Hvad er kakaosmør?
Kakaosmør (også kendt som cacao butter) er det naturlige cremefarvede vegetabilske fedt udvundet af kakaobønner under processen med at adskille pulveret og spiritus fra bønnen.
Kakaosmør er en af de mest stabile fedtstoffer. Den indeholder naturlige antioxidanter, der forhindrer harskhed og har en lang holdbarhed. Et fremragende fugtighedsbevarende middel til huden.
Den glatte tekstur og søde duft af kakaosmør gør det til en populær ingrediens i kosmetik og hudplejeprodukter..
Det er blevet sagt at kakaosmør forbedre en solbruning og hjælpe med at mindske udseende af ar og strækmærker, selv om dens effektivitet er ukendt. Vores økologoske kakaosmør er produceret uden hårde kemikalier, den er ikke blevet raffineret på nogen måde og bevarer derfor alle sine naturlige helbredende egenskaber.
Fakta om kakaosmør
INCI: Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter
Yderligere info: Wikipedia
Engelsk navn: Cacao butter
Farve: Gul, hvid, brun
Udvundet fra: frugtkød
Oprindelsesland: Ghana
Indhold: 120ml
CAS: 8002-31-1
Egenskaber for kakaosmør
- Forhindrer hudtørhed og afskalning
- Bekæmper tegn på aldring
- Beroliger forbrændinger, udslæt og infektioner
- Hjælper med at behandle mundsår
- Fungerer som en god barberingscreme
Sådan anvender du smøret
Det er olieopløseligt (ikke vandopløseligt) og indarbejdes sædvanligvis via oliefasen, når der fremstilles emulsioner. Det har ingen kendte uforenelighed.
Kakaosmør smelter ved hudtemperatur, men er ret hård ved lavere temperaturer; læg et stykke kakaosmør i din håndflade, og det begynder at smelte med det samme. Det er derfor, det fungerer godt som et additiv til produkter som læbepomade. Det hjælper med at holde sådanne produkter faste, men smelter og fugter dybt ved kontakt med kroppen.
Historien bag smøret
Kakaotræet har eksisteret siden dagens oprindelse. De første optagelser af kakaotræet kommer fra før 1000 B.C. De sydamerikanske indianere var de første, der brugte kakao-træet. Men Maya og Aztec civilisationer var de største brugere af chokolade.
Det er almindeligt forklaret, at kakaobønnen var en hellig gave fra Maya og Aztec Gods. Kakaobønner var også valutaen i Maya-civilisationen.
Selvom Columbus fandt kakaobønnen først, da Hernando Cortez besøgte og besejrede aztekerne, bragte han chokolade tilbage til Europa. Derefter migrerede de europæiske kakaoer langsomt øst til orientalske lande.
Snart var kakaoplanter og chokoladedrik en international delikatesse. Mellem 1500’erne og 1700’erne blev chokolade et hit i Europa. Chokolade bliver så populær, at pave Pius V erklærede, at drikkekokolade ikke bryder reglerne om en hungersnød.
Det første chokolade slik blev produceret under første verdenskrig. Soldaterne havde brug for energi hurtigt, og chokolade giver øjeblikkelig energi. Slik blev designet, så soldater kunne bære denne energi boost med dem. I dag er chokolade stadig en af de mest populære forbrugsvarer skabt.
Den amerikanske hær leverer endda chokolade i rationer. Kakaosmør er lige så populær som chokolade.
Der er endnu ingen anmeldelser.