Kan man blande olier - Glaskrukker med foreskellige urter

Kan man blande olier?

At blande olier – og med olier – går det an?

Når du gennemgår de mange lækre olier. Så dukker der mange spændende muligheder frem. Her er der et særligt spørgsmål, der også dukker frem igen og igen. Og det et uanset om der er tale om vegetabilske eller æteriske olier. De fleste kan ikke lade være med at tænke… Kan jeg blande olier?

De mange olier besidder unægtelig mange forskellige og super gode egenskaber, så spørgsmål er om det er muligt at blande dem for netop at drage fordel af disse mange gode egenskaber.

For at give dig det simple svar med det samme.

Ja, det kan man i hvert fald.

Næste udfordring bliver så, hvordan og med hvad, kan man blande olier?

Det får du alt sammen svar på her i denne artikel om at blande olier.

At blande olier i en nøddeskal

Vegetabilske olier kan blandes med:

  • Andre vegetabilske olier
  • Æteriske olier
  • Ler

NB: Vær opmærksom på, at denne artikel udelukkende tager udgangspunkt i kosmetik bladninger. Det vil altså sige, at alle blandinger, der kommer på tale her er i forbindelse med at lave hjemmelavet kosmetiske produkter, som hudpleje, hårpleje, ansigtspleje m.m.
OBS: Sørg altid for at foretage en allergi-test af olier, før du anvender dem rene på kroppen.

At blande olier #1

Kan jeg blande forskellige vegetabilske olier med hinanden?

Vi oplever ofte, at vores kunder spørger os om de gode vegetabilske olier kan blandes med andre vegetabilske olier.

Det er slet ikke så tosset et spørgsmål, men svaret er heldigvis ganske simpelt.

Vegetabilske olier kan som udganspunkt anvendes direkte på huden og i håret uden at blive fortyndet.

Du kan derfor sagtens blande forskellige vegetabilske olier, hvis du eksempelvis ønsker at drage fordel af indholdet fra forskellige olier. Vi opfordrer dig dog til udelukkende at anvende olier, der specifikt er til kosmetisk anvendelse. Så selvom du godt kan blande en god kosmetisk mandelolie med en madlavnings- olivenolie, så fraråder vi dig at gøre dette.

Årsagen hertil er, at disse olier ikke nødvendigvis er produceret på lige vilkår. Ved at anvende rene olier, der er beregnet til udvortes brug, sikre du dig de bedste resultater.

Jojobaolie er ikke en olie, men har konsistensen som en olie. Jojobaolie er faktisk en voks, der er destilleret fra en bønne. Det ligner i molekylstruktur sebum, som produceres af huden og renser tilstoppede porer. Den kan også fungere som et naturligt konserveringsmiddel, fordi den basalt set ikke bliver harsk.

Flydende eller størknet olie

Vær opmærksom på, at det ikke er alle vegetabilske olier, der er lige gode at blande. Eksempelvis er kokosolie fast i strukturen under 24 grader celsius. Så skulle det være en varm dag og din kokosolie er helt flydende, så tænk lige en ekstra gang inden du går i gang med dine egne hjemme-blandinger.

Når først temperaturen falder igen, vil din blanding med kokosolie nemlig forvandles til en fast form igen. Det ødelægger ikke olierne på nogen måde, men det var måske ikke lige det du havde forestillet dig.

Jojobaolie er en rigtig god olie at blande med, hvilket den kommercielle kosmetik industri gør brug af i stor stil. Så selvom jojobaolie i virkeligheden – rent botanisk – er en voks og ikke en olie, så er den lige så flydende (en flydende voks) som andre flydende olier og kan derfor nemt blandes med andre olier.

Tyktflydende olie

En olie de fleste faktisk vælger, at blande op med andre olier, er ricinusolie. Ricinusolien er nemlig meget tyk i konsistensen, som gør, at den kan være lidt besværlig at påføre på huden eller i håret.

Når du blander den med en anden olie, bliver den langt mere medgørlig og du går ikke glip af dens gode egenskaber, men tilføjer blot nogle andre gode egenskaber fra en anden olie. Det er win-win.

