Lavendelolie, fin 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 119,00 (Inkl. moms)

Tilgængelighed: På lager

CHLEOPATRA Lavendelolie 10ml - Æterisk olie
Lavendelolie, fin 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 119,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 119,00
3 DKK 101,15
4 DKK 95,20
5+ DKK 89,25

Lavendelolie, fin 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 119,00 (Inkl. moms)

Tilgængelighed: På lager

CHLEOPATRA Lavendelolie 10ml - Æterisk olie
Lavendelolie, fin 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 119,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 119,00
3 DKK 101,15
4 DKK 95,20
5+ DKK 89,25

Lavendelolie, fin 10 ml – Økologisk Lavendelolie, fin

Økologisk, vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Herbalister anser lavendelolie som den mest nyttige og alsidige æteriske olie til terapeutiske formål. Lavendelolie er den æteriske olie, der oftest er forbundet med forbedring af forbrændinger og heling af huden. Den har også antiseptiske og analgetiske egenskaber, der vil lette smerten af eksempelvis en forbrænding og forhindre infektion. Lavendel har en utrolig sød, blomster/urteduft og er også utrolig værdsat for sine mange terapeutiske egenskaber. Duften af lavendel alene kan hjælpe med at producere et roligt og fredeligt miljø. Diffuser lavendel olie i luften før sengetid for at fremme en fredelig søvn, eller tilføj Lavendel til din yndlings lotion eller bærerolie for at berolige huden og hjælpe dine sanser med at slappe af.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

levendelolie lavandula angustifolia

Hvad er lavendelolie (fine lavender)?

Lavendolie hører til en af favoritterne, når det gælder aromaterapi og det er slet ikke så mærkeligt. Lavendel olie har nemlig en smuk og alsidig aroma.

Lavendelolie, Fin er dampdestilleret fra en høj-altitude plantesort med en kortvarig vækstsæson. Disse specialiserede forhold producerer en mere raffineret, kompleks duft end de fleste Lavendelolier, samtidig med at den bevarer den traditionelle tørre urteblomstret duft. Fin Lavendelolie fremmer, som andre typer lavendel, ro, afslapning og lindrer nervøs spænding.

Fin lavendel dyrkes af frø taget fra vilde planter og dyrkes ved høje højder (hvilket resulterer i et højt esterindhold). Den har et lavere æterisk olieudbytte end andre sorter, men kvaliteten af den producerede olie er hver eneste øre værd.

Fin lavendelolie er en ekstra fin version, der kommer fra Frankrig. God til aromaterapi og DIY kosmetik blandinger til huden og håret.

Primære egenskaber:
  • Beroliger hudirritationer
  • Reducerer ængstelige følelser og fremmer en fredelig søvn
  • Hjælper med at lette følelser af spændinger

Faremærkning

faresymbol - clp - udråbstegn - sundhedsfare
faresymbol - clp - person med brækket hjerte - alvorlig sundhedsfare
Faresymboler

Hvordan bruger man lavendelolie?

Lavendelolier er krediteret som værende; smertestillende, antikonvulsiv, antidepressiv, antiflogistisk, antireumatisk, antiseptisk, antispasmodisk, antiviral, baktericid, carminative, cholagogue, decongestant, deodorant, og som et diuretikum.

Diffuser: Brug tre til fire dråber i en diffuser efter eget valg.

Udvortes brug: Fortynd først med en valgfri vegetabilsk olie for at minimere hudfølsomhed. Påfør et par dråber til det ønskede område og masser olien ud på huden.

Diffusér 30-60 minutter før sengetid for at fremme ro og afslapning. Til topisk brug fortyndes 2-5% med en valgfri basisolie og påføres huden.

Hvad er lavendelolie god til?

Denne lavendel dyrkes på et højt uberørt sted mere end 1000 meter over havet, hvilket skaber en yderst eksotisk og kompleks lavendelolie. Mildnet af de lange dagtimer i høje breddegrader med et moderat nedbør og sandjord bliver denne lavendelolie en af de bedste i verden.

