når du arbejder med æteriske olier, så bør du gøre det med samme omhu, som når du behandler medicin. Du behøver ikke at være bange for det eller undgå æteriske olier helt. For du kan sagtens få gavn af alle de fordele aromaterapi tilbyder. De tilbyder for mange, fantastiske egenskaber inden for en holistisk livsstil. Husk dog på, at når du arbejder med æteriske olier, så er mindre bedre end mere.

Fortynd altid dine æteriske olier før anvendelse på huden og brug forsigtighed med olier, der er mere tilbøjelig til at forårsage irritation og overfølsomhed. Husk, at selvom du har brugt en eller flere æteriske olier ufortyndet til dags dato, og du ikke har haft problemer, så er det ikke garanteret, at du ikke vil udvikle sensibilisering ved gentagen eksponering fremover. Korrekt fortynding anbefales derfor altid.

Test for allergi og hudirritation

Inden du bruger en ny æterisk olier for første gang, kan det være en god idé, at foretage en såkaldt patch-test. Vi anbefaler, at du altid anvender denne metode, for at undgå ubehagelige overraskelser – og det er faktisk ikke kun i forbindelse med æteriske olier, men i det hele taget for alt, hvad du kommer på huden.

Læs mere om testen her

Det rette dosseringsforhold

Den absolut bedste måde at fortynde æteriske olier er ved, at anvende vegetabilske olier. Her kan du i princippet anvende en valgfri vegetabilsk olie.

Til generelle formål er fortyndingenssatsen for æteriske olier generelt 2%. Det betyder altså, at for hver 2 dråber æterisk olie, skal det blandes i med 98 dråber af en vegetabilsk olie.

For børn og gravide kvinder, bør du halvere denne dosis, så indholdet af æteriske olier maks udgør 1%.
Vi anbefaler dog, som udgangspunkt, at gravide holder sig helt fra at anvende æteriske olier.

Ældre mennesker og personer med et relativt følsomt heldbred, bør også holde sig til den ene procent i forhold til blandinger med æteriske olier.

 

Hvis du finder en æterisk olie irriterende, men gerne vil bruge den og har konstateret, at irritationen ikke skyldes en allergi, kan du prøve at massere den fortyndede blanding ind i dine fodsåler. Olien vil ikke irritere huden, men vil stadig nå ind i kroppen.

dossering af æteriske olier i henhold til antal dråber - info

2 tanker om “Dossering af æteriske olier

  1. Chleopatra siger:

    Vi taler primært op til teenageårene begynder. I princippet er det op til forældrene sådan helt generelt, men i dit tilfælde, hvor du selv søger det, må det være en vurderingssag. Den halve dosering til “børn” er primært anbefalet fordi børns hud er mere sart end voksnes. Men som 16-årig skulle din hud formentlig ikke være nær så sart mere. Hvis du ved, at du har en forholdsvis sart hud, vil vi dog fortsat foreslå dig, at anvende halv dosering. Og husk altid at teste for allergi først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

5% Rabat
Gratis Marula olie
Gratis Fragt
Godt i gang guide
10% Rabat
Gratis Marula olie
Gratis Fragt
Godt i gang guide
15% Rabat
Gratis Fragt
Godt i gang guide
20% Rabat
Spin hjulet og Vind!
Alle vinder! Ved deltagelse tilmelder du dig vores nyhedsbrev med mulighed for rabat på første bestilling, gratis fragt eller gratis guide. Alle her er vindere...
Vores husregler:
  • Ét spil per bruger
  • Rabatkoder kan ikke bruges på pakketilbud og heller ikke sammen med andre koder
  • Snydere vil blive diskvalificeret
Share
Tweet
+1
Pin
Share