Lav din helt egen olie-blanding

Når du skal blande din egen olie, så foreslår vi dig, at du tager udgangspunkt i de egenskaber, som du er mest interesseret i. Vælg derfor de olier du finder mest velegnet til dit formål.

Du kan derved lave din egen ansigts-serum-olie, kropsolie, massageolie eller blot måske en god hårolie.

Som udgangspunkt bør du vælge olier ud fra følgende:

  • Dine favorit olier – eller de olier din hud og hår synes bedst om
  • Ønskede egenskaber – eksempelvis langsom absorbering til massageolie
  • Olier, der kan pleje bestemte hudproblemer

Hindbærkerneolie 30 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Naturens egen beskyttelse mod solen
Koldpresset og uraffineret vegetabilsk olie

Hindbærkerneolie er utrolig rig på E-vitamin og A-vitamin, der gør den eminent som anti-aging. Desuden indeholder den en stor mængde Omega-3 og Omega-6 fedtstoffer, som gør den til en rig antioxidant olie, som både virker fugtgivende og beskyttende. Olien en god mod udslet og eksem og indeholde en naturlig høj SPF (ikke testet).

Olie guide
Varenummer: 116 Kategori: Tag:
Læs mere

Andiroba olie 30 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Amazonas skjulte skat
Koldpresset og uraffineret vegetabilsk olie

Andiroba olie er rig på omega-3, der fremmer hudens heling fra små sår og kan bremse væksten af hudceller i psoriasis og alders pletter. Andiroba fungerer som en lille førstehjælps-olie til at modvirke insektbid og til at fjerne flåter med. Andiroba olie er en af de mest solgte medicinske olier i Amazon.

Olie guide
Varenummer: 115 Kategori: Tag:
Læs mere

Hampefrøolie, Ekstra Jomfru (100 ml)

DKK 99,00 (Inkl. moms)

En god multi-funktions olie
Økologisk, koldpresset og uraffineret vegetabilsk olie

Hampefrøolie anses for at være den mest næringsmæssige rige olie. Hampefrøolie kan tilføjes til enhver kropspleje eller kosmetisk produkt, herunder lotions, cremer, ansigts eller kropsolier, massageolier, shampoo, balsam, produkter til barbering, læbepomade, sæbe og andre produkter. I hårplejeprodukter øger hampefrøolie elasticiteten, håndterbarheden samt glansen.

Olie guide
Læs mere

Acai olie – 10 ml

DKK 219,00DKK 239,00 (Inkl. moms)

En eksplosiv antioxidant
Koldpresset vegetabilsk olie

Açaí olie (udtales as-saj-i) er rig på Omega 6 og 9 fedtsyrer og indeholder vitaminerne B1, B2, B3, C og E, der gør den til en lille eksplosiv anti-aging antioxidant. Anvendelsesmulighederne for hudpleje er næsten ubegrænsede, hvor den effektivt fugter og reparerer tilstande relateret til tør og aldrende hud – også psoriasis eller akne. Den genskaber effektivt hudens elasticitet og indeholder anti-bakterielle egenskaber, såvel som at den meget let absorberes af huden.

Olie guide
Læs mere

Moringa olie 30 ml

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Super-planten med mange gode egenskaber
vegetabilsk olie

Moringa er en sjælden, helt unik og absolut luksuriøs vegetabilsk olie, der kan anvendes som serum, som ansigtspleje, kropspleje og hårpleje. Den er super rig på oliesyre (en Omega-9 fedtsyre) og indeholder desuden en god del behensyre, der gør den velegnet til blanding med ansigtscremer og hårbalsam for dets balsamerende effekt. Det får huden til at se fugtet ud gør håret glattere og lettere at håndtere.

Olie guide
Læs mere

Granatæbleolie 30 ml

DKK 119,00DKK 169,00 (Inkl. moms)

En sand Omega-5 olie
Økologisk, koldpresset og uraffineret vegetabilsk olie

Granatæbleolie tilfører nærende elementer til det ydre epidermal lag. Olien giver kraftfulde antioxidante fordele for mange hudsygdomme, og udfordrer meget nænsomt frie radikaler, der skader og ælder huden. En glimrende allieret at have iblandt dine kosmetiske kreationer eller som et unikt produkt til at hjælpe med at nære og udvikle en sund regenerering af dine hudceller.

Olie guide
Læs mere

Marula olie 10 ml

DKK 149,00 DKK 119,20 (Inkl. moms)

Den nye mirakel olie
Koldpresset og uraffineret vegetabilsk olie

Marula olie kaldes for den nye “mirakel olie” inden for kosmetikindustrien, takket være sin sammensætning af enkeltumættede fedtsyrer og dens rige indhold af antioxidanter, som har en fremragende naturlig stabilitet over for oxidation. Olien er utrolig nærende og fugtgivende og blødgør og revitaliserer huden helt naturligt.

Olie guide
Læs mere

Baobab olie 100 ml

DKK 249,00 (Inkl. moms)

Olie fra Afrikas magiske Baobab træer
Økologisk, koldpresset og uraffineret vegetabilsk olie

Baobab olie er en semi-flydende gylden-gul olie, der er blidt duftende og indeholder næsten lige store mængder af mættet (33%), monoumættede (36%) og polyumættede (31%) fedtsyrer og den essentielle linolsyre er af særlig interesse.

Olie guide
Læs mere

At blande olier #2

Kan jeg blande forskellige æteriske olier med hinanden?

Et andet naturlig spørgsmål er om du kan blande de utroligt mange forskellige æteriske olier med hinanden.

Her er svaret både ja og nej – eller rettere, så skulle vi måske ændre spørgsmålet lidt. Og her er hvorfor.

Forskellige æteriske olier til forskellige formål

Alle æteriske olier er meget forskellige. Både i deres naturlige aroma og deres naturlige egenskaber. Dette er netop de to vigtigste årsager til at du vil anvende æteriske olier i første omgang:

  • Deres unikke egenskaber
  • Deres unikke og kraftige dufte

Fælles for stort set alle æteriske olier er, at de er yders koncentrerede, hvilket betyder, at du ikke må bruge dem ufortyndet på huden. Det er derfor almindeligt, at man blander æteriske olier i vegetabilske olier for derved at opnå effekten af den æteriske olie.

Skal du bruge de æteriske olier til huden, som en del af hudpleje, skal du derfor blande dem op i vegetabilske olier. Gør du ikke dette, er risikoen for at få udslet og udvikle allergi og det der er værre alt for stor.

NB: Fortynd ALTID dine æteriske olier før brug. Det er yderst vigtigt, at du husker, at æteriske olier altid skal fortyndes med vegetabilske olier. Det er første regel i håndbogen om at blande olier, når det gælder æteriske olier.

Æteriske olier som duft

Det er langt fra alle, der går i dybden med hvilken æterisk olie, der matcher din specifikke situation. Mange æteriske olier har nemlig egenskaber, som at virke mod forkølelser eller opkvikkende for sindet.

De fleste vælger deres æteriske olier ud fra duften. Rigtig mange er bare glad for lavendel-aromaen og ønsker derfor, at deres hudpleje eller kropsolie derfor også dufter af lavendel. Det kan naturligvis også være, at du er mere til duften af lemon eller citron. Faktum er, at du nemt kan give dine hjemmelavet blandings-olier præcis den duft du synes bedst om.

Du skal dog være opmærksom på, at disse olier som nævnt er utrolig koncentreret, hvorfor det typisk kun kræver en dråbe eller to, at opnå den ønskede duft.

Æteriske olier som ekstra egenskaber

Andre vælger æteriske olier ud fra deres utrolig mange gode egenskaber. Ved at blande forskellige, men specifikke æteriske olier, kan du nemlig give din blanding den helt rigtige effekt.

Egenskaber kan være at løsne op, smertestillende eller som at virke:

  • Afstressende
  • Antidepressiv
  • Fremmende for hukommelsen
  • Energifornyende
  • Helende
  • Helbredende
  • Forbedrende for fordøjelsen
  • m.m.

Det rigtige spørgsmål er derfor måske ikke så meget, om du kan blande æteriske olier med hinanden. Det kan du godt, hvis du ønsker dig gode egenskaber fra forskellige æteriske olier, men de må stadig ikke bruges ufortyndet, hvorfor almindelige vegetabilske olier kommer til sin ret.

NB: Når du blander æteriske olier, skal du også sikre dig, at du anvender de rigtige forhold
– i henhold til dosering.

Derfor er det måske mere på sin ret, at vende spørgsmålet til: Kan jeg bruge forskellige æteriske olier til min hudpleje?

Og til dette er svaret ja, men kun hvis du blander dem med en langt mildere vegetabilsk olie.

Pebermynteolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Kølende og forfriskende
Vanddampdestilleret æterisk olie

Pebermynteolie har en super kølende og forfriskende aroma med et minty lag af sødme. Fordamp pebermynteolie i nærheden af dit skrivebord eller indånd det ganske forsigtig for at fjerne følelser af sorg, bekymring eller tyngde.

Faresymboler

Læs mere

Bergamotolie 10 ml – ØKO æterisk olie

DKK 119,00 (Inkl. moms)

Sindsberoligende
Koldpresset æterisk olie

Bergamotolie er en sød og lemon-agtig frisk middel note med en varm blomster duft med undertoner af balsamico. En favorit iblandt aromaterapeuterne og oliebrændere for en opløftende og frisk duft til et positivt sind.

Faresymboler

Læs mere

Citronelleolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Verdendominerende insekt repeller
Vanddampdestilleret æterisk olie

Citronelleolie er almindeligt anvendt i sæber, vaske- og rengøringsmidler. Ikke kun det, for Citronelleolie er også utroligt beroligende og kan bruges til at bekæmpe overdreven sved-problemer og almindelig forkølelse.

Faresymboler

Læs mere

Ingefærolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 129,00 (Inkl. moms)

Oldtidens helende urt
Vanddampdestilleret æterisk olie

Ingefær olie har en tynd konsistens og er lys gul i farven med en behagelig skarp aroma. Duften varierer efter destillation og kvaliteten af den ingefær som anvendes. Men den mest aromatisk overlegne ingefær olie siges at komme fra destillation af frisk ingefær rod. Når ingefærolie anvendes udvortes, kan den hjælpe med at lindre smerter samt fremme en normal blodcirkulation.

Faresymboler

Læs mere

Tea Tree Olie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 99,00 (Inkl. moms)

Økologisk Tea Tree Olie
Økologisk, vanddampdestilleret æterisk olie
Ægte Australsk Tea Tree Olie, som længe har været kendt iblandt Aborigines i Australien. Dette er en must-have æterisk olie i samlingen. Den besidder gode antiseptiske egenskaber og har endda et ry for at være en førstehjælps-olie.

Faresymboler

Læs mere

Lavendelolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 119,00 (Inkl. moms)

Økologisk Lavendelolie
Økologisk, vanddampdestilleret æterisk olie
Herbalister anser lavendelolie som den mest nyttige og alsidige æteriske olie til terapeutiske formål. Lavendelolie er den æteriske olie, der oftest er forbundet med forbedring af forbrændinger og heling af huden. Den har også antiseptiske og analgetiske egenskaber, der vil lette smerten af eksempelvis en forbrænding og forhindre infektion.

Faresymboler

Læs mere

Ylang Ylang Olie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Ylang Ylang Olie #1
Vanddampdestilleret æterisk olie

Ylang Ylang æterisk olie kan afhjælpe problemer såsom forhøjet blodtryk, hurtig vejrtrækning og hjertebanken, nervøse tilstande samt impotens og frigiditet. Ylang Ylang æterisk olie er bedst egnet til brug i parfume og hudpleje produkter.

Faresymboler

Læs mere

Eucalyptusolie 10 ml – Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Eucalyptusolie
Vanddampdestilleret æterisk olie

Eucalyptus er en af ​​de ældste indfødte lægemidler, der anvendes i Australien. Eucalyptusolie er en rigtig god æterisk olie for hudlidelser såsom forbrændinger, vabler, sår, insektbid, lus, og hudinfektioner. Den indeholder en høj procentdel af cineol, også kendt som eucalyptol som anvendes til at lindre forkølelse og overbelastning. Den kan også bruges på ømme muskler og led.

Faresymboler

Læs mere

At blande olier #3

Kan jeg blande vegetabilske olier med æteriske olier og vice versa?

Ja, det kan du i hvert fald. Dog vil det altid være omvendt og dermed æteriske olier du blander i vegetabilske olier.

En bærende olie (også kaldet basisolie eller vegetabilsk olie) anvendes til at fortynde den æteriske olie, hvilket gør det mindre ætsende for huden. Den hjælper med at absorbere olierne ind i huden og i at bistå med en jævn fordeling af den æteriske olie over området du påfører den på. Basisolier kan eksempelvis være sød mandelolie, jojobaolie, avocado olie eller abrikoskerneolie. Disse olier egner sig godt af to grunde. De er ikke tunge eller tykke i konsistensen og de bærer ikke meget af deres egen duft. Derfor afbryder de ikke duften fra den æteriske olie.

Som nævnt ovenfor i forrige spørgsmål, så handler det typisk om enten den specifikke æteriske olies aroma eller egenskaber, som ønskes i blandingen. Den vegetabilske olie eller basisolien, som den også kaldes, anvendes til at blande de koncentrerede æteriske olier i.

Når du blander æteriske olier i vegetabilske olier, skal du altid sørge for:

  • At foretage dig en allergi-test før du anvender olien.
  • At vælge en æterisk olie, der har en aroma du synes godt om
  • At vælge æteriske olier med de egenskaber du ønsker
  • At blande olier i den rette dossering

Vi kunne også vælge at sige, at du ikke bare kan, men skal blande æteriske olier med vegetabilske olier. I hvert fald, hvis formålet med olierne er til huden i form af hudpleje.

At blande olier #4

Kan jeg blande vegetabilske olier med ler?

Igen er svaret ja.

Vegetabilske olier kan sagtens blandes i ler for at lave en god ansigtsmaske.

Ler er stimulerende og trækker urenheder og overskydende olier væk fra huden. Derfor skal det være afbalanceret med ting, der er fugtgivende og nærende. Især franske ler bliver værdsat til ansigtsbehandlinger. Hvid, gul og pink er meget milde. De er fantastisk til alle hudtyper. Grøn er stærk og bedst forbeholdt fedtet hud. Men det anbefales i mange tilfælde, at blande de forskellige ler-typer.

Herunder finder du en god oversigt af hvordan du kan mikse dine egne hjemmelavet ansigtsmasker.

Hudtype

Ler

Basisolier

Æteriske olier

Normal

1 spiseske. pink og 1 spiseske. Hvidt ler1 tsp. jojoba or sød mandelolieCedertræ, geranium, jasmin, lavendel, neroli, rosentræ, vetiver, bergamot, citron

Fedtet

1 spiseske grønt le rog 1 spiseske hvidt eller pink ler1 teske jojoba olieJuniper, cypres, grapefrugt, citron, rosmarin, lavendel

Tør

2 spiseskeer pink eller hvidt ler1 teske avocado olieSalvie, lavendel, geranium, jasmin, rosentræ, rose, sandeltræ

Moden

2 spiseskeer af pink eller hvidt ler1 teske avocado olieFrankincense, myrra, vetiver, lavendel, neroli, patchouli, rose, sandeltræ

Sensitiv

2 spiseskeer pink eller hvidt ler1 teske avocado olieLavender, rose, roman or german chamomile, spikenard, neroli, frankincense, sandalwood, carrot, yarrow
  1. Læg leret i en skål. Anvend enten en træskål eller en plastikskål. Brug ikke metal, da det fratager leret dets gode egenskaber. Af samme årsag bør dine skeer også være af enten træ eller plastik.
  2. Tilsæt 1 teske olie og eventuelt en teske almindelig sødmælk, yoghurt eller veganer mayo.
  3. Tilføj kun lige nok vand til at gøre maske glat og med en cremet konsistens. Mængden her kan sjovt nok være forskellig hver gang. Vi anbefaler at du tilføjer små mængder vand, indtil den korrekte konsistens er opnået.
  4. Tilføj 2-4 dråber æterisk olie efter eget valg.
  5. Bland det hele sammen, så det bliver cremet.
  6. Anvend masken på ansigt og hals samt skuldre og nakke, hvis det ønskes. Du kan bruge en finger til at påføre masken, men det anbefales, at du anvender en makeup-pensel, så du bedre kan fordele masken.
  7. Lad masken sidde i ca 7 minutter.
  8. Vask herefter af med varmt vand for at fjerne masken og skyl efter med koldt vand for at lukke porerne igen.
  9. Afslut eventuelt med en valgfri vegetabilsk olie for at balancere huden og tilføre den fugtighed.

Du kan også eksperimentere med rasul ler, som er en fantastisk all-rounder ler, der kan bruges af alle.

Fransk gult ler 45g

DKK 59,00 (Inkl. moms)

Bliv fri for giftige stoffer og urenheder i huden

Med fransk gult ler kan du lave en vidunderlig ler-maske, der passer til personer med følsom og/eller fedtet hud. Den enkle tilsætning af lidt vand giver dig en perfekt maske til tørring og opstramning af huden. Du kan derefter yderligere forbedre hudens elasticitet og fugtighed ved brug af vegetabilske olier, når du laver dine helt egne ansigstmasker, der er rige på mineralindhold og yderst effektive til at fjerne urenheder fra huden.

Varenummer: 606 Kategori: Tag:
Læs mere

Fransk pink ler 35g

DKK 59,00 (Inkl. moms)

Mild og effektiv anigstsmaske

Fransk Pink Ler er en blanding af hvidt og rødt ler fra Frankrig. Leret er meget fint og kan anvendes til alle hudtyper, da det både har effektiviteten og evnen til at trække urenheder ud fra huden samtidig med at være mild. Personer med sensitiv hud, kan derfor oftest anvende Fransk Pink Ler som et alternativ til Hvidt Kaolin Ler.

Varenummer: 605 Kategori: Tag:
Læs mere

Australsk Rødt Ler 90g

DKK 89,00 (Inkl. moms)

Til tør og moden huden

Australask Rødt Ler eller (Australian Red Reef Clay) er en effektiv ler, der udtrækker snavns og urenheder fra huden samtidig med, at det blødgør, toner og nærer huden. Kan anvendes til hele kroppen samt til at farve håret midlertidigt og som farve til andre naturlige kosmetik-produkter.

Varenummer: 604 Kategori: Tag:
Læs mere

Marokkansk rasul ler 80g

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Giv huden og håret en helt ny fornemmelse

Marokkansk Rasul ler kommer fra Marokko og er kendt for at pleje både hud og hår. Leret har været anvendt i det gamle Egypten og bruges også i dag af eksklusive kurbade og spas verden over. Leret absorberer urenheder, overskydende olie og giver huden en silkeblød fornemmelse og håret et nyt glansfyldt glimt.

Varenummer: 603 Kategori: Tag:
Læs mere

Hvidt Kaolin ler 35g

DKK 49,00 (Inkl. moms)

Absorberer toksiner, vira og bakterier

Hvid kosmetisk ler, som hvidt Kaolin ler også kaldes, er en meget fin og let ler, der har en naturlig absorbering egenskab og ofte findes i hudplejeprodukter. Hvidt ler er den mest delikate af alle typer ler og er derfor god til alle hudtyper – især også for dem med meget sensitiv hud.

Varenummer: 602 Kategori: Tag:
Læs mere

Fransk grønt ler 50 g

DKK 59,00 (Inkl. moms)

Fjern olie, giftige stoffer og urenheder i huden

Med fransk grønt ler kan du lave en vidunderlig ler-maske. Den enkle tilsætning af lidt vand giver dig en perfekt maske til tørring og opstramning af huden. Du kan derefter yderligere forbedre hudens elasticitet og fugtighed ved brug af vegetabilske olier, når du laver dine helt egne anisgstmasker, der er rige på mineralindhold og yderst effektive til at fjerne urenheder fra huden.

Varenummer: 601 Kategori: Tag:
Læs mere

At blande olier #5

Kan jeg blande æteriske olier med ler?

Som du kan se i ovenstående kapitel om, at blande vegetabilske olier med ler, kan du sagtens blande æteriske olier i leret.

Selvom det altid er en lille mængde af æterisk olie, der anvendes i dine formler, så er æteriske olier en vigtig ingrediens. Folk er ikke altid klar over, at én enkel dråbe æterisk olie, kan repræsentere en til mange gram af plantemateriale. Derfor er det vigtigt at følge reglerne for brugen af æteriske olier – særligt, når det anvendes i forbindelse med opskrifter, der er ment til brug i ansigtet og andre sarte steder på huden.

  1. Sørg altid for at teste et nyt produkt på en lille del af ansigtet eller et andet følsomt sted på kroppen.
  2. Du skal aldrig bruge mere end maksimalt 2-4 dråber per opskrift. Det er vigtigt at holde sig til denne fortynding. På den måde mindsker du risikoen for at irritere huden og forårsage en reaktion. En kløende eller brændende fornemmelse er ikke, hvordan ansigtet skal føles. Hvis dette sker, påfør straks ren mandelolie til området. Det burde berolige tingene lidt ned.
  3. Visse olier anvendes aldrig til ansigtsbehandling. Det er f.eks. oregano, sar, kanel, pebermynte, grøn mynte, vintergrøn, basilikum og rød timian.
  4. Sørg for ikke at komme for tæt på øjnene, da olierne kan svie og i værste tilfælde skade øjnene. Hvis uheldet er ude, så sørg for at følge de råd, der bør være anført på den flaske du anvender.
  5. Prøv så hvidt muligt at holde dig til olier, der anbefales til netop din hudtype. Hvis du anvender en olie, der er til tør hud på tør hud, kan du opleve, at din hud vil blive yderligere irriteret.
  6. Undgå olier, hvis indhold du har allergi over for. Er du f.eks. allergisk over for citron, skal du holde dig væk fra alle citrus olier; bergamot, grapefrugt og citron. Vær også opmærksom på om olierne. Vær altid forsigtig, når du arbejde med æteriske olier.

At blande ler#1

Kan jeg blande ler med andre ler?

Absolut – Du kan endda med fordel blande forskellige ler-typer for enten at mildne styrken, mindske farven eller blot skabe din helt egen version.

Læs gerne afsnittet om at blande vegetabilske olier med ler for yderligere information.

At blande olier #6

Kan jeg blande vegetabilske olier sammen med både æteriske olier og ler?

Igen er svaret ja. Du kan godt blande olier – altså vegetabilske olier med æteriske olier. Du finder langt mere information om dette ved, at rulle lidt op og læse om de enkelte blandinger, hver især.

Konklusion

Efter denne lange blandings-omtale om vegetabilske olier, æteriske olier, ler og vice versa, så kan du nok se, at mulighederne er mange. Du kan nu blande olier som en dronning.

Vi har endnu ikke opskrifter på det hele, men vi foreslår dig, at søge på nettet efter gode opskrifter på de formularer du ønsker at blande sammen. På den måde sørger du for, at du dels får en god blanding og dels undgår at bruge uheldige blandinger i forhold til din hudtype og eller eksisterende hudirritationer.

Synes du vi mangler at vende nogle bestemte punkter i denne sammenhæng, så tag endelig fat i os. Hvis vi er enige med dig, så sørger vi for at udvide denne artikel, så du kan få endnu mere herlig læsestof.

Held og lykke med at blande olier.

 

Læs dette nummer af
Chleopatra Magasinet
på din måde

• Denne artikel tilhører udgivelse #6 •

Download dette nummer af Magasinet som PDF og læs det på din mobil, tablet eller computer, når det passer dig.

Overblik
recipe image
Navn
Kan man blande olier?
Udgivet

Lær meget mere om ren kosmetik uden brug af kedelige toksiner.
Bliv en del af CHLEOPATRA og få klar besked!

Gå ikke glip af nye spændende artikler og spar 5% på første ordre.

Pin It on Pinterest

Share This