Lavendelolie har også cytophylactic egenskaber, der fremmer hurtig heling af skadet celler og medvirker til at reducere ardannelse. Duften af lavendel siges at have en beroligende virkning på kroppen, og den kan desuden bruges til at reducere angst, stress og til at fremme søvn.

Lavendelolie er i udstrakt grad anvendt i kosmetikindustrien, eksempelvis i lotion eller parfume. Dens behagelige duft gør den til en almindeligt forekommende ingrediens i forskellige toiletartikler og i produkter fra andre dufte-industrier. Jo højere et indhold af linalool og linalylacetat, des mere mere afslappende egenskaber vil olien angiveligt være.

Den er værdsat for dens evne til at bidrage til at reducere udseendet af hudfejl som fine linjer og mørke pletter eller for at berolige huden efter overeksponering af solens stråler.

Den er anti-bakteriel og er et must-have for din førstehjælps-kasse. Dens beroligende og sløvende egenskaber gør Lavendelolie til en vidunderlig olie, der kan hjælpe dig til at slappe af, bekæmpe stress og fremme søvn. Fortyndes olien korrekt, er den blandt en af de sikreste æteriske olier – den er i sandhed essentiel.

Historien bag olien

Lavendel er en urt, der er blevet brugt igennem mere end 2000 år. Ægypterne brugte det i deres mummificeringsproces, og dekorative urner er blevet fundet i pyramiderne med resterne af lavendel.

Ægypterne parfymerede også deres hud med lavendel.

Det menes at Cleopatra VII også har anvendt æteriske olier, heriblandt lavendelolie. Faktisk var æteriske olier så værdsat, at gravtyve kun to de dyrebare dråber og log guld og sølv være.

Lavendel, fra “lavare” (latin – betyder “at vaske”) eller “livendulo” (som betyder “livid eller blålig”) blev brugt af romerne.

Lavendelblomsten blev brugt til madlavning og tilsat til vandet, der blev brugt til badning.

Der er mange sorter af lavendelplanter, der vokser på tværs af forskellige kontinenter med over 30 forskellige arter i slægten Lavandula.

Lavendelens historie har også bibelske rødder. Det kaldes Spikenard i Bibelen. Maria brugte det på spædbarnet Jesus og salvede Jesus efter korsfæstelsen, da hun forberedte ham til begravelse.

Det menes at lavendel oprindeligt er dyrket i Arabien, og senere er blevet båret af græske handlende til øerne ud for Frankrikes sydlige kyst så tidligt som 600 f.Kr.

lavendelolie lavendula angustifolia

Fakta om lavendelolie

Oprindelse: Frankrig
Yderligere info: Wikipedia
Botanisk navn: Lavandula angustifolia
Ekstraktion: Vanddampdestillering

Fra: Blomster
Duft Note: Top
Aroma Styrke: Stærk

Indeholder:
linalyl acetat 34%
linalool 31,8%
b-caryophenylen 3,6%
cis-β-ocimene 3,4%
trans-β-ocimene 3,0%
lavandulyl acetate 3,0%
terpinen-4-ol 3,0%
trans-β-farnesene 2,4%
octan-3-one 1,6%
a-terpineol 1,1%

CAS Number: 90063-37-9
EINCS Number: 289-995-2
BBE Dato: SEP2022
Batch Nummer: 4367607

Sikkerhed og holdbarhed

Sikkerhed: Ved graviditet, sygepleje eller under lægehjælp, kontakt læge. Afbryd brugen, hvis der opstår hudfølsomhed. Undgå kontakt med øjnene. Brug ikke ufortyndet på huden. En patch test skal udføres før brug for dem med følsom hud. Må ikke anvendes på og ved øjnene, følsomme områder eller slimhinder. Hold utilgængeligt for børn og dyr. Må ikke anvendes på brudt hud eller på sår. Brug ikke internt, medmindre det er instrueret af en autoriseret aromaterapeut eller læge. Vores Bergamot er FCF (furanocoumarin-fri) og dermed ikke fototoksisk

OK til børn: 2+
Børn Max Fortynding: 1%
Voksen max fortynding: 2%
Holdbarhed: 4 år

Generelle Sikkerhedsmæssige overvejelser ved brug af æteriske olier

    • Indtag ikke æteriske olier internt
    • Må ikke anvendes på og ved øjnene, følsomme områder eller slimhinder
    • Må ikke anvendes ufortyndet på huden
    • Gravide kvinder, ammende mødre og børn bør ikke bruge æteriske olier uden først at rådføre sig med en relevant uddannet læge eller aromaterapeut
    • Sørg altid for at holde æteriske olier godt lukket og gemt væk fra børn og dyr.

