Dødehavssalt 280g

Dødehavssalt 280g – Verdens mest mineralrige salt

Vandet i Det Døde Hav har været kendt for dets terapeutiske virkninger siden oldtiden. For to tusind år siden, skrev Flavius Josephus, at salte fra Det Døde Hav helbredte den menneskelige krop. Fra Israels ørkenområde på den vestlige bred, bringer vi her en yderst mineralrig badesalt, som bringer dig helt tæt på de mange helbredende elementer fra Det Døde Hav. Dødehavssalt egner sig godt til de fleste opskrifter, hvor salt ingår. De store stykker kan gøres mindre ved brug af en morter. Er især god til DIY badebomber og til bad helt generelt.

kr. 89,00 (Inkl. moms)

På lager

chleopatra dødehavssalt dead sea mineral salt salt fra det døde hav
Dødehavssalt 280g

kr. 89,00 (Inkl. moms)

★★★★★ 4.9 stjerner | Facebook og Google

1-3 DAGES LEVERING | FRAGT FRA 9,- OG GRATIS FRA 399,- | NATURLIG & VEGANSK

Hvad er dødehavssalt?

Salt fra det døde hav (dødehavssalt eller dead sea salt) er den mest saltvands-indholdige vandmasse i verden med langt større koncentrationer af mineraler end noget andet hav (en koncentration på omkring 32% mineraler i forhold til andre hav, der indeholder omkring 3%).

Bromider og iod er til stede i dødehavssalt, herunder andre mineraler i en tørret form, såsom magnesium, natrium, calcium og kalium. Alle disse mineraler arbejde sammen som regulatorer for celle aktivitet og daglige funktioner, lindre muskelsmerter og virker stabiliserende for væske-indhold i kroppen.

Brug saltet til egne DIY opskrifter eller knus det til mindre stykker og anvend til hjemmelavet saltskrubs. Indeholder ca. 10 gange så mange mineraler sammenlignet med andet salt.

Sådan anvender du dødehavssalt

Den ru natur af salten egner sig til body scrubs (eksfoliering). Vi anbefaler at du prøver dødehavssalt som en body scrub, eller bare som et afslappende tilsætningsstof til dine bade.

Body scrub med dødehavssalt

Blødgør hård hud med en fugtgivende havsalt skrub. Dette er en meget enkel opskrift, men giver fantastiske resultater. Salt skrubben efterlader huden blød, frisk og fornyet. Havsalt giver i sig selv en fremragende eksfolierende behandling og mange dyre kurbade bruger lignende opskrifter, men det er så let at gøre det derhjemme på egen hånd, så du skylder dig selv at give det en chance. Her bruges også æterisk olie, som tilføjer ekstra fordele for din hud.

Placer havsalten i en krukke. Dæk til med olien og tilsæt til sidst den æteriske olie. Opbevares køligt. Ved anvendelse, damp din krop og brug dine hænder til at massere blandingen ud på din hud. Undgå sår eller ridsede områder. Efter masseringen, skyl med varmt vand.

Badesalt med dødehavssalt

Det er muligt blot at tilføje salten direkte til dit bad, men hvis du virkelig vil tilføje en sjov og lækker finesse til badet, så anbefaler vi, at du forsøger dig med at lave såkaldte badebomer (bath bombs):

Hertilskal du bruge:

  • 100g salt
  • 100g majsstivelse
  • 100g citronsyre
  • 200g natron/bagepulver

Pisk (med piskeris) disse ingredienser sammen i en skål for sig.

Derefter tilføjes følgende i en ny skål:

  • 1-2 tsk. dråber æterisk olie efter eget valg
  • 2½ tsk vegetabilsk olie efter eget valg
  • evt. tilføj en naturlig frugtfarve efter eget valg

Miks dette sammen og tilføj derefter alle de våde ingredienser til de tørre ingredienser. Ælt det herefter godt og grundigt sammen med hænderne. Enten former du dine egne bolde med hænderne eller du kan købe en lille rund form, som er delt på midten. Uanset valg, skal du sørge for at presse det godt og grundt sammen. Lig de færdige bolde på et håndklæde og lad dem tørre i ca. et døgn.

Herefter er de klar til at blive smidt i dit badekar og så skal du bare se hvad der sker.

Til badet: Opløs 2-3 skefulde i det varme badevand – lidt mindre hvis det er til fødderne eller hænderne.

