Naturlig kosmetik byder på mange fordele og en af de mest fantastiske ting ved rene ingredienser, er muligheden for at lave dine helt egne opskrifter. Netop dette giver dig et hav af muligheder, når du skal vælge, hvad du ønsker at have med i tasken.

Vi har i denne artikel forberedt fem DIY opskrifter til roller flasker, som du nemt kan have med dig på farten og anvende efter behov.

Med opskrifterne: ren hud, anti-stress, anti kløe, sov godt og frisk ånde er du godt dækket ind i hverdagen.

Vi serverer både opskrift og mærkater til dine flasker.

Roller flasker

 

Det smarte ved en såkaldt roller flaske er, at den er lille og nem at have med på farten.

Der er monteret en fint låg som ikke bare falder af og inden under, finder du et rullehoved, som er designet til at blive ruller henover huden.

Det er netop dette design, der gør denne flaske nyttig. Rullehovedet ruller du blot henover huden, hvor den vil påføre et lille lag af indholdet, som så derefter kan masseres godt ind i huden.

Rullehovedet giver en god dosering af indholdet og flasken er kun på 10ml, hvorfor den er yderst velegnet at have på turen i tasken. Det er også tilladt at tage den med ombord på flyet, så længe den bærer en ingrediensliste.

Opskrifter til roller flasker: Hvad du skal bruge

 

  • En til fem roller flasker – alt efter, hvor mange af disse opskrifter du ønsker at forsøge dig med.
  • Opskrifter på de potions du ønsker at have ved din side. Vi giver dig fem af disse opskrifter i denne artikel. Du kan vælge imellem; anti-stress, anti-kløe, frisk ånde, god nat og ren hud.
  • Print-ark, som du kan downloade helt gratis her på siden. Den nemme løsning, er hvis du kan printe det på klistermærke papir, så du nemt kan klippe det ud og klistre det på flasken. Alternativt, kan et ganske tyndt lag lim på bagsiden og gøre tricket. Så sæt blot disse labels på dine flasker og du er klar til at have dine flasker med dig på farten.

Sådan fylder du dine roller flasker

 

 

Vi har foruddefineret rene basissolier til alle opskrifterne, men det står dig frit for selv at vælge hvilken eller hvilke du ønsker at anvende.

Vi anbefaler dog nogle bestemte olier, der gør det nemmere at arbejde med. Vær i øvrigt opmærksom på, at der lige skal være lidt plads i toppen af flasken, så selve rullehovedet kan sættes på.

Her er klassiske bud på, vegetabilske olier du kan bruge:

  • Jojobaolie – jojoba er økologisk, GMO-fri, uraffineret og koldpresset. Det giver en utrolig lækker og helt ren olie fyldt til randen med gode kvaliteter. Faktisk er dette en voks og ikke en olie, men den efterligner hudens egen olie (sebum), hvilket gør den god til alle hudtyper. Den er nærende og fugtgivende for huden, og absorberer hurtigt.
  • Sød mandelolie er nærende, hydrerende og er ekstremt blid på huden. Det er det perfekte kryds mellem ikke-for-fedtet, men samtidig ikke-for-absorberende, en ideel aromaterapiolie. Er desuden god som massageolie.
  • Hybenkerneolie hjælper med at reparere tør eller beskadiget hud. Denne olie er en stor kilde til en naturlig fugtighedscreme, som hjælper med at lindre tørre hudforhold, minimerer udseendet af fine linjer og nedsætter hudens aldring.

HUSK:
Altid at fortynde æteriske olier, da de er er skrappe til at anvedes direkte på huden.

Hvorpå skal jeg påføre olieblandingen?

 

Rollerflasker kan rulles på næsten enhver kropsdel med nogle få undtagelser. Holdes væk fra øjnene, inde i ørerne og slimhinder for at forhindre irritation.

Foretrukne steder at rulle olie på er bunden af fødderne, nakken, bag ørerne, på håndled, på brystet, eller på ryggen eller maven.

Ved at lave dine personlige favoritblandinger, har du altid denne olie ved hånden. Roller flasken gør det super nemt at påføre huden, med kun et enkelt strøg.

Herunder får du fem gode opskrifter, som du kan fylde dine flasker med, men det er næsten kun fanatasien, der sætter grænser for hvad der er muligt.

Opskrifter til dine roller flasker

diy roller anti stress

Anti-Stress

Når du føler dig udmattet


5 dråber bergamotolie

5 dråber frankincense olie

Fyld resten af flasken med abrikoskerneolie

Påføres pulspunkter som bag ører og på håndled. Efter på førelse, gnides håndleddene sammen og aromaen indåndes med dybe vejrtrækninger i flere sekunder.

diy roller anti itch anti kløe

Anti-Kløe / Anti-Itch

Healer irriteret hud


3 dråber lavenderolie

3 dråber pebbermynteolie

2 dråber frankincense olie

2 dråber tea tree olie

2 dråber citrongræsolie

Fyld resten med baobabolie

Rul enten denne anti-kløe blanding på fingrerne og masser derefter på den kløende hud, eller rul direkte på det kløende område og rengør derefter selve kuglen.

diy roller deep breath frisk ånde

Frisk Ånde / Deep-Breath

Understøtter klar vejrtrækning


4 dråber pebermynteolie

2 dråber eukalyptusolie

2 dråber citrongræsolie

2 dråber rosmarinolie

Fyld resten af flasken med mandelolie

Rulles typisk på det øvre bryst og derefter håndleddets pulspunkter (gnid håndledene sammen og indånd). Den kan også lejlighedsvist rulles under storåen, der understøtter en klar vejrtrækning.

diy roller good night

Good-Night / God Nat

Fremmer en afslappende søvn


5 dråber lavendelolie

5 dråber cedertræolie

Fyld resten af flasken med Abrikoskerneolie

Kan med fordel påføres under fødderne, hvor den skal have lov til at trække ind i huden (eventuelt med beskyttende sokker på). Alternativt anvendes den på brystet og på håndled. Kombinationen fremmer en god og afslappende nattesøvn.

diy roller clean skin ren hud

Ren Hud / Clear-Skin

Behandler mild og lejlighedsvis akne


4 dråber tea tree olie

4 dråber lavendelolie

2 dråber citrongræsolie

Fyld resten af flasken med 50% Tamanu oil / 50% Hampefrøolie

Rul en lille strimmel på nederste del af panden og begge kinder. Gnid forsigtigt olien ind i huden ved hjælp af fingerspidserne med opadgående bevægelser. Brug en til tre gange dagligt, for at holde huden ren.

Opskrifter til dine Rolle flasker – Download alle mærkaterne enkeltvis her

 

I nedenstående ark finder du de enkelte mærker i pdf – klar til at printe

Hvis du vælger selv at printe dem enkeltvis så får du lige formatet her: 6x5cm

Alle mærkerne indeholder titel, indhold (med opskrift) samt kort forklaring af, hvad det er beregnet til.

Så det er lige til at gå i gang.

label diy anti stress roller 3
Download
label diy anti itch roller 12
Download
label diy deep breath roller
Download
label diy good night roller
Download
label diy clear skin roller
Download

Konklussion

 

Roller flasker har mange gode anvendelsesmuligheder og fem af disse, har du netop fået her.

Du har naturligvis også mulighed for at fylde flaskerne med andre væsker. De smarte flasker gør det nemt, at have din yndlingsolie med på farten.

Flaskerne er desuden holdbare og kan genfyldes flere gange. Da rullehovedet er af metal, både holder det længere og afgiver en mere stabil overørsel af produktet til din hud.

Vi håber du bliver glad for disse opskrifter til dine roller flasker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.