Naturlig behandling af eksem og psoriasis

Kæmpenatlysolie (Oenothera Biennis) eller på engelsk ”Evening Primrose Oil”, udvindes af frøene fra planten Oenothera Biennis, en art fra natlys-familien. Den kendes under navne som som evening primrose (kæmpenatlys), evening star (aftenstjerne) og sun drop (soldråbe), men i Danmark primært som kæmpenatlys. I blandt dens mange egenskaber fra behandling af alt fra PMS til migræne og til inflammatoriske sygdomme som gigt, giver den også håb til psoriatikere.  

Kæmpenatlysolies evne til behandling af eksem og andre hudsygdomme

Siden 1930 har kæmpenatlysolie været almindeligt anvendt som behandling mod eksem. I dag anvendes olien også til behandling af akne og psoriasis. Tidlige undersøgelser har vist at kæmpenatlysolie er en effektiv behandling af eksem, om end det skal bemærkes, at en nylig revurdering af disse undersøgelser viser, at brug af kæmpenatlysolie i kombination med steroider (en almindelig behandlingsform for svær eksem), kan reducere dens effektivitet. Baggrunden for disse undersøgelser er som udgangspunkt foretaget i form af kæmpenatlysolie i pille form, men det viser sig nu, at også kæmpenatlysolie som hudpleje og skønhedsprodukt kan have en god effekt. Kæmpenatlysolie er nemlig også en populær ingrediens i skønhedsprodukter, der nærer negle, hovedbund og hår. Kombinationen af kæmpenatlysolie og antioxidanter er effektiv til at begrænse rynkedannelse.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
ØKO
DKK 159,00 DKK 149,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
DKK 177,00 DKK 154,88
Tilbud
-20%
DKK 1.168,00 DKK 934,40
Tilbud
DKK 159,00 DKK 109,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
DKK 396,00 DKK 346,50
Tilbud
-12.5%
DKK 357,00 DKK 312,38
Tilbud
-12.5%
Tilbud
-10%
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 372,75
Tilbud
DKK 149,00 DKK 69,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-15%
DKK 61,00 DKK 51,85
Tilbud
ØKO
DKK 79,00 DKK 59,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 300,08
Tilbud
-15%
DKK 487,00 DKK 413,95

Omega- 6 fedtsyrer

Kæmpenatlysolie er rig på vitaminer og mineraler, frøene fra kæmpenatlys giver også omega-6 fedtsyrer, såsom gamma linolensyre (GLA) og linolsyre, som din krop har brug for at fuldføre funktioner såsom insulin absorption, cellestruktur, regulere hormoner, forbedre nerve-funktion, fremme hudens elasticitet, regulere hjertet og regulere humøret. Kroppen kan ikke fremstille sine egne omega-6 fedtsyrer, så den må udlede det fra en fødekilde. Lider du af eksem, akne, rosacea eller psoriasis, kan kæmpenatlysolie til huden være den ideelle behandling for dig. Olien udvindes fra kæmpenatlys frø og er meget blid. Fedtsyrerne i olien er ekstremt fugtgivende, og hjælper med at holde tørre områder hydreret. Den er også med til at forbedre blodcirkulationen på de områder, hvor den anvendes, hvilket gør den til en naturlig måde at behandle træt hud og render om tørre øjne. Ydermere, så vil der være meget få, hvis nogen overhovedet, bivirkninger ved brug af olien på kroppen.  

Hvor ofte skal jeg blomstre mig selv med kæmpenatlysolie?

Ved brug af kæmpenatlysolie på huden, bør du anvende det to gange om dagen med et stykke vat eller en vatpind. Dem, der bruger kæmpenatlysolie til behandling af eksem, rosacea, og psoriasis ønsker måske at anvende det flere gange om dagen. Olien kan påføres med en makeup svamp eller et stykke vat – eller ved nogle få dråber i fingerspidserne – som så smørres ind i huden. Derefter kan man dække til med gazebind, hvis muligt. Hvis du bruger olie på dit ansigt, kan du blot anvende det omkring 10 minutter før du lægger din makeup. Gen-pålægning er bedst midt på dagen og igen lige før du går i seng. Naturlig behandling af eksem og psoriasis Når kæmpenatlysolie til huden stimulerer cirkulationen, hjælper det cellerne i dette område med at blive sunde og give det næring. Jo sundere celler, des hurtigere skiftes de døde ud med en erstatning af friske hudceller. Dette er måden, hvorpå olien så at sige reparerer de fleste hudlidelser, huden næres og vender sig, eller fornyes hurtigt. De nye celler er således blevet tilført masser af ilt og næringsstoffer, så de ikke har den skade, de gamle celler indeholdte. Mange psoriatikere kender til desperationen over manglende behandlingsresultater ved brug af de mange forskellige former for behandlinger, som de må igennem og tyr derfor til alternativ behandling i håbet om at finde vidundermidlet, der kan få psoriasissen til at forsvinde.  

Kæmpenatlysolie er ikke et vidundermiddel

Havde der været et vidundermiddel, som bare virkede på det hele, så kan du være sikker på at det var kommet frem i lyset. Kæmpenatlysolie er til gengæld et alternativ til de traditionelle behandlingsformer og mange har oplevet en positiv effekt ved at smøre huden ind i kæmpenatlysolie. Desuden giver det en naturlig hjælp til behandling af psoriasis og virker derfor ofte mere afstressende, når du undgår bivirkninger ved de mange kemiske cremer og mediciner.   Køb kæmpenatlysolie her:
ØKO
DKK 139,00 (Inkl. moms)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Brug for en lækker ansigtsolie?

Vi anbefaler

Figenkaktus frø olie

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling