DIY Opskrifter til dine roller flasker

diy opskrifter til roller flasker

Naturlig kosmetik byder på mange fordele og en af de mest fantastiske ting ved rene ingredienser, er muligheden for at lave dine helt egne opskrifter. Netop dette giver dig et hav af muligheder, når du skal vælge, hvad du ønsker at have med i tasken. Vi har i denne artikel forbered fem DIY opskrifter til dine roller flasker, som du nemt kan have med dig på farten og anvende efter behov.

Hvad du skal bruge

  • En til fem roller flasker – alt efter, hvor mange af disse opskrifter du ønsker at forsøge dig med.
  • Opskrifter på de potions du ønsker at have ved din side. Vi giver dig fem af disse opskrifter i denne artikel. Du kan vælge imellem; anti-stress, anti-kløe, frisk ånde, god nat og ren hud.
  • Print-ark, som du kan downloade helt gratis her på siden. Den nemme løsning, er hvis du kan printe det på klistermærke papir, så du nemt kan klippe det ud og klistre det på flasken. Alternativt, kan et ganske tyndt lag lim på bagsiden og gøre tricket. Så sæt blot disse labels på dine flasker og du er klar til at have dine flasker med dig på farten.

Sådan fylder du dine roller flasker

  • Start med selve roller flasken.
  • Tilføj det antal æteriske olier, som står anført på opskriften.
  • Fyld resten af flasken med den eller de vegetabilske olier, som du foretrækker. Vi har foruddefineret rene basissolier til alle opskrifterne, men det står dig frit for selv at vælge hvilken eller hvilke du ønsker at anvende. Vi anbefaler dog nogle bestemte olier, der gør det nemmere at arbejde med. Vær i øvrigt opmærksom på, at der lige skal være lidt plads i toppen af flasken, så selve rullehovedet kan sættes på. Her er klassiske bud på, vegetabilske olier du kan bruge:
ØKO
  • Jojobaolie – jojoba er økologisk, GMO-fri, uraffineret og koldpresset. Det giver en utrolig lækker og helt ren olie fyldt til randen med gode kvaliteter. Faktisk er dette en voks og ikke en olie, men den efterligner hudens egen olie (sebum), hvilket gør den god til alle hudtyper. Den er nærende og fugtgivende for huden, og absorberer hurtigt.
ØKO
  • Sød mandelolie er nærende, hydrerende og er ekstremt blid på huden. Det er det perfekte kryds mellem ikke-for-fedtet, men samtidig ikke-for-absorberende, en ideel aromaterapiolie. Er desuden god som massageolie.
ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)
  • Hybenkerneolie hjælper med at reparere tør eller beskadiget hud. Denne olie er en stor kilde til en naturlig fugtighedscreme, som hjælper med at lindre tørre hudforhold, minimerer udseendet af fine linjer og nedsætter hudens aldring.

HUSK:
Altid at fortynde æteriske olier, da de er er skrappe til at anvedes direkte på huden.

Hvorpå skal jeg påføre olieblandingen?

Rollerflasker kan rulles på næsten enhver kropsdel med nogle få undtagelser. Holdes væk fra øjnene, inde i ørerne og slimhinder for at forhindre irritation. Foretrukne steder at rulle olie på er bunden af fødderne, nakken, bag ørerne, på håndled, på brystet, eller på ryggen eller maven.

Ved at lave dine personlige favoritblandinger, har du altid denne olie ved hånden. Roller flasken gør det super nemt at påføre huden, med kun et enkelt strøg.

Herunder får du fem gode opskrifter, som du kan fylde dine flasker med, men det er næsten kun fanatasien, der sætter grænser for hvad der er muligt.

Opskrifter til dine roller flasker

diy roller anti stress

Anti-Stress

Når du føler dig udmattet


5 dråber bergamotolie

5 dråber frankincense olie

Fyld resten af flasken med abrikoskerneolie

Påføres pulspunkter som bag ører og på håndled. Efter på førelse, gnides håndleddene sammen og aromaen indåndes med dybe vejrtrækninger i flere sekunder.

diy roller anti itch anti kløe

Anti-Kløe / Anti-Itch

Healer irriteret hud


3 dråber lavenderolie

3 dråber pebbermynteolie

2 dråber frankincense olie

2 dråber tea tree olie

2 dråber lemongræsolie

Fyld resten med baobabolie

Rul enten denne anti-kløe blanding på fingrerne og masser derefter på den kløende hud, eller rul direkte på det kløende område og rengør derefter selve kuglen.

diy roller deep breath frisk ånde

Frisk Ånde / Deep-Breath

Understøtter klar vejrtrækning


4 dråber pebermynteolie

2 dråber eukalyptusolie

2 dråber lemongræsolie

2 dråber rosmarinolie

Fyld resten af flasken med mandelolie

Rulles typisk på det øvre bryst og derefter håndleddets pulspunkter (gnid håndledene sammen og indånd). Den kan også lejlighedsvist rulles under storåen, der understøtter en klar vejrtrækning.

Good-Night / God Nat

Fremmer en afslappende søvn


5 dråber lavendelolie

5 dråber cedertræolie

Fyld resten af flasken med Abrikoskerneolie

Kan med fordel påføres under fødderne, hvor den skal have lov til at trække ind i huden (eventuelt med beskyttende sokker på). Alternativt anvendes den på brystet og på håndled. Kombinationen fremmer en god og afslappende nattesøvn.

diy roller clean skin ren hud

Ren Hud / Clear-Skin

Behandler mild og lejlighedsvis akne


4 dråber tea tree olie

4 dråber lavendelolie

2 dråber lemongræs

Fyld resten af flasken med 50% Tamanu oil / 50% Hampefrøolie

Rul en lille strimmel på nederste del af panden og begge kinder. Gnid forsigtigt olien ind i huden ved hjælp af fingerspidserne med opadgående bevægelser. Brug en til tre gange dagligt, for at holde huden ren.

Download alle mærkaterne enkeltvis her

I nedenstående ark finder du de enkelte mærker i pdf – klar til at printe

Hvis du vælger selv at printe dem enkeltvis så får du lige formatet her: 6x5cm

Alle mærkerne indeholder titel, indhold (med opskrift) samt kort forklaring af, hvad det er beregnet til.

Så det er lige til at gå i gang.

Download
Download
Download
Download
Download
chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

[thrive_leads id='142435']

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.