Du har helt sikkert hørt om argan olie, måske som verdens bedste olie, ikke sandt?

Hvis ikke, så må du i hvert fald have gemt dig i en hytte langt ude på Antarktis. Her ville du i så fald også have haft godt brug for en god flaske argan olie.
Under alle omstændigheder. Så vil du gerne vide om det kan passe, at argan olie er den bedste olie til hud og hårpleje. En ting er sikkert i hvert fald – Argan olie er kommet til vesten med et brag.

Argan olie og hvorfor den er blevet så populær

 

For blot ti år tilbage skulle du lede langt efter en flaske med ordet argan. Eller for den sags skyld efter et produkt med et inci indhold med 100% argania spinosa. Sådan forholder det sig ikke i dag.

Alt ting starter jo som bekendt i USA . Også argan olien blev populær der, før den kom til resten af vesten og deriblandt Danmark.

Argan olie kommer fra Marokko, hvor berberkvinder høster, behandler og presser kernerne, der giver os deres såkaldte flydende guld.

Argan olie findes i 8 ud af 10 kosmetikprodukter

 

Det er naturligvis ikke sandt, men nogle gange kunne man fristes til at tro det var.

Faktum er, at flere og flere kosmetik producenter naturligvis ønsker, at drage fordel af det flydende gulds popularitet.

Måden de gør det på er for det meste,ved at anvende en lille mængde argan olie. (Kun meget få procenter af det egentlige indhold). Herefter gør de dog et stort nummer ud af, at provovere produktet som værende et argan produkt. Faktum er dog, at hvis du ser ordenligt efter. Så vil du opdage, at det egentlige indhold af argania spinosa, ligger langt nede af indholdsdeklarationen.

Maroccan oil er den eneste ægte vare

 

En af de producenter, der er blevet utrolig populær – ikke mindst hos frisører – er det såkaldte Maroccan oil.

De anvender dog samme taktik, med et relativt tyndt indhold af den vigtigste ingrediens i argan olie, nemlig argan olie.

Den slags producenter benytter sig af velkendte tricks:

  • Et stærkt brand indenfor særlige kategorier (heriblandt frisør saloner)
  • Et væsentligt dyrere produkt
  • Markedsføring på en nøgleingrediens, som reelt set er ikke-eksisterende

Med det sagt, bør du først og fremmest være opmærksom på, hvad du mener, når du taler om argan olie.

Undskyld frøken,
Hvordan kan det være en argan olie, når der kun er 1,5% argan olie i denne flaske?

Den ægte vare…

Rigtig argan eller placibo argan

 

Du bør som udgangspunkt se efter ingrendienslisten, når du går på udgik efter en ren argan olie.

Indholdet skal være:

INCI: 100% Argania Spinosa

Dette er det botaniske navn for argan olie. Der skal i princippet ikke være andet på listen, hvis produktet du står med er helt rent.

Mange producenter har desværre dette indhold iblandt mange andre. Et andet punkt er, at des længere ned af listen det står anført, des mindre er der faktisk i.

Rigtig mange “placibo” produkter. Ja det tillader vi os at kalde dem. Den slags produkter, der markedsføres som værende rene argan olie, men som næsten intet argan indeholder. Fælles for disse er, at de har et andet problem. Langt oftere end sjælden er første ingrediens nemlig vand, hvilket altså betyder, at du betaler en mindre formue for vand.

Og nu til sagen…

Er argan olie så den bedste olie, når det gælder hud og hårpleje?

 

Både ja og nej er det helt korte svar.

Ja for nogle, da vi alle er forskellige med forskellige præferencer og forskellige hud og hår-typer.

Nej for andre, af præcis de samme årsager.

Det vil svare lidt til at spørge, er Volvo den bedste bil? Igen, så kommer det jo helt an på hvem du er og hvilke præferencer du har til den bedste bil. Omvendt kunne du spørge, er Volvo den sikreste bil? Til det, ville du så sikkert være i stand til at finde nogle udførlige tests, der kunne give dig en god indikation for netop dette.

Det samme gælder olier, dog i mindre grad. Men spørger du f.eks. om argan olie er den olie, der indeholder mest E-vitamin? Så vil svaret være, at den helt sikkert ligger i toppen. Det er dog ikke den olie, der har det højeste naturlige indhold af E-vitamin. Det er Figenkaktusolien. Men i forhold til prisen så er det nok.

Der findes utroligt mange gode, lækre og spændende olier, til hud, hår og negle. Alle tilbyder de noget helt unik og alle er de tiltalende for forskellige individer – præcis som forskellige bilmærker. Så har du hørt din veninde tale godt om olien, eller har du hørt godt om den i medierne? Så prøv den gerne! Den eneste måde du finder ud af, om den faktisk er den bedste, er jo ved at prøve den. Og endvidere sammenligne med andre olier til kroppen.

Konklusionen er altså, at det ganske simpelt er en smagssag – eller i dette tilfælde måske snarere en fornemmelsessag.

Udgået
DKK 56,17 (Inkl. moms)

Vær med til at inspirere andre

Hvilken olie synes du er den bedste og hvorfor er præcis den olie bedst for dig?

Fortæler os og andre læsere om din fornemmelse for olier til hud, hår og negle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.