Brug olie til fedtet hud

kvinde klovnerave, trist hænder med ring, olie til fedtet hud

Virker olie til fedtet hud?

Forleden så jeg en artikel fra en velkendt herre, der producerer en dansk hudplejeserie. Jeg skal ikke komme yderligere ind på, hvem jeg taler om, men artiklen var netop om olie til fedtet hud. Det der greb mig ved artiklen var dog, at den gjorde sig ved første øjekast ud for, at være fortaler for rene olier til huden.

Ved nærmere gennemlæsning blev der dog trynet på olierne og basalt sagt, at de ikke virker og, at det hele er noget fup og fidus. Lad mig med det samme nævne, at vedkommendes egen hudplejeserie, indeholder syntetisk kemi, opløsningsmidler og konserveringsmidler blandt andre. Men det er ikke alt…

Det unægtelige sjove, men samtidige tragiske, ved denne specifikke artikel, er en ting, der går igen og dermed ikke er et enestående eksempel inden for industrien.

Der er, når det kommer til stykket, mange af de klassiske kosmetik-producenter, der ”tilsyneladende” er såkaldte nejsigere, når det kommer til brugen af rene olier. Nogle af dem, som i tilfældet med artiklen jeg læste, går de endda så vidt, som at kalde det for fup og fidus.

Det sjove (læs tragiske) ligger i, at de selv anvender olier til deres kemisk producerede cremer, lotions og læbepomader med mere.

Dette er en historie om fedtet hud og det naturlige imod det syntetiske

Månedens Tilbud

Tilbud
DKK 159,00 DKK 39,75 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 99,00 DKK 49,50 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 49,50 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 49,50 (Inkl. moms)
kvinde i vand for fugtighed med skyer i baggrunden

Det rigtige tragiske er jo, at når en producent der selv bruger olier (dog ikke åbenlyst) i sine produkter, gør et stort nummer ud af, at olier ingen effekt har. Ja så er der jo unægtelig kun tale om, at vedkommende vil ødelægge det for andre forhandlere, der rent faktisk lever af, at sælge den ægte vare.

Vi kan derfor kun understrege vigtigheden i, at hvis du ønsker at vide, hvilke ingredienser du ligger på huden, og hvilke producenter du ønsker at stole på, så skal du stå tidligt op om morgen og have luppen frem, for de smarte sælgere, som dem vi kender fra USA, er også kommet til Danmark.

Kampen mellem den naturlige og den syntetiske kemi

Den personlige pleje / skønheds industri er udbredt med hvad, der kaldes greenwashing (grønvaskning om du vil). Og det er selvfølgelig klart – da mere end 70% af os siger, vi vil købe noget, hvis vi mener, det er “naturligt”. Hvorfor skulle skønhedsindustrien ikke prøve at fange vores penge ved at markedsføre deres produkter som værende naturlige?

Naturlig er dog ikke et defineret juridisk begreb. Det har ingen lovgivningsmæssig betydning. Så vi har ikke nogen miljøstyrelse, der spiller politimænd over for “naturlige” fordringer på kosmetiske produkter.

En af de største myter er, at hvis noget står på en hylde, så må en eller anden styrelse eller regering have godkendt det. Det kan ikke være længere fra sandheden.

Det betyder dybest set, at en hvilken som helst virksomhed kan klistre et stempel med ordet ”naturlig” på deres produkt. Og lad os bare gøre det klart – det gør selskaberne i stor stil.

En af de foretrukne taktikker er at anvende “afledt fra” som i, denne ingrediens er afledt af kokosnødder. På listen over ingredienser, vil du se nogle lange klingende kemiske navne, ligesom PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Castor Oil). Her tænker du naturligvis, at det må være helt naturligt, for det kommer jo fra castor olie (ricinusolie).

Det er bare ikke altid tilfældet. Ofte er ingrediensen langt fra sin naturlige rod.

