For de fleste mennesker, er det ingen hemmelighed, at avocado er en af naturens sundeste fødevarer. For os personligt hører avocado frugten absolut til iblandt vores favoritter.

At spise en avocado engang om ugen er både godt for din hud samtidig med at det forbedrer funktionen af kredsløbet i kroppen, og hjælper med at holde hormonerne i balance.

Det er blot nogle få af de gode egenskaber avocado har. Når det kommer til selve olien, er den på ingen måde ulige selve frugten. 

Hemmeligheden bag denne frugts succes ligger i olien. Læs videre her for at opdage 9 skønheds fordele, der skyldes avocadooliens gode egenskaber.

Gratis download bonus

Lær mere om planter og rene olier og hvorfor de er gode for din hud og dit hår

Vi elsker alle de planter der giver os rene råvarer som kan bruges til huden og håret. Meld dig til vores nyhedsbrev og bliv klogere på det hele.

Tilbud i webshoppen netop nu

-16%
ØKO
DKK 109,00 (Inkl. moms)
Tilbud
SÆT
DKK 469,00 (Inkl. moms)
-22%
DKK 179,00 (Inkl. moms)
Tilbud
SÆT
DKK 398,00 (Inkl. moms)
Se alle tilbud her

Avocadooliens gode egenskaber – og effekt på huden og håret

 

1. En naturlig rig kilde på oliesyre og vigtige essentielle fedtsyrer

 

Avocado olie er den naturlige olie presset fra kernen af avocadoer. Næsten 70% af avocadoolie består af den hjerte-sunde oliesyre, en monoumættet omega-9-fedtsyre. Denne fedtsyre er også den vigtigste komponent i olivenolie, og menes at være delvis ansvarlig for dens sundhedsmæssige fordele.

Derudover er ca. 12% af avocadoolie mættet fedt og omkring 13% består af polyumættet fedt.

Mens avocado olie har et højt omega-6 og omega-3-forhold (13:1), bør dette ikke være til bekymring, da den samlede mængde af omega-6 er relativt lavt. Avocadoolie besidder både de essentielle omega-3 og omega 6 fedtsyrer samt de gode med ikke essentielle omega-7 og omega-9 fedtsyrer.

Endvidere er oliesyre meget modstandsdygtigt over for oxidation, hvilket betyder, at avocadoolie ikke vil blive harsk nær så hurtigt som mange andre olier, hvilket er yderligere en fordel grundet avocadooliens gode egenskaber.

2. Neutraliserer frie radikaler

 

Antioxidanter bekæmper cellulære skader forårsaget af frie radikaler, som bland andet er affaldsstoffer fra stofskiftet. Høje niveauer af disse, kan føre til oxidagtig stress, som kan bidrage til sygdomme som type 2-diabetes og hjertesygdomme.

Ved at give elektroner til frie radikaler, kan antioxidanter være med til at neutralisere dem, og dermed forhindrer dem i at forårsage skade.

Der findes mange typer af frie radikaler, men ilt-radikaler, kendt som reaktive ilt arter, er de mest foruroligende. Avocadooliens gode egenskaber og indhold menes, at være i stand til at neutralisere frie radikaler og forhindre dem i at beskadige disse vigtige celle organer.

3. God naturlig kilde til E-vitamin

 

Avocadoolie er blandt de fem bedste fødevarer med et højt indhold af E-vitamin. Dette fedtopløselige vitamin er kendt for at forbedre hudens og øjnenes sundhed, styrke immunforsvaret, give forsvar mod oxidative skader på celler forårsaget af frie radikaler, og endda forbedre hukommelsen og den mentale skarphed, samt at øge den samlede effektivitet af fordøjelseskanalen. Det er derfor en vigtig ingrediens i anti-aging og anti-rynke cremer og er endvidere med til at bevare holdbarheden af olien selv.

4. Forbedrer hudens evne til at generere collagen

 

Collagen er altafgørende for at sikre, at din hud forbliver fast, glat og forynget. Når olien anvendes topisk (udvortes) på huden, udløser olien naturligt produktionen af kollagen i huden. Desuden afskærmes huden fra aldersbetingede rynker, fine linjer og andre ældningstegn. På grund af den kemiske sammensætning i avocadoolie, har det en bemærkelsesværdig evne til at fastholde vand i huden.

kvinde der masserer olie ind i hovedbunden

5. Fugter huden og hovedbunden

 

En af de vigtigste fordele ved avocadoolie for huden er dens evne til at lindre tør og kløende hud. Olien absorberes let ind i huden og fungerer som en fremragende fugtighedscreme eller et hudplejemiddel.

Ud over at hjælpe med at reducerer intensiteten af uren hud som følge af UV-stråler, sænker avocadoolie også virkningerne af hovedbundens symptomer. Avocadooliens gode egenskaber, kan stimulere væksten af hår, når den anvendes på regelmæssig basis. Desuden vil den modvirke en tør og dehydreret hovedbund, som kan være medvirkende til at hindre eller fjerne skæl.

6. Styrker din hud

 

Vitaminer og mineraler i avocadoolie er ikke kun nærende for indersiden af din krop, de kan også fodre dig udefra. Boost din huds evne til at generere flere og stærkere celler ved at fugte den med avocadoolie. E-vitamin, kalium, og lecitin som er de primære næringsstoffer i olien, kan alle let absorberes gennem epidermis – det yderste lag af huden – og ind i dermis, hvor de leverer energi til vækst af en ny sund hud samt berigelse til eksisterende celler.

7. Lader håret gro hurtigere og mere fyldigt

 

De samme næringsstoffer i avocadoolie, som gør den ideel til en fugtgivende og herlig fodring til huden er også usædvanligt nærende for dit hår. Efter vask af dit hår, anvendes avocadoolie alene eller blandet med dine foretrukne hårolier for at forbedre både udseende og struktur af dit eksisterende hår. På samme tid fremmer det et sundere og hurtigere voksende hår, og vil over tid være med til at give det mere fylde.

Sørg for at tjekke disse gode hårolier – alle helt naturlige med hver sine luksuriøse egenskaber.

svamp på huden

8. Reducerer betændelse og kløe i huden

 

På grund af sin høje koncentration af anti-inflammatorisk oliesyre, kan avocadooliens gode egenskaber anvendes topisk til at lette gener fra mange slags hudsygdomme, herunder, men ikke begrænset til skæl, krakket hæle, insektbid, solskoldning, eksem og psoriasis. Se flere hudproblemer, der kan heles og lindres naturligt med rene olier her.

For kroniske lidelser som eksem, kan et tyndt lag beroligende olie, være med til at lindre vedvarende kløe. Dog er det værd at nævne, at ikke alle har samme reaktioner over for naturlige olier. Du bør derfor altid teste olien på din hud, før du bruger den på hele kroppen.

9. Accelererer healing af sår

 

Ligesom avocadoolie hjælper kroppens hud til at vokse sig sundere og stærkere, kan den også fremskynde helingsprocessen af mindre sår. Når du har rengjort det berørte område, så prøv at behandle beskadiget hud forårsaget af hudafskrabninger, forbrændinger, ru hud fra vabler eller udslæt, solskoldning, insektbid og stik samt snitsår og andre sår med en dråbe eller to af avocadoolie. Din hud vil hurtigere hele med mindre risiko for at få ardannelse.

Lær mere om at bruge naturlige olier til huden for at få en naturlig smuk og fin hud!

Anvendelse til hud og hår

Sådan bruger du avocadoolie

 

Før du bruger en ny olie på huden, anbefaler vi altid, at du foretager en såkaldt hud-test. Simpelt for at sikre dig, at du ikke får nogle allergiske reaktioner. For selvom noget er naturligt og helt fri for kedelig problemkemi, er det ikke ens betydende med, at din hud altid vil elske det. De fleste hudtyper er vilde med naturlige olier til huden og håret, men det er bedre at være på den sikre side.

Olien kan anvendes som en ansigts fugtighedscreme, for sanselige bade, til hudpleje, som ansigtsmaske og mod alderspletter samt tør hud. Avocadooliens gode egenskaber, gør den velegnet til mange formål, når det gælder naturlig ansigtspleje.

Avocadoolie til ansigtet

 

Til ansigtet bør du nøjes med ganske få dråber. Blot en til tre dråber bør være nok. Masser først olien rundt på fingerspidserne og derefter ind i huden. Koncentrer om T-zonen eller på de områder du ønsker at behandle.

Avocadooliens gode egenskaber gør den velegnet til både tør og fedtet hud, men hæler nok lidt mere til tør hud. Den absorberes forholdsvist langsomt, men blokere kun i mindre grad porerne. Lad olien absorbere før du evt. anvender anden form for kosmetik i ansigtet.

Avocadoolie til huden

 

Avocadoolie kan med fordel anvendes efter bad. Dub-tør kun kroppen med et håndklæde, så din hud fortsat er lettere fugtet og masser derefter olien ud på kroppen i en ganske tyndt lag. Sørg for at komme godt rundt over det hele – især på arme, albuer, balder og lår.

Masser gerne olien ud flere gange over hele kroppen, uden at bruge mere olie, så du får spredt olien så meget som muligt. Den skal absorberes af huden helt naturligt. Føles din hud meget fedtet, er det oftest fordi du anvender for meget olie. Hvis olien ikke absorberes inden for 5-10 minutter bør du tørre noget af den overskydende olie af igen. Brug mindre olie næste gang.

Avocadoolie til håret

 

På samme måde som med huden, kan du anvende olien til håret efter et bad og efter du har dub-tørret dit hår. Masser en lille bitte mængde olie ud i håret. Koncentrer dig om hovedbunden ved rødderne og hårspidserne.

Har du resterende olie på fingerspidserne herefter, kan du glide det forsigtigt ind i hårmassen. Brug endelig ikke for meget olie i selve håret, da det således nemt, kan virke fedtet og falde sammen.

I en weekend, hvor du alligevel bliver hjemme, kan du med fordel give hele håret en god omgang olie og lade det sidde i nogle timer, før du vasker det ud. Det vil både nære og fugte dit hår samtidig med, at det vil fjerne kemikalierester fra mange andre hårprodukter, som shampoo, balsam og stylingprodukter.

Det vil også være med til at rette op på skader fra krøllejern. Glattejern, føntørrer og andre produkter, der over tid skader håret.

Gratis download bonus

Lær mere om planter og rene olier og hvorfor de er gode for din hud og dit hår

Vi elsker alle de planter der giver os rene råvarer som kan bruges til huden og håret. Meld dig til vores nyhedsbrev og bliv klogere på det hele.

Du kan købe avocadoolie lige her

 

CHLEOPATRA tilbyder en 100% ren vegetabilsk avocadoolie, der er både koldpresset, uraffineret og naturligvis økologisk (Soil Association eco certificeret).

På den måde bibeholder olien langt de fleste, af alle de mange gode egenskaber og naturlige ingredienser. Dette gør samtidig, at din hud har mulighed for at absorbere så meget af de gode essentielle fedtsyrer, de mange vitaminer og den lækre fugtighed, som olien tilbyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.