NOTE:

Læg IKKE ren æterisk olie direkte på huden (det SKAL blandes med noget).

Brug som udgangspunkt ikke æteriske olier når du er gravid.

Æteriske olier er kun til eksternt brug - hvis det indtages bør du søge lægehjælp.

 

Giftlinjen er åben for alle døgnet rundt.
Ring til Giftlinjen på tlf. 82 12 12 12 og få hjælp, hvis du har mistanke om forgiftning.

Generelle sikkerhedsoplysninger ved brug af æteriske olier

Anvendelse

Anvend ikke nogen æteriske olier internt og anvend aldrig æteriske olier, absolutter, CO2’er eller andre koncentrerede essenser på huden ufortyndet uden avanceret viden om æterisk olie eller konsultation fra en kvalificeret aromaterapi-praktiserende læge.

Gravid med mere

Hvis du er gravid, epileptisk, har leverskader, har kræft, eller har andre medicinske problemer, bør du udelukkende anvende olier efter den rette vejledning af en kvalificeret aromaterapi-praktiserende læge.

Børn

Vær meget forsigtig, når du bruger olier med børn og giv kun børn de blideste olier i meget små doser. Det er sikrest at konsultere en kvalificeret aromaterapi-praktiserende læge før du bruger olier med børn.

Allergi

Det anbefales altid, at du udfører en såkaldt hud patch test før du bruger en olie, du aldrig har brugt før. Instruktioner om at gennemføre denne allergitest samt yderligere information om sikkerhed kan findes ved at besøge denne side:

https://www.chleopatra.dk/allergitest/

Undgå allergiske reaktioner
Husk altid at foretage en hud-patch-test, før du anvender produktet.

Vægt 0.050 kg
Botanisk Navn

Lavandula angustifolia

Engelsk Navn

Lavender oil, fine

Ingredienser

100% Økologisk Lavandula angustifolia (ekstra fin)

Oprindelsesland

Frankrig

Ekstraktions Metode

Vanddampdestillering

Udvundet fra

Blomsten

Farve

Bleggul til gul

Aromatisk Beskrivelse

Den har en blomstret, urteagtige, frisk duft med undertone af træ.

Duft Note

High

Aroma Styrke

Stærk

Dosering

Max 1%. Må aldrig anvendes ufortyndet.

Opbevaring

Køligt, mørkt og ikke i direkte sollys. Opbevares utilgængeligt for børn og dyr.

Holdbarhed

2 år

Hudtype

, , , , ,

Advarsler

Kan medføre hovedpine og kvalme ved overdreven brug. Undgå ved graviditet.

Emballage

Låg

Brand

CHLEOPATRA

Certificering

2 anmeldelser af Lavendelolie, fin 10 ml – ØKO Æterisk olie

  1. Jana (verificeret ejer)

    Dejlig naturlig lavendel duft. En gang imellem bruger jeg et par dåber af den til vask af sengetøj og tæpper og det fylder rummet med en behagelig duft.

  2. Majken

    Meget fin olie. Synes faktisk bedre om denne end mange andre, da lavendelolie sommetider giver mig hovedpine. Det gør denne fine olie ikke og man kan mærke at duften er mildere.

Tilføj en anmeldelse af varen

Levering

Du kan vælge at få din pakke leveret med en af følgende fragfirmaer:

fragt - postnord

fragt - gls fragt - dao

 

PostNord, GLS, DAO eller Bring

Forsendelse

Hvis du foretager din bestilling før kl 15:00, så sender vi din pakke samme dag (gælder mandag til fredag - såfremt det ikke er helligdag.).

shares