At blande olier – og med olier – går det an?

Når du gennemgår de mange lækre olier. Så dukker der mange spændende muligheder frem. Her er der et særligt spørgsmål, der også dukker frem igen og igen. Og det et uanset om der er tale om vegetabilske eller æteriske olier. De fleste kan ikke lade være med at tænke… Kan jeg blande olier?

De mange olier besidder unægtelig mange forskellige og super gode egenskaber, så spørgsmål er om det er muligt at blande dem for netop at drage fordel af disse mange gode egenskaber.

For at give dig det simple svar med det samme.

Ja, det kan man i hvert fald.

Næste udfordring bliver så, hvordan og med hvad, kan man blande olier?

Det får du alt sammen svar på her i denne artikel om at blande olier.

At blande olier i en nøddeskal

Vegetabilske olier kan blandes med:

 • Andre vegetabilske olier
 • Æteriske olier
 • Ler

NB: Vær opmærksom på, at denne artikel udelukkende tager udgangspunkt i kosmetik bladninger. Det vil altså sige, at alle blandinger, der kommer på tale her er i forbindelse med at lave hjemmelavet kosmetiske produkter, som hudpleje, hårpleje, ansigtspleje m.m.
OBS: Sørg altid for at foretage en allergi-test af olier, før du anvender dem rene på kroppen.

At blande olier #1

Kan jeg blande forskellige vegetabilske olier med hinanden?

Vi oplever ofte, at vores kunder spørger os om de gode vegetabilske olier kan blandes med andre vegetabilske olier.

Det er slet ikke så tosset et spørgsmål, men svaret er heldigvis ganske simpelt.

Vegetabilske olier kan som udganspunkt anvendes direkte på huden og i håret uden at blive fortyndet.

Du kan derfor sagtens blande forskellige vegetabilske olier, hvis du eksempelvis ønsker at drage fordel af indholdet fra forskellige olier. Vi opfordrer dig dog til udelukkende at anvende olier, der specifikt er til kosmetisk anvendelse. Så selvom du godt kan blande en god kosmetisk mandelolie med en madlavnings- olivenolie, så fraråder vi dig at gøre dette.

Årsagen hertil er, at disse olier ikke nødvendigvis er produceret på lige vilkår. Ved at anvende rene olier, der er beregnet til udvortes brug, sikre du dig de bedste resultater.

Jojobaolie er ikke en olie, men har konsistensen som en olie. Jojobaolie er faktisk en voks, der er destilleret fra en bønne. Det ligner i molekylstruktur sebum, som produceres af huden og renser tilstoppede porer. Den kan også fungere som et naturligt konserveringsmiddel, fordi den basalt set ikke bliver harsk.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
-12.5%

Tilbudspakker

Fransk Ler Pakke

DKK 177,00 DKK 154,89
Tilbud
-12.5%

Tilbudspakker

Til kvinden – Bes

DKK 357,00 DKK 312,39
Tilbud
-15%
DKK 497,00 DKK 422,45
Tilbud
-20%
DKK 1.168,00 DKK 934,40
Tilbud
-15%
DKK 61,00 DKK 51,85
Tilbud
-10%
DKK 377,00 DKK 339,30
Tilbud
-12.5%
DKK 684,00 DKK 598,53
Tilbud
-12.5%

Tilbudspakker

Top til tå – Wadjet

Fra DKK 442,75
Tilbud
-12.5%

Tilbudspakker

Til Manden – Amun

DKK 457,00 DKK 399,89

Flydende eller størknet olie

Vær opmærksom på, at det ikke er alle vegetabilske olier, der er lige gode at blande. Eksempelvis er kokosolie fast i strukturen under 24 grader celsius. Så skulle det være en varm dag og din kokosolie er helt flydende, så tænk lige en ekstra gang inden du går i gang med dine egne hjemme-blandinger.

Når først temperaturen falder igen, vil din blanding med kokosolie nemlig forvandles til en fast form igen. Det ødelægger ikke olierne på nogen måde, men det var måske ikke lige det du havde forestillet dig.

Jojobaolie er en rigtig god olie at blande med, hvilket den kommercielle kosmetik industri gør brug af i stor stil. Så selvom jojobaolie i virkeligheden – rent botanisk – er en voks og ikke en olie, så er den lige så flydende (en flydende voks) som andre flydende olier og kan derfor nemt blandes med andre olier.

Tyktflydende olie

En olie de fleste faktisk vælger, at blande op med andre olier, er ricinusolie. Ricinusolien er nemlig meget tyk i konsistensen, som gør, at den kan være lidt besværlig at påføre på huden eller i håret.

Når du blander den med en anden olie, bliver den langt mere medgørlig og du går ikke glip af dens gode egenskaber, men tilføjer blot nogle andre gode egenskaber fra en anden olie. Det er win-win.

Lav din helt egen olie-blanding

Når du skal blande din egen olie, så foreslår vi dig, at du tager udgangspunkt i de egenskaber, som du er mest interesseret i. Vælg derfor de olier du finder mest velegnet til dit formål.