Saltet opløses af sig selv i det varme vand. Huden vil efterfølgende føles afslappet og silkeblød. Du kan evt. tilføje et par dråber æterisk olie for at give det en aromaterapeutisk oplevelse.

Anvendelse

Til badet: Opløs 2-3 skefulde i det varme badevand – lidt mindre hvis det er til fødderne eller hænderne.

Saltet opløses af sig selv i det varme vand. Huden vil efterfølgende føles afslappet og silkeblød. Du kan evt. tilføje et par dråber æterisk olie for at give det en aromaterapeutisk oplevelse.

NOTE: Kan indeholder andre naturlige ingredienser, som små sten, jordrester m.m.

Naturligt indhold

Nedenstående tabel viser nogle af de helbredende egenskaber for det mineralske indhold:

Magnesium: Fremmer hurtig heling af hudens væv og giver huden en overflade med anti-allergiske elementer. Magnesium er også vigtigt for cellernes stofskifte.

Bromid: Lindrer huden, virker afslappende for kroppens muskler og beroliger nerverne.

Jod: Vigtigt mineral for at opnå den korrekte funktion af skjoldbruskkirtlen og afhjælpemidler kroppens metaboliske ændringer.

Svovl: Et naturligt desinfektionsmiddel (bestanddel af visse vitaminer). Kendt som et magtfuldt afgiftende middel, da det arbejder tæt sammen med leveren for at befri kroppen fra ​​toksiner.

Kalium: Hjælper med at balancere fugten i huden og kroppen og er medvirkende til reduktionen af ​​væskeophobning og virker nærende for cellerne. Kalium regulerer også nervesystemet.

Calcium: Et essentielt mineral, der er kendt for at styrke knogler og tænder. Styrker også cellemembraner og renser porerne.

Natrium: Lindrer stivhed og muskelkramper. Natrium er også et kraftigt afgiftende middel, der hjælper cellerne med at bevare næring og udvise affaldsstoffer.

Zink: Når det påføres topisk (udvortes), er det kendt for at beskytte huden mod solskoldning. Også kendt for at styrke immunsystemet.

Seneste analyser har vist, at havsalt fra det Døde Hav indeholder en bred vifte af mineraler og sporelementer. Følgende liste er de mest fremherskende elementer baseret på historisk testning. (På grund af afrunding, er det ikke sikkert, at det vil gå op i 100%)

Indhold

NæringsstofIndhold – %Spormetaller PPM
Chlorid (Cl)73.00Nikkel (Ni)< 5.00
Natrium (Na)0.454Bly (Pb)1.051
Svovl (S)0.005Chrom (Cr)< 5.00
Magnesium (Mg)9.300Zink (Zn)< 1.00
Calcium (Ca)0.044Arsenik (As)0.254
Kalium (K)14.60Kobber (Cu)< 1.00
Jod (I)< 0.0005Cadmium (Cd)< 0.05
Fugt< 5.000Kviksølv (Hg)< 0.005
Renhed99.957

Fakta om Dødehavssalt

Oprindelsesland: Israel
Yderligere info: Wikipedia
Ekstraktions Metode: NA
Udvundet fra: Det Døde Hav

Botanisk navn: Natriumchlorid fra Det Døde Hav
Engelsk navn: Dead sea salt
Absorberingsevne: NA

Anvendelse: Kun til udvortes brug
Også kendt som: Salt sea, mineral dead sea salt

CAS Number: 7786-30-3
EINCS Number: NA
BBE Dato: MAJ2025
Batch Nummer: 4414805

Vægt0,210 kg
Botanisk Navn

Sodium chloride, Natriumklorid

Engelsk Navn

Dead Sea Salt

Ingredienser

100% Dead Sea Salt

Oprindelsesland

Israel

Farve

Hvid, sort, kan indeholde rester fra havet

Opbevaring

Tillukket, tørt og mørkt.

Holdbarhed

Ved korrekt opbevaring i princippet på ubestemt tid. Normalt i minimum 5 år.

Hudtype

, , , ,

Hudproblem

, , ,

Advarsler

Dette salt er kun til ekstern brug. Ikke til konsumering.

Emballage

Låg

Brand

Levering

Du kan vælge at få din pakke leveret med en af følgende fragfirmaer:

Forsendelse

Hvis du foretager din bestilling før kl 15:30, så sender vi din pakke samme dag (gælder mandag til fredag - såfremt det ikke er helligdag.).