I dette eksempel med PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Castor Oil) og mens ricinusolie er naturligt, så er det med dette PEG-40 foran, der ændrer på tingene. På samme måde, som hvis der stod PEG-30, PEG-33, PEG-35 eller PEG-36 foran. Disse forbindelser er polyethylenglycolderivater af ricinusolie. Og rent teknisk, er PEG-40 Hydrogenated Castor Oil en polyethylenglycol-derivat af hydrogeneret ricinusolie.

Det betyder, at ricinusolie er ethoxyleret med ethylenoxid, som er et råolie baseret kemikalie. Ethylenoxid kommer fra ethylen (ethylen oxideres til frembringelse af ethylenoxid), og ethylen stammer fra råolie via dampkrakning. Petroleum kan være naturligt, men det var sandsynligvis ikke, hvad du mente med ”naturlig”, når du læste dette på produktet.

spirer i jorden - tokløver

Kampen mellem kemi-producenten og den naturlige healer

Til forskel fra kemispækkede producenter, der lover guld og grønne skove, så gør forhandlere af olier det ikke.

For en hvilken som helst forhandler gælder det naturligvis om at sælge sine varer. Så som forbruger må man altid tage tingene med et vist gran salt. I hvert fald bør man researche området og måske prøve selv, for at danne sig en valid mening om tingene.

Sådan har det formentlig altid været, hvor den kløgtige forsøger at narre den mindre kløgtige. Fra bilforhandleren, der sælger bilen fyldt med skjulte fejl. Og frem til i dag, hvor pakker på madvarer og kosmetik indeholder ord som, rig på vitaminer, lavt fedtindhold, uden sukker og ”naturlige ingredienser”.

Vi ved efterhånden alle, at hvis noget er sukkerfrit, er det fyldt til randen med kunstige sødestoffer. Hvis noget er fedtfattigt, er det ofte fyldt med sukker. Og nu, hvis noget er naturligt, så er det ikke sikkert vi har samme opfattelse, hvis vi får lov til at se det oprindelige indhold.

Det naturlige vs. det syntetiske

Olier har været anvendt i flere årtusinder til forskel fra kemiske produkter, der blot er på baby-stadiet. Naturlige produkter har over tiden blevet fundet giftige, hvilket var før man kendte kemien bag. Sådan virker naturen nu engang. Du tager et bær, spiser det, finder ud af om det er godt eller om du får dårlig mave. Sådan er det hele startet engang.

I dag kender vi dog til langt mere om effekten af planter og bær. Også om olier til huden. Så i dag holder vi os fra de ting vi ved er giftige og beskæftiger os kun med det, der ikke er.

Unaturligt indhold, har derimod allerede vist sit grimme ansigt. Blandt andet ved at vores forplantningsevne forringes. Det er ikke så underligt. For vores kroppe har aldrig været designet til alle de kemiske produkter vi indtager igennem vores fødevarer, hudplejeprodukter og fra luften.

Så virker olie til fedtet hud?

Jeg har endnu til gode, at se en hudplejeserie, der ikke anvender olier, som en del af den fugtighedsgivende base. Så når de selv samme producenter er såkaldte nejsigere over for olier, så er det altid sjovt, at se, når de selv anvender olier i deres egne produkter.

kvinde klovnerave, trist hænder med ring, olie til fedtet hud

Hvem skal jeg stole på?

Du skal beklageligvis stole på dig selv. For i bund og grund vil alle forhandlere sige, at deres produkt er det bedste. Vi kalder vores olier naturlige fordi de er naturlige, men det er ikke nødvendigvis derfor vores kunder køber hos os.

Vi er af den opfattelse at, når det gælder naturlige olier som vores i kontrast med kemiske produkter på hylden i storcentrene, så handler det meget mere om det bevidste valg af, hvad du ønsker at lægge på din hud. Vores ingrediensliste er til at forstå og det er det de gør forskellen for vores kunder. Både de kemiske og de naturlige produkter, kan have en effektiv effekt på huden og håret. Så vi mener, at du først og fremmest skal lytte til din egen indre stemme, der fortæller dig, hvilken vej du er til.

Brug olie til fedtet hud

Nejsigere, vil fortælle dig, at det ingen mening giver, at anvende en olie til fedtet hud.

