Du har sikkert hørt om dødehavssalt før (også kaldet Dead Sea Salt), men er du også klar over, hvorfor netop denne salt er så speciel?

Det er os en glæde at kunne informere dig om, hvad det er, der gør dead sea salt til den mest udsøgte salt i verden. Samtidig vil du blive klogere på, hvad den er særlig velegnet til, hvordan du kan bruge den og til hvad.

Dødehavssalt – Dead Sea Salt

 

dead sea salt er blandt planetens mest saltede vandkilder. Det Døde Hav har en saltholdighed på 34,2%, hvilket er ti gange så salt som havet. Dets salthold skaber et hårdt miljø for flora og fauna, der derfor tjener navnet Det Døde Hav, da kun få mikroorganismer kan overleve heri og omkring.

Dets navn er velfortjent – ingen fisk, fugle eller planter kan overleve i dette høje saltvandsmiljø. Langs kysterne samler saltopbygningen sig i klippekanter, toppe og tårne, og besøgende finder, at Dødehavets ekstra saltvand er så opdrættet, at de praktisk talt kan sidde på overfladen af vandet.

Ok, så hvad går alt det her dødehavshalløj ud på, og hvorfor er det så vigtigt?

Hvad er det døde hav?

Det Døde Hav ligger i en fjelddal, der dækker mere end 1.000 km, der begynder ved Sinai-halvøen (Egypten) og spænder nordpå til Tyrkiet.

Forskere mener at Det Døde Hav tørrede helt op for omkring 120.000 år siden, i en varm periode, der gik forud for den sidste istid, og efterlod alt dets salt på bar bund.

Dens højde er den laveste på planeten – 429 m under havets overflade. En række søer besatte engang denne dal, men den sidste af dem forsvandt for 15.000 år siden og forlod kun Dødehavet tilbage.

Almindeligt havvand er typisk omkring 3,5 procent opløste salte, ifølge National Oceanographic and Atmospheric Administration (NOAA). Dette salt stammer fra sten på land, syrer i regnvand og opløste klipper, hvilket skaber ioner – ladede atompartikler – så afstrømningen fører ind i havet. De mest almindelige af disse ioner er natrium og klorid, som ophobes i havet som salt.

Hvis alt salt i havet blev fjernet og spredt over hele det tørre land på jorden, ville laget nå en højde på 150 meter, ifølge NOAA.

Men alt dette salt er stadig kun en dråbe i havet i forhold til mængderne af salt i Det Døde Havs farvande. Det fortæller lidt om, hvor meget salt, der er at finde her.

Hvad er dødehavssalt (Dead Sea Salt)?

Dødehavssalt er ganske kort salt fra det døde hav.

Dead sea salt er et mineral rigt salt høstet fra Det Døde Hav, der ligger mellem Jordan og Israel. Det Døde Hav er blevet betragtet som et naturligt center for velvære og sundhed takket være dets lave luftforurening, tempereret klima og helbredende farvande.

At ligge i blød i Dødehavets salt kan gøre underværker for din hud. Udslæt, sår, nældefeber og kløe kan behandles ved at ligge i blød i et varmt bad fyldt med dette terapeutiske salt.

Dødehavssalt indeholder store mængder magnesium og bromid, som renser og desinficerer din hud, hvilket gør dig mindre følsom over for hudrelaterede allergier. Saltet kan også være en effektiv behandling for akne, psoriasis, dermatitis, eksem, skæl og fnat.

DKK 89,00 (Inkl. moms)

Fra Wikipedia:

Dødehavets salte er blevet hævdet at behandle følgende betingelser:

Reumatologiske tilstande – i balneoterapi af reumatoid arthritis, psoriasisartritis og slidgigt. Mineralerne absorberes under blødgøring og stimulerer blodcirkulationen.

Almindelige hudsygdomme – til behandling af hudsygdomme som akne og psoriasis, som kan lindres ved regelmæssigt at bløde det berørte område i vand med tilsat Dea sea salt. National Psoriasis Foundation anbefaler Dødehavet og salt fra Det Døde Hav som en effektiv behandling for psoriasis. Høj koncentration af magnesium i Dødehavet kan være nyttigt for at forbedre hudhydrering og reducere inflammation.

Allergier – Den høje koncentration af bromid og magnesium i Dødehavet kan hjælpe med at lindre allergiske reaktioner i huden ved at reducere inflammation.

Aldrende hudDødehavssalt kan reducere dybden af rynker i huden.

 

Mineralsammensætning af Dødehavssalt

Det Døde Hav er stedet for en af ​​verdens allerførste kursteder. Det har dermed været et sted for helbredelse siden antikken.

Udøvelse af det, der nu er kendt som thalassoterapi (sammensat af det græske thalassa for ”hav” og therapeia for ”helbredelse”), vil besøgende til det gamle Egypten, Græske og Romerske bade i de flydende farvande og gnide havmudder over deres kroppe for at rense, berolige og genoplive huden. Det er en genopdaget spa behandling, baseret på en gammel tro på havvandets naturlige, helbredende egenskaber.

De terapeutiske virkninger af Dead sea salt er afledt af dets overordnede rige mineralsammensætning. Selvom den indeholder mere end 20 elementer, er disse de mest almindelige:

Magnesium

Involveret i mere end 300 væsentlige reaktioner i din krop, herunder muskelbevægelser, DNA-reparation, energiproduktion og celle-signalering, er magnesium stærkt antiinflammatorisk, som også bekæmper depression, stress, væskeretention, sænker hudens aldring og beroliger nervesystemet samt forbedrer søvn og styrker knoglerne.

Salt fra Det Døde Hav består af mellem 31% og 35% magnesiumklorid. Magnesiumkoncentrationer fundet i Det Døde Hav er femten gange højere end koncentrationer i salte i andre have.

Kalium

 

En elektrolyt med positiv ladning, der fører elektricitet i væskerne i kroppens celler. Kalium er afgørende for hydrering, hjerterytme, muskelkontraktioner og pH-balance. Det udgør 20% til 28% af Dea sea salt. Kalium aktiverer kroppen, balancerer hudens fugt og er et vigtigt mineral til at erstatte efter intens træning. Kalium forbedrer oxidation og regulerer de elektriske processer i muskler og nervesystemet. Kalium er afgørende for at hjælpe cellerne til at absorbere næring og udstødning af affaldsprodukter. En ubalance i kalium fører ofte til vandretention og muskelkramper.

Natrium

 

Selvom det ofte er fordampet, fordi vores kostvaner har tendens til at indeholde store mængder salt, er natrium en vigtig elektrolyt, der er nødvendig til absorption og transport af næringsstoffer, væskebalance, blodtryk og transmission af nervesignaler. I Dødehavs salt udgør det 3% til 8% af dets mineralindhold. Natrium – er vigtigt for væskebalancen og hjælper immunsystemet til at fungere ordentligt. Efter at have trængt ind i huden binder natriummolekylerne vandet og giver en følelse af smidighed, der er ideel til meget tør hud. Natrium spiller en afgørende rolle for at hjælpe cellerne til at absorbere næring og udvise affald.

Calcium

 

Calcium spiller en vigtig rolle for sunde knogler og tænder. Calcium er også nødvendigt for at cirkulere blodet, frigive hormoner, regulere kropsvægt og stabilisere enzymer. Dead sea saltindeholder 0,1% til 0,5% calciumklorid. Calcium øger cirkulationen og er nødvendig for at styrke cellemembraner og rense porerne. Det er afgørende for produktion og vedligeholdelse af sunde tænder og knogler, sammen med regulering af hjerte muskler og nervesystem.

Bromider

 

Bromider hjælper kroppen med at slappe af og lette muskelsmerter og smerter generelt. De hjælper med den naturlige reparation af kroppen og kan også bruges som et naturligt antibiotikum. Bromidkoncentration i Det Døde Hav er den højeste af alle farvande på jorden.

Sulfater

 

Fundet i mineralske kilder og vulkansk aske, hjælper svovl med at syntetisere proteiner, understøtter brusk og bindevæv. Sulfat hjælper også kroppen med at modstå bakterier og med at rense kroppen for ​​toksiner. Sulfater omfatter 0,05% til 0,2% i Dead sea salt. Sulfater er nødvendige for udskillelse af galde fra leveren og til at omdanne toksiner til ikke-toksiner.

det doede hav

Hvordan Dead Sea Salt kan bruges til sundhed og skønhed?

Dødehavssalt og Det Døde Hav har været anvendt som en naturlig kur, spabad og terapeutisk heling af forskellige hudproblemer i flere hundrede år. Her får du en liste over nogle af årsagerne til dette.

1

Fungerer som et glimrende middel til eksfoliering af huden

Dødehavssalt hjælper med at rense huden. Det gør den blandt andet ved evnen til at rive døde hudceller fri, så du slipper for tilstoppede porer og kedelige pletter. T

il dette formål, kan du lave din egen hjemmelavet saltskrub ved at kombinerer omkring 100 gram fint malet (du kan evt. gøre saltstykkerne mindre og blødere i en morter) Dead Sea Salt med ca. 30ml kokosolie eller jojobaolie.

Denne skrub vil både fjerne døde hudceller og urenheder, men den vil også nære og pleje din hud.

2

Dødehavssalt virker dybt hydrerende

Snup et dejligt bad i en opløsning med vand og Dead Sea Salt.

Det forbedrer hudhydrering, reducerer rødhed og ruhed og forbedrer hudbarrieren. Blot 15 minutter kan gøre en stor forskel.

Nyd saltets virkning på huden og tilsæt eventuelt et par dråber lavendelolie for duftens og dens afslappende effekt.

De anti-inflammatoriske og hudhydrerende virkninger af saltet skyldes det høje magnesiumindhold. Magnesiumsalte binder til vand, hvilket igen øger hudabsorption og permeabilitet.

 

3

Salten renser og desinficerer

Takket være svovlets naturlige antibakterielle egenskaber er vidunderligt til rengøring af overfladen af huden.

Fordi Dødehavet kun indeholder små mængder svovlsalte, giver det en mild måde at reducere fedtet hud på og behandle akne, eksem og andre hudproblemer.

 

4

Det lindrer ømme muskler og smerter

At ligge i blød i en saltvandsopløsning fra Det Døde Havs salt kan hjælpe med at lindre muskelkramper og ømhed.

Desuden tilbyder det en afslappende måde at lette smerten og ubehag af det trætte og spændte væv i muskulaturen.

Ved en test af virkningerne på fibromyalgi – en kronisk tilstand præget af muskelsmerter, træthed, søvnforstyrrelser, nedsat hukommelse og humørsvingninger – fandt forskere frem til at det hjælper på smerte, træthed, stivhed, angst, hovedpine, søvnproblemer og hævelse efter en længere behandling.

Reumatoid arthritis kan med tiden føre til knogleerosion og deformitet. Selvom der ikke er nogen kur, har saltterapi vist sig at være en effektiv behandling for mange af symptomerne på reumatoid arthritis.

Lidt historie bag Det Døde Hav

Oldtidens historie om Det Døde Hav omfatter mange af de mellemøstlige og middelhavsbefolkninger af tiden.

Nabateanerne plejede for eksempel at høste havets naturlige asfalt, og egypterne bragte sandsynligvis også salten til dem. Romerne hentede ligeledes Det Døde Hav’s salt som de kaldte “Palus Asphaltites” (Asfalt sø).

Men måske var det mest kendte øjeblik i Dødehavets historie i oldtiden, da en lille gruppe jødiske nidkærere flygtede til Masada (en fæstning bygget af kong Herodes den Store på en bakke med udsigt over Det Døde Hav) efter ødelæggelsen af det andet tempel,

i år 70 e.Kr. I 73 e.Kr. blev de belejret der af den romerske X-legion, og i stedet for at overgive sig, valgte de at dø ved masseselvmord.

 

I nyere tid

Før det 19. århundrede var Det Døde Hav kun et mysterium for udviklingslandene, indhyllet i referencer i Bibelen, men ukendt og uudforsket. Men så begyndte flere forskellige opdagelsesrejsende at afdække dets mysterier.

I dag er det kendt som det bedste terapeutiske spabad i verden.

Konklusion – Hvor kan du købe dødehavssalt?

Du finder dødehavssalt i flere forskellige helsekost butikker og mange steder på nettet. Vær sikker på, at du finder en salt, der ikke er blandet med andre salt, når du handler.

Vi tilbyder dig et hundrede procent rent dødehavssalt fra Israel. Direkte fra Det Døde Hav. Det kan du anvende som badesalt, til DIY badebomber, til saltskrubs og meget mere.

DKK 89,00 (Inkl. moms)

Køb ren dødehavssalt (Dead Sea Salt)

Få alle de terapeutiske egenskaber direkte hjem til dig med dette lækre salt fra Det Døde Hav.

4 tanker om “Dead Sea Salt fra Det Døde Hav – Salten med terapeutiske evner

 1. ANNE METTE HOLM siger:

  Hvis man ikke har badekar – ville det så virke (skørt forslag?) at lade tætsiddende bomuldstøj suge af en stærk opløsning – og gå det tørt?

 2. Liezel & Morten siger:

  Hej Anne Mette,

  Det har jeg virkelig aldrig hørt før. Selvom det er et rigtig godt forslag, så er jeg bange for at det er en direkte indbydelse til en omgang forkølelse, så jeg tror ikke umiddelbart det er noget du skal give dig i kast med.
  Gem det hellere til du en anden god gang, hvor du får muligheden for at anvende et badekar og nyd det så i fulde drag.
  Du kan også evt. lave dig et fodbad som en slags forberedelse til den helt store omgang.
  Håber det giver mening.
  Mvh. Morten

 3. allan stochholm siger:

  jeg kan ikke finde et svar på hvor meget salt man skal komme i vandet ? altså hvad er kocentrationen af salt i vandet

 4. Liezel & Morten siger:

  Hej Allan,

  Hvis du mener til et bad, så siger man typisk omkring 60ml til et almindeligt badekar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.