Du kan derved lave din egen ansigts-serum-olie, kropsolie, massageolie eller blot måske en god hårolie.

Som udgangspunkt bør du vælge olier ud fra følgende:

 • Dine favorit olier – eller de olier din hud og hår synes bedst om
 • Ønskede egenskaber – eksempelvis langsom absorbering til massageolie
 • Olier, der kan pleje bestemte hudproblemer

Andiroba olie 30ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Andiroba olie 30ml – Amazonas skjulte skat
Koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Andiroba olie er rig på omega-3, der fremmer hudens heling fra små sår og kan bremse væksten af hudceller i psoriasis og alders pletter. Andiroba fungerer som en lille førstehjælps-olie til at modvirke insektbid og til at fjerne flåter med. Andiroba olie er en af de mest solgte medicinske olier i Amazon.

Varenummer (SKU): 1022 Kategori: Tags: ,
Læs mere

Græskarkerneolie 30ml

DKK 69,00 (Inkl. moms)

Græskarkerneolie 30ml – Det grønne guld (LIMITED EDITION)
Koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Græskarkerneolie er en af de mest tilgængelige olier og indeholder essentielle fedtsyrer, antioxidanter, vitaminer og steroler. Den har antiinflammatoriske egenskaber og er en fugtgivende olie. Den indeholder Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer, A-vitamin og C-vitamin, zink og andre spormineraler og vitaminer. Også kendt som “grøn guld”. Græskarkerneolie har en behagelig og mild aroma. Græskarolie er en af de mest næringsrige olier der findes.

Varenummer (SKU): 1027 Kategori: Tags: ,
Læs mere

Cacay olie 10ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Cacay olie 10ml – Den bedste anti-aging olie
Koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Cacay olie har nogle af de højeste mængder naturlig retinol (A-vitamin), E-vitamin og Omega 6 & 9, hvilket gør den yderst effektiv på huden. Denne ædle olie giver næring, blødgøring og stimulerer hudreparation. Hjælper med at forbedre udseendet på hudfarve og rynker. Forøgelse af kollagenproduktionen og hjælper med at bremse tabet af kollagen. Giver længerevarende hydrering. Nærer, giver glans, forhindrer splittede ender og kan bruges som varmebeskyttelsesmiddel. Cacay olie er kendt som en af Amazonas bedst bevarede hemmeligheder. Det er en utrolig næringsrig planteolie, der er sprængfyldt med vitaminer. Den er allerede en vigtig anti-aging ingrediens i naturlig hudpleje på grund af dens evne til synligt, at forbedre hudtonen og reducere udseendet af miljøskader.

Læs mere

Hindbærkerneolie 30ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Hindbærkerneolie 30ml – Naturens egen beskyttelse mod solen
Koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Fugtighedsfuld og forbedrer hudens elasticitet, reducerer rynker, tørhed og hudlinjer. Den regenererer hudceller. Hindbærkerneolie er også det perfekte valg til al pleje med bad, krop, hud og baby, produkter, hvor den tilbyder fremragende hudbeskyttelse og også vil hjælpe med at stabilisere og forbedre antioxidantaktiviteten. Hindbærkerneolie er utrolig rig på E-vitamin og A-vitamin, der gør den eminent som anti-aging. Desuden indeholder den en stor mængde Omega-3 og Omega-6 fedtstoffer, som gør den til en rig antioxidant olie, som både virker fugtgivende og beskyttende. Olien en god mod udslet og eksem og indeholde en naturlig høj SPF (ikke testet).

Læs mere

Hampefrøolie 100ml

DKK 99,00 (Inkl. moms)

Hampefrøolie 100ml – En god multi-funktions olie
Økologisk, koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Denne olie har en behagelig nøddeagtig aroma, dybgrøn farve og absorberes godt i huden. Den har en overflod af kosmetiske anvendelser, hvilket gør den til en vidunderlig multi-pupose olie. Hampfrøolie giver kroppen komplet protein, næring og alle de essentielle aminosyrer, der er nødvendige for sundhed og velvære. Hampefrøolie anses for at være den mest næringsmæssige rige olie. Hampefrøolie kan tilføjes til enhver kropspleje eller kosmetisk produkt, herunder lotions, cremer, ansigts eller kropsolier, massageolier, shampoo, balsam, produkter til barbering, læbepomade, sæbe og andre produkter. I hårplejeprodukter øger hampefrøolie elasticiteten, håndterbarheden samt glansen.

Læs mere

Acai olie 10ml

DKK 229,00 (Inkl. moms)

Acai olie 10ml – En eksplosiv antioxidant
Koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Açaí olie (udtales as-saj-i) er rig på Omega 6 og 9 fedtsyrer og indeholder vitaminerne B1, B2, B3, C og E, der gør den til en lille eksplosiv anti-aging antioxidant. Den er en kraftig antioxidant og et naturligt blødgørende middel, der er meget fugtgivende og gendanner hudens elasticitet. er velegnet til alle hudtyper, især til tør / flassende, følsom og moden aldrende hud. Forbedrer elasticitet, tone, tilskynder en lysere hud med regenerering af hudceller. Anvendelsesmulighederne for hudpleje er næsten ubegrænsede, hvor den effektivt fugter og reparerer tilstande relateret til tør og aldrende hud – også psoriasis eller akne. Den genskaber effektivt hudens elasticitet og indeholder anti-bakterielle egenskaber, såvel som at den meget let absorberes af huden.

Læs mere

Moringa olie 30ml

DKK 179,00 (Inkl. moms)

Moringa olie 30ml – Super-planten med mange gode egenskaber
Økologisk, koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Moringa er en sjælden, helt unik og absolut luksuriøs vegetabilsk olie, der kan anvendes som serum, som ansigtspleje, kropspleje og hårpleje. Også kendt som “benolie” er denne dejlige olie dybt nærende for hud og hår, da den indeholder oliesyre og hjælper huden med at fastholde fugt. Den er blid nok til at blive brugt direkte på huden eller som base til blandinger. Den er super rig på oliesyre (en Omega-9 fedtsyre) og indeholder desuden en god del behensyre, der gør den velegnet til blanding med ansigtscremer og hårbalsam for dets balsamerende effekt. Det får huden til at se fugtet ud gør håret glattere og lettere at håndtere.

Læs mere

Granatæbleolie 30ml

DKK 169,00 (Inkl. moms)

Granatæbleolie 30ml – En sand Omega-5 olie
Økologisk, koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

En luksuriøs og dybt penetrerende olie fra de koldpressede økologiske frø af granatæblefrugt. Denne højt værdsatte olie indeholder flavonoider og punicinsyre og er bemærkelsesværdig for huden og har adskillige ernæringsmæssige fordele. En dejlig allieret at have i dine kosmetiske skabninger eller som en stand alone i din hudpleje rutine. Granatæbleolie tilfører nærende elementer til det ydre epidermal lag. Olien giver kraftfulde antioxidante fordele for mange hudsygdomme, og udfordrer meget nænsomt frie radikaler, der skader og ælder huden. En glimrende allieret at have iblandt dine kosmetiske kreationer eller som et unikt produkt til at hjælpe med at nære og udvikle en sund regenerering af dine hudceller.

Læs mere

At blande olier #2

Kan jeg blande forskellige æteriske olier med hinanden?

Et andet naturlig spørgsmål er om du kan blande de utroligt mange forskellige æteriske olier med hinanden.

Her er svaret både ja og nej – eller rettere, så skulle vi måske ændre spørgsmålet lidt. Og her er hvorfor.

Forskellige æteriske olier til forskellige formål

Alle æteriske olier er meget forskellige. Både i deres naturlige aroma og deres naturlige egenskaber. Dette er netop de to vigtigste årsager til at du vil anvende æteriske olier i første omgang:

 • Deres unikke egenskaber
 • Deres unikke og kraftige dufte

Fælles for stort set alle æteriske olier er, at de er yders koncentrerede, hvilket betyder, at du ikke må bruge dem ufortyndet på huden. Det er derfor almindeligt, at man blander æteriske olier i vegetabilske olier for derved at opnå effekten af den æteriske olie.

Skal du bruge de æteriske olier til huden, som en del af hudpleje, skal du derfor blande dem op i vegetabilske olier. Gør du ikke dette, er risikoen for at få udslet og udvikle allergi og det der er værre alt for stor.

NB: Fortynd ALTID dine æteriske olier før brug. Det er yderst vigtigt, at du husker, at æteriske olier altid skal fortyndes med vegetabilske olier. Det er første regel i håndbogen om at blande olier, når det gælder æteriske olier.

Æteriske olier som duft

Det er langt fra alle, der går i dybden med hvilken æterisk olie, der matcher din specifikke situation. Mange æteriske olier har nemlig egenskaber, som at virke mod forkølelser eller opkvikkende for sindet.

De fleste vælger deres æteriske olier ud fra duften. Rigtig mange er bare glad for lavendel-aromaen og ønsker derfor, at deres hudpleje eller kropsolie derfor også dufter af lavendel. Det kan naturligvis også være, at du er mere til duften af lemon eller citron. Faktum er, at du nemt kan give dine hjemmelavet blandings-olier præcis den duft du synes bedst om.

Du skal dog være opmærksom på, at disse olier som nævnt er utrolig koncentreret, hvorfor det typisk kun kræver en dråbe eller to, at opnå den ønskede duft.

Æteriske olier som ekstra egenskaber

Andre vælger æteriske olier ud fra deres utrolig mange gode egenskaber. Ved at blande forskellige, men specifikke æteriske olier, kan du nemlig give din blanding den helt rigtige effekt.

Egenskaber kan være at løsne op, smertestillende eller som at virke:

 • Afstressende
 • Antidepressiv
 • Fremmende for hukommelsen
 • Energifornyende
 • Helende
 • Helbredende
 • Forbedrende for fordøjelsen
 • m.m.

Det rigtige spørgsmål er derfor måske ikke så meget, om du kan blande æteriske olier med hinanden. Det kan du godt, hvis du ønsker dig gode egenskaber fra forskellige æteriske olier, men de må stadig ikke bruges ufortyndet, hvorfor almindelige vegetabilske olier kommer til sin ret.

NB: Når du blander æteriske olier, skal du også sikre dig, at du anvender de rigtige forhold
– i henhold til dosering.

Derfor er det måske mere på sin ret, at vende spørgsmålet til: Kan jeg bruge forskellige æteriske olier til min hudpleje?

Og til dette er svaret ja, men kun hvis du blander dem med en langt mildere vegetabilsk olie.

Cedertræolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Cedertræolie 10 ml – Afslappende og foryngende
Økologisk, Vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Atlas Cedertræolie har en maskulin, træagtig aroma med røgfyldte undertoner. Den har en beroligende effekt på sind og krop og kan være nyttigt for åndedræts- og hudproblemer. Et populært valg for mænd! Brugt til at hjælpe med at støtte et sundt åndedrætsorgan såvel som en sund, flagerfri hovedbund, er det også en favorit at bruge i en blanding for at holde udendørs irritationer i skak, så du kan nyde dine udendørs nætter længere. Brug cedertræolie til at skabe en atmosfære, der er positiv og beroligende fra kaoset og negativiteten omkring dig. Det kan også bruges på specielle nætter til at hjælpe med at sætte stemningen. Cedertræolie har en rig, træagtig, let sød og krydret aroma, der minder om de antikke cedertræskister, der er overleveret fra generation til generation.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

Varenummer (SKU): 2011 Kategorier: , Tags: ,
Læs mere

Rosmarinolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 69,00 (Inkl. moms)

Rosmarinolie 10 ml – Antiinflammatorisk, beroligende og smertestillende
Økologisk, Vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Rosmarinoliens egenskaber: stimulerende, analgetisk, antiinflammatorisk, antiseptisk, anti-svampe, antibakteriel, astringent, desinfektionsmiddel, antioxidant. Rosmarinolie er stimulerende, opvarmende og forfriskende og kan bruges til at hjælpe med at øge hukommelsesopbevaringen og holde sig opmærksom. Det har mange anvendelsesmuligheder inden for hudplejeapplikationer, herunder tilføjelse til shampoo for at hjælpe med at opretholde en sund hovedbund og et skinnende hår. Når det diffuseres, kan rosmarinolie også være nyttig som en åndedrætsbærende olie. Rosmarin er også gavnlig i massageblandinger, hvilket øger cirkulationen og varmen til huden og de underliggende muskler.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

Varenummer (SKU): 2010 Kategorier: , Tags: , ,
Læs mere

Citrongræsolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 59,00 (Inkl. moms)

Citrongræsolie 10 ml – Anti-inflammatorisk, anti-viral, anti-svampe, antioxidant, antibakteriel, detoxicant
Økologisk, Vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Citrongræsolie egenskaber: Anti-inflammatorisk, anti-viral, anti-svampe, antioxidant, antibakteriel, detoxicant. Det menes at styrke sindet ved at lindre angst og øge selvværd, selvtillid og håb. Den beroligende effekt på sindet lindrer spændingen og fremmer fornemmelsen af at være rolig. Citrongræsolie er kendt som værende en nyttig tilføjelse til udendørs spray. Det er forfriskende og deodoriserende, når det diffuseres, såvel som at det er opløftende for sindstilstanden. Det kan også tilsættes, godt fortyndet, til en bærerolie for at øge cirkulationen, hvilket bringer varme til overbrugte muskler og led.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

Varenummer (SKU): 2012 Kategorier: , Tags: ,
Læs mere

Frankincense olie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Frankincense olie 10 ml – Afslappende og afstressende
Økologisk, Vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Frankincense er en træ harpiks, der er blevet brugt og værdsat siden oldtiden for sine medicinske, kosmetiske, aromatiske og åndelige anvendelsesmuligheder. Det er en af de foretrukne favoritter inden for aromaterapi. I traditionel kinesisk medicin bruges harpiksen mod blå mærker, hævelse, sår og smerter fra traumatiske skader. Frankincense har evnen til at forynge udseendet på moden hud og kan bruges i serum eller cremer i ansigtet. Det bruges også som en immunsystemunderstøttelse. Frankincense kan det være en kær ven i tider med sorg og stress.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

Varenummer (SKU): 2009 Kategorier: , Tags: ,
Læs mere

Pebermynteolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Pebermynteolie 10 ml – Økologisk Pebermynteolie
Økologisk, Vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Pebermynteolie har en super kølende og forfriskende aroma med et minty lag af sødme. Fordamp pebermynteolie i nærheden af dit skrivebord eller indånd det ganske forsigtig for at fjerne følelser af sorg, bekymring eller tyngde. Virker kølende og forfriskende. Pebermynteolie skaber en stærk aromatisk duft, der har en frisk, kølig, minty aroma. Denne duft er forfriskende for de sanser, der fremmer energi og årvågenhed. Det er en forfriskende og stimulerende olie, der virker både beroligende og opkvikkende. Økologisk pebermynteolie har en afkølende effekt på huden, der er vitaliserende og vidunderlig at røre ved på grund af dens mentholindhold.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

Varenummer (SKU): 2008 Kategorier: , Tags: ,
Læs mere

Bergamotolie FCF 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Bergamotolie FCF 10 ml – Sindsberoligende
Økologisk, Koldpresset – 100% Naturlig æterisk olie

Bergamotolie er en sød og lemon-agtig frisk middel note med en varm blomster duft med undertoner af balsamico. En favorit iblandt aromaterapeuterne og oliebrændere for en opløftende og frisk duft til et positivt sind. Bergamot olie er en favorit blandt brugere af æteriske olie for sin citrusagtige, unikke levende duft med et strejf af blomster og for dets mange terapeutiske egenskaber. Den dejlige aroma af Bergamot er kendt for at understøtte mental sundhed og klarhed ved at give et boost til sindet. Det kan også hjælpe med at lette følelser af angst, især i tider med tristhed og sorg.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

Varenummer (SKU): 2007 Kategorier: , Tags: ,
Læs mere

Citronelleolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Citronelleolie 10 ml – Økologisk Citronelleolie
Økologisk, Vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Citronelleolie er almindeligt anvendt i sæber, vaske- og rengøringsmidler. Ikke kun det, for Citronelleolie er også utroligt beroligende og kan bruges til at bekæmpe overdreven sved-problemer og almindelig forkølelse. Desuden fungerer den som en verdendominerende insekt repeller. Citronella bruges ofte i sæber og stearinlys på grund af dens friske duft. Det kan hjælpe med at støtte et sundt åndedrætsorgan og kan også hjælpe med afslapning. Brugt topisk kan Citronella gøre din tid udendørs mere behagelig.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

Varenummer (SKU): 2006 Kategorier: , Tags: ,
Læs mere

Ingefærolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 129,00 (Inkl. moms)

Ingefærolie 10 ml – Økologisk Ingefærolie
Økologisk, Vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Æterisk ingefærolie har en tynd konsistens og er lys gul i farven med en behagelig skarp aroma. Kendt som oldtiden helende urt. Duften varierer efter destillation og kvaliteten af den ingefær som anvendes. Men den mest aromatisk overlegne ingefær olie siges at komme fra destillation af frisk ingefær rod. Når ingefærolie anvendes udvortes, kan den hjælpe med at lindre smerter samt fremme en normal blodcirkulation. Traditionelt brugt for dets opvarmende virkning og hjælper med at lindre en urolig mave og ubehag ved menstruation. Når det tilføjes en bærerolie eller lotion, hjælper det led- og muskelsmerter forbundet med slid ved normal aldring.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

Varenummer (SKU): 2005 Kategorier: , Tags: , ,
Læs mere

At blande olier #3

Kan jeg blande vegetabilske olier med æteriske olier og vice versa?

Ja, det kan du i hvert fald. Dog vil det altid være omvendt og dermed æteriske olier du blander i vegetabilske olier.

En bærende olie (også kaldet basisolie eller vegetabilsk olie) anvendes til at fortynde den æteriske olie, hvilket gør det mindre ætsende for huden. Den hjælper med at absorbere olierne ind i huden og i at bistå med en jævn fordeling af den æteriske olie over området du påfører den på. Basisolier kan eksempelvis være sød mandelolie, jojobaolie, avocado olie eller abrikoskerneolie. Disse olier egner sig godt af to grunde. De er ikke tunge eller tykke i konsistensen og de bærer ikke meget af deres egen duft. Derfor afbryder de ikke duften fra den æteriske olie.

Som nævnt ovenfor i forrige spørgsmål, så handler det typisk om enten den specifikke æteriske olies aroma eller egenskaber, som ønskes i blandingen. Den vegetabilske olie eller basisolien, som den også kaldes, anvendes til at blande de koncentrerede æteriske olier i.

Når du blander æteriske olier i vegetabilske olier, skal du altid sørge for:

 • At foretage dig en allergi-test før du anvender olien.
 • At vælge en æterisk olie, der har en aroma du synes godt om
 • At vælge æteriske olier med de egenskaber du ønsker
 • At blande olier i den rette dossering

Vi kunne også vælge at sige, at du ikke bare kan, men skal blande æteriske olier med vegetabilske olier. I hvert fald, hvis formålet med olierne er til huden i form af hudpleje.

At blande olier #4

Kan jeg blande vegetabilske olier med ler?

Igen er svaret ja.

Vegetabilske olier kan sagtens blandes i ler for at lave en god ansigtsmaske.

Ler er stimulerende og trækker urenheder og overskydende olier væk fra huden. Derfor skal det være afbalanceret med ting, der er fugtgivende og nærende. Især franske ler bliver værdsat til ansigtsbehandlinger. Hvid, gul og pink er meget milde. De er fantastisk til alle hudtyper. Grøn er stærk og bedst forbeholdt fedtet hud. Men det anbefales i mange tilfælde, at blande de forskellige ler-typer.

Herunder finder du en god oversigt af hvordan du kan mikse dine egne hjemmelavet ansigtsmasker.

Hudtype

Ler

Basisolier

Æteriske olier

Normal

1 spiseske. pink og 1 spiseske. Hvidt ler 1 tsp. jojoba or sød mandelolie Cedertræ, geranium, jasmin, lavendel, neroli, rosentræ, vetiver, bergamot, citron

Fedtet

1 spiseske grønt le rog 1 spiseske hvidt eller pink ler 1 teske jojoba olie Juniper, cypres, grapefrugt, citron, rosmarin, lavendel

Tør

2 spiseskeer pink eller hvidt ler 1 teske avocado olie Salvie, lavendel, geranium, jasmin, rosentræ, rose, sandeltræ

Moden

2 spiseskeer af pink eller hvidt ler 1 teske avocado olie Frankincense, myrra, vetiver, lavendel, neroli, patchouli, rose, sandeltræ

Sensitiv

2 spiseskeer pink eller hvidt ler 1 teske avocado olie Lavender, rose, roman or german chamomile, spikenard, neroli, frankincense, sandalwood, carrot, yarrow
 1. Læg leret i en skål. Anvend enten en træskål eller en plastikskål. Brug ikke metal, da det fratager leret dets gode egenskaber. Af samme årsag bør dine skeer også være af enten træ eller plastik.
 2. Tilsæt 1 teske olie og eventuelt en teske almindelig sødmælk, yoghurt eller veganer mayo.
 3. Tilføj kun lige nok vand til at gøre maske glat og med en cremet konsistens. Mængden her kan sjovt nok være forskellig hver gang. Vi anbefaler at du tilføjer små mængder vand, indtil den korrekte konsistens er opnået.
 4. Tilføj 2-4 dråber æterisk olie efter eget valg.
 5. Bland det hele sammen, så det bliver cremet.
 6. Anvend masken på ansigt og hals samt skuldre og nakke, hvis det ønskes. Du kan bruge en finger til at påføre masken, men det anbefales, at du anvender en makeup-pensel, så du bedre kan fordele masken.
 7. Lad masken sidde i ca 7 minutter.
 8. Vask herefter af med varmt vand for at fjerne masken og skyl efter med koldt vand for at lukke porerne igen.
 9. Afslut eventuelt med en valgfri vegetabilsk olie for at balancere huden og tilføre den fugtighed.

Du kan også eksperimentere med rasul ler, som er en fantastisk all-rounder ler, der kan bruges af alle.

Fransk gult ler 45g

DKK 59,00 (Inkl. moms)

Fransk gult ler 45g – Bliv fri for giftige stoffer og urenheder i huden
Rens Kroppen for Toksiner med 100% rent gult ler

Med fransk gult ler kan du lave en vidunderlig ler-maske, der passer til personer med følsom og/eller fedtet hud. Den enkle tilsætning af lidt vand giver dig en perfekt maske til tørring og opstramning af huden. Du kan derefter yderligere forbedre hudens elasticitet og fugtighed ved brug af vegetabilske olier, når du laver dine helt egne ansigstmasker, der er rige på mineralindhold og yderst effektive til at fjerne urenheder fra huden. Du kan føle leret arbejde og trække giftstoffer og urenheder ud af din hud. Bekæmper akne naturligt. Krymp dine porer, afgift og eksfolierer, efterlader hud og hår blødt og rent.

Varenummer (SKU): 4006 Kategori: Tag:
Læs mere

Fransk pink ler 35g

DKK 59,00 (Inkl. moms)

Fransk pink ler 35g – Mild og effektiv anigstsmaske
Reducer inflammationer med mild mineralsk pink ler

Fransk Pink Ler er en blanding af hvidt og rødt ler fra Frankrig. Leret er meget fint og kan anvendes til alle hudtyper, da det både har effektiviteten og evnen til at trække urenheder ud fra huden samtidig med at være mild. Personer med sensitiv hud, kan derfor oftest anvende Fransk Pink Ler som et alternativ til Hvidt Kaolin Ler. Afgifter og eksfolierer, efterlader hud og hår blødt og rent. Bekæmper akne naturligt. Anvendes til hudplejevaner, såsom ansigtsmasker, fødder og badebad.

Varenummer (SKU): 4005 Kategori: Tag:
Læs mere

Australsk Rødt Ler 90g

DKK 89,00 (Inkl. moms)

Australsk Rødt Ler 90g – Til tør og moden huden
Naturligt ler, misfarver let møbler, inventar, tøj og andre tekstiler

Australask Rødt Ler eller (Australian Red Reef Clay) er en effektiv ler, der udtrækker snavns og urenheder fra huden samtidig med, at det blødgør, toner og nærer huden. Kan anvendes til hele kroppen samt til at farve håret midlertidigt og som farve til andre naturlige kosmetik-produkter. Dette er den ideelle løsning til mange hudproblemer som fedtet hud, akne, tilstoppede porer. Hvad der adskiller rødt ler fra andre er dens stærkere trækkraft eller evne til at hive toksiner ud. Denne kraft gør den ideel til akneutsatte og fedtet hudtyper. Det giver en praktisk tilføjelse til akne-masker eller afgiftende kropsindpakninger.

IKKE til sart hud!

Varenummer (SKU): 4004 Kategori: Tag:
Læs mere

Marokkansk rasul ler 80g

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Marokkansk rasul ler 80g – Giv huden og håret en helt ny fornemmelse
Fin og lækker Ghassoul Ler til Ansigtspleje – Rhassoul Clay – Ghassoul Clay

Marokkansk Rasul ler kommer fra Marokko og er kendt for at pleje både hud og hår. Leret har været anvendt i det gamle Egypten og bruges også i dag af eksklusive kurbade og spas verden over. Leret absorberer urenheder, overskydende olie og giver huden en silkeblød fornemmelse og håret et nyt glansfyldt glimt. Denne ler blandes meget godt med vand, hvilket gør dens anvendelse på ansigt og hud til en glat og dejlig oplevelse. Det har været brugt i over 1400 år som sæbe, shampoo og hudbalsam, og de fineste kurbade i hele verden bruger det i øjeblikket for dets terapeutiske fordele. Da Rasul ler anses for at indeholde højere procentdele af silica og magnesium end andre ler, antages det at være langt mere effektivt.

Varenummer (SKU): 4003 Kategori: Tag:
Læs mere

Hvidt Kaolin ler 35g

DKK 49,00 (Inkl. moms)

Hvidt Kaolin ler 35g – Absorberer toksiner, vira og bakterier
Mild Mineralsk Ler til Naturlig Detox af Huden

Hvid kosmetisk ler, som hvidt Kaolin ler også kaldes, er en meget fin og let ler, der har en naturlig absorbering egenskab og ofte findes i hudplejeprodukter. Fantastisk til blid hudeksfoliering. Eksfolier alle de døde hudceller for et jævnere silkeagtig og perfekt hudfinish. Kun til ekstern brug. Hvidt ler er den mest delikate af alle typer ler og er derfor god til alle hudtyper – især også for dem med meget sensitiv hud og kan også anvendes til babyer. Fantastisk til brug i ansigtsmasker, ansigts- og kropsskrubber, lotions, cremer, hårplejeprodukter,Mascara og mere.

Varenummer (SKU): 4002 Kategori: Tag:
Læs mere

Fransk grønt ler 50g

DKK 59,00 (Inkl. moms)

Fransk Grønt Ler 50g – Fjern olie, giftige stoffer og urenheder i huden
Naturlig detox til huden, ansigtsmaske – 100% Ren Green Illite

Med fransk grønt ler kan du lave en vidunderlig ler-maske. Den enkle tilsætning af lidt vand giver dig en perfekt maske til tørring og opstramning af huden. Du kan derefter yderligere forbedre hudens elasticitet og fugtighed ved brug af vegetabilske olier, når du laver dine helt egne anisgstmasker, der er rige på mineralindhold og yderst effektive til at fjerne urenheder fra huden. Dens tonende virkning stimulerer huden. Fransk grøn ler er fantastisk til at hjælpe med at fjerne lejlighedsvis hudpletter. Brug det dagligt på problemer pletter eller ugentligt som en del af en komplet ansigtsbehandling.Dens tonende virkning stimulerer huden. Fransk grøn ler er fantastisk til at hjælpe med at fjerne lejlighedsvis hudpletter. Brug det dagligt på problemer pletter eller ugentligt som en del af en komplet ansigtsbehandling.

Varenummer (SKU): 4001 Kategori: Tag:
Læs mere

At blande olier #5

Kan jeg blande æteriske olier med ler?

Som du kan se i ovenstående kapitel om, at blande vegetabilske olier med ler, kan du sagtens blande æteriske olier i leret.

Selvom det altid er en lille mængde af æterisk olie, der anvendes i dine formler, så er æteriske olier en vigtig ingrediens. Folk er ikke altid klar over, at én enkel dråbe æterisk olie, kan repræsentere en til mange gram af plantemateriale. Derfor er det vigtigt at følge reglerne for brugen af æteriske olier – særligt, når det anvendes i forbindelse med opskrifter, der er ment til brug i ansigtet og andre sarte steder på huden.

 1. Sørg altid for at teste et nyt produkt på en lille del af ansigtet eller et andet følsomt sted på kroppen.
 2. Du skal aldrig bruge mere end maksimalt 2-4 dråber per opskrift. Det er vigtigt at holde sig til denne fortynding. På den måde mindsker du risikoen for at irritere huden og forårsage en reaktion. En kløende eller brændende fornemmelse er ikke, hvordan ansigtet skal føles. Hvis dette sker, påfør straks ren mandelolie til området. Det burde berolige tingene lidt ned.
 3. Visse olier anvendes aldrig til ansigtsbehandling. Det er f.eks. oregano, sar, kanel, pebermynte, grøn mynte, vintergrøn, basilikum og rød timian.
 4. Sørg for ikke at komme for tæt på øjnene, da olierne kan svie og i værste tilfælde skade øjnene. Hvis uheldet er ude, så sørg for at følge de råd, der bør være anført på den flaske du anvender.
 5. Prøv så hvidt muligt at holde dig til olier, der anbefales til netop din hudtype. Hvis du anvender en olie, der er til tør hud på tør hud, kan du opleve, at din hud vil blive yderligere irriteret.
 6. Undgå olier, hvis indhold du har allergi over for. Er du f.eks. allergisk over for citron, skal du holde dig væk fra alle citrus olier; bergamot, grapefrugt og citron. Vær også opmærksom på om olierne. Vær altid forsigtig, når du arbejde med æteriske olier.

At blande ler#1

Kan jeg blande ler med andre ler?

Absolut – Du kan endda med fordel blande forskellige ler-typer for enten at mildne styrken, mindske farven eller blot skabe din helt egen version.

Læs gerne afsnittet om at blande vegetabilske olier med ler for yderligere information.

At blande olier #6

Kan jeg blande vegetabilske olier sammen med både æteriske olier og ler?

Igen er svaret ja. Du kan godt blande olier – altså vegetabilske olier med æteriske olier. Du finder langt mere information om dette ved, at rulle lidt op og læse om de enkelte blandinger, hver især.

Konklusion

Efter denne lange blandings-omtale om vegetabilske olier, æteriske olier, ler og vice versa, så kan du nok se, at mulighederne er mange. Du kan nu blande olier som en dronning.

Vi har endnu ikke opskrifter på det hele, men vi foreslår dig, at søge på nettet efter gode opskrifter på de formularer du ønsker at blande sammen. På den måde sørger du for, at du dels får en god blanding og dels undgår at bruge uheldige blandinger i forhold til din hudtype og eller eksisterende hudirritationer.

Synes du vi mangler at vende nogle bestemte punkter i denne sammenhæng, så tag endelig fat i os. Hvis vi er enige med dig, så sørger vi for at udvide denne artikel, så du kan få endnu mere herlig læsestof.

Held og lykke med at blande olier.

6 tanker om “Kan man blande olier?

 1. Liezel & Morten siger:

  Hej Angelina,

  Du kan sagtens blande vegetabilske olier som oliven og rapsolie. Dette er dog ikke nogen vi forhandler og det er naturligvis ikke et problem, men vær opmærksom på, at der er stor forskel på madlavningsolier og olier til kosmetisk anvendelse. Så hvis du blot tænker at blande de to omtalte olier fra dine køkkenflasker, så vil jeg anbefale dig at søge efter nogle andre gode olier til huden og håret.

 2. Helle siger:

  Hej.
  Kan man blande pebermynteolie, Eucalyptusolie sammen med mandelolie, som skal smøres på tindinger, nakken mv. mod spændinger og svag hovedpine?. Tak

 3. Liezel & Morten siger:

  Hej Helle

  Normalt anses pebermynteolie for at være god til at afhjælpe hovedpine forårsaget af spændinger, hvorimod eukalyptusolien oftere anvendes mod hovedpine forårsaget af blokerede bihuler.
  Men der er intet i vejen for den blanding du refererer til – husk blot at foretage den rette dosering, som du kan læse mere om her https://www.chleopatra.dk/dosering-af-aeteriske-olier/

  Mvh. Morten

 4. Dennis siger:

  Kan man blande avocado olie og havtorn olie sammen, i hvilket blandingsforhold og endeligt kan blandingen så bare påføres direkte på krop og ansigt efter bad.
  Mvh Dennis

 5. Liezel & Morten siger:

  Hej Dennis,

  Du kan sagtens blande avocado olie og havtorn olie. Det kan især være en god idé, hvis du ønsker at mindske afsmitning af farven fra havtorn olien, da den er ret så gennemtrængende. Blandingsforhold er helt op til dig. Der er ikke noget rigtigt eller forkert i den sammenhæng. Begge olier er naturlige vegetabilske olier og kan derfor godt påføres kroppen direkte. Så det handler lidt om at prøve sig frem og “lytte” efter kroppen – om hvordan den synes om det. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.