Erfaring i flere tusinde år har dog vist noget andet.

Det kan måske ikke løse fedtet hud alene. For det er klart, at der er langt flere ting der spiller ind. Eksempelvis ens normale hygiejne og i stor stil også ens levestil i forhold til hvad man indtager.

Fedtet hud er hudens måde, at vise, at den er i ubalance. Finder man ikke denne ubalance, vil man kun komme ”plaster på såret”, uanset hvad man foretager sig. Her gør syntetisk kemi eller naturlige ingredienser ikke den store forskel.

De kan dog være med til at regulere din huds fedtproduktion. Det der ofte sker, når olie anvendes til huden, er, at den dels får vitaminer og mineraler, som ikke vil være at finde i hudens egen sebum-produktion. Dels snyder man huden til at tro, at den har olie nok, så den ikke skal producere lige så meget. Og slutteligt, så kan de anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber fra olierne ofte være med til at komme nogle af de kedelige bakterier til livs, som der eksempelvis vil være forbundet med fedtet hud og akne.

Fedtet hud kan løses med olie til fedtet hud

Forstå hvorfor huden bliver fedtet og lad dig ikke skræmme af olier

Fedtet hud betyder at talgkirtlerne er overaktive og producerer mere olie. Dette kan potentielt medføre, at porerne tilstopper og tiltrækker bakterier. Du kan som regel fortælle om din hud er fedtet eller tør. Fedtet hud har et skinnende udseende, som bør afhjælpes for at forbedre hudens sundhed. En af grundene til dette er, at olien der sidder på hudoverfladen er modtagelig overfor oxidation fra miljøfaktorer såsom UV-stråler og bilernes udstødning. Når denne olie oxideres, har det eksperimentelt vist sig, at være meget skadeligt for huden.

Det er helt almindeligt at du vil styre dig fri fra oliebaserede produkter, hvis din hud er fedtet, men det er helt forkert. Ofte producerer fedtet hud mere olie, som en forsvarsmekanisme til at balancere tabet af fugt på din hud. Ved at anvende rene olier eller oliebaserede produkter, tiltrækker olien hudens olie og kan opløse sebum, grumset fedt og makeup uden, at rippe huden fra dens naturlige olier.

Der er mange grunde til at fedtet hud forekommer, lige fra genetik, til hormonniveauer og vejret samt spisevaner. Til fedtet hud, har du brug for et produkt, der naturligt vil eksfoliere huden, rense i dybden og rense overfladen for at efterlade en glat, strålende teint. Alt sammen uden af tilstoppe dine porer, hvilket netop er hvad de rette olier, kan gøre for din hud.

Så hvordan skal du som forbruger forholde dig?

Oftest så handler det her om to forskellige typer af mennesker.

Der er dem, der har det fint med at lægge alskens ukendeligt kemi på huden og i håret, uden at stille spørgsmål til, hvad det egentligt er, og hvad det gør.

Og så er der dem, der er meget bevidste om, hvad de ligger på huden. Ofte vil disse mennesker også gerne affinde sig med, at det rene produkt måske på papiret ikke fungerer helt så godt som det kemiske. Det handler nemlig mere om, at holde den sunde og livsægte værdi. Frem for at bukke under for pengegriske producenter, der blot klasker kemi sammen og lader andre bøde for de uheldige bivirkninger det med tiden bringer med sig.

En anden ting de bevidste forbrugere som regel er klar over er, at test af rene produkter aldrig får den samme opmærksomhed, som syntetiske produkter får. Det hænger naturligvis sammen med patenter og muligheden for at tjene store penge, som også ses, når det gælder medicin. Sådan er verden nu engang skruet sammen.

Så som forbruger, skal du være vågen. Sætte dig godt ind i, hvad det er du indtager og lægger på din hud. Her er ikke nogen kære mr. Politimand fra miljøstyrelsen, der fortæller dig, hvad der er rigtigt eller forkert. Det er i sidste ende helt op til dig.

Hvad med dig, har du prøvet olie til fedtet hud og i så fald, hvilke resultater har du oplevet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling