Ar kan komme af mange årsager. Som eksempel fra svær akne udslæt, fra en operation, fra en fødsel og mange andre årsager.

Det er ikke sjovt at få ar, for det er som et sår på sjælen, som altid minder en om noget. Visse ar kan dog accepteres, når bare de har et godt resultat. Men man har vel altid lyst til at mildne det, hvis det er muligt, ikke sandt?

Hvad er ar?

Behandling af ar – fra skader, fra akne, fra kejsersnit m.m

 

Ar og dermed ardannelse er en naturlig del af hudens healings proces, når den forsøger at reparere skader forsaget af en ulykke, en sportsskade, et kirurgisk indgreb eller en sygdom. Lær mere om naturlig behandling af ar her.

Større skader forsager er risikoen oftest også større for at det tager længere tid for arret at hele og at det samtidig bliver større og mere synligt.

Et ar starter gerne med at være rødt og tykt i begyndelsen og bliver derefter gradvist blegere og muligvis tyndere. Huden vil i denne proces også ændre karakter. Nydannede kollagen fibre i huden kan miste funktioner som hårvækst eller svedkirtler og kan desuden give en begrænset bevægelighed.

Bedste olie mod ar

 

Ar kan være svære at slippe af med og i mange tilfælde, må man simpelthen erkende, at man ikke kan slippe af med det.

Dog er der en mulighed for, helt naturligt at mindske mindre ar og blegnet ar ved brug af rene olier.

Den bedste olie mod ar er:

Tamanu olie

Hvad forsager ar?

 

Der er som nævnt flere ting, der kan forsage ar, men i grundprincippet, er der altid tale om en skade af huden – såkaldte sår, der udvikler sig til ar.

Hvad påvirker ardannelsen?

 

Ardannelse påvirkes helt naturligt af din alder, placeringen af arret samt genetiske faktorer. Når huden er ung og stærk, heler den oftest også hurtigere og er bedre til at hele større ar, end hvis din alder ligger i den højere ende. En ung hud kan dog have en tendens til at overreagere og derved danne tykkere og større ar.

Af genetiske faktorer kan eksempelvis typen af ar være anderledes. Eksempelvis har personer med asiatisk og afrikansk baggrund med en kraftigere pigmentering oftere større ar.

Får du ar på bevægelige dele, som tæt på muskler, ben, led m.m. er der en vis risiko for at arret spreder sig over et større område.

Akne, ar, bumser og uren hud

 

Det er ikke kun sportsskader og fald på gaden, der giver sår, der kan ende som ar. Et almindeligt hudproblem som akne, bumser og uren hud, kan nemlig i grovere tilfælde også ende i op til mange små sår, som igen kan ende i ar.

Det samme gør sig gældende, hvis du altid ”popper” dine bumser. Des større disse er, des større er risikoen for ardannelse.

Akne begynder, når olie og døde hudceller tilstopper hudens porer og bakterierne derved kommer ind i porerne. Resultatet heraf kan være hævelse og rødme af huden samt pus. Når du har en enkelt, kalder vi det oftest for en bums og det er en mild form for akne. Svær akne, kan bestå af flere hundrede bumser og dække store dele af ansigtet, nakken, brystet eller ryggen.

 

behandling af ar

Hvorfor nogle ar bare ikke forsvinder

 

Efterhånden som ar bliver ældre og blegnet af, vil mange opleve, at det er det det hele ender. Nemlig med et blegt ar, som aldrig rigitg forsvinder.

Huden er opdelt i tre lag, den såkaldte overhud (epidermis), læderhud (dermis) og underhud (subcutis).

Overhuden er den hud vi alle kan se. Det er altså den, der ligger øverst. Det er også den, hvis hudceller fornyes hurtigst, men den er ganske tynd – faktisk kun omkring 0,2 mm. Man siger det tager et sted imellem et par uger og et par måneder for huden at fornyes.

Læderhuden ligger lige under overhuden og ca. 1,5 mm tyk. Denne del består af fibre og har altså ingen celler, der fornyes. Læderhuden består af fibre og en masse proteinmolekylder, der tager et sted imellem et halvt år og op til tre år om at fornyes.

Det er netop her problemet opstår, da det er i læderhuden, at ar opstår. Der er derfor ingen cellefornyelse, der kan afhjælpe arret.

Det svarer altså lidt til at skære et stykke papir ud af en tegning og så syg tegningen sammen igen, der hvor hullet eksisterer. Man kan måske godt se, at det hænger lidt sammen, men det kan aldrig helt blive det samme.

Forebyg ar dannelse før det bliver til et ar

 

Den bedste måde at undgå ar på, er ved at forebygge de sår du måtte få igennem livet.

Når du får et sår er der nemlig risiko for at det danner et ar. Arret går ned i læderhuden og i nogle tilfælde endnu dybere og her er der ingen hudceller der fornyes, men derimod nogle fiberdannende celler, der i sårhelingsprocessen danner en masse nye fibre.

Det bedste du derfor kan gøre, er at passe godt på dine sår. Det er blandt andet ved, at sørge for at få dem behandlet, så der ikke går infektion i og ved at spise og leve sundt.

Naturlig behandling af ar med vegetabilsk olie

 

Der findes en lang række af alternative behandlingsmetoder, når det kommer til behandlingen af ar. Intet er umuligt, som man siger. Omvendt må man også være realistisk.

Har du mindre ar eller mindre synlige ar, er der en god chance for at du kan forbedre udseendet af dem og i bedste tilfælde mindske dem så meget, at de næsten ikke ses. Men det handler om, at have tålmodighed, da naturlige råvarer som olie ikke virker fra dag til dag. Faktisk kan der sagtens være tale om, at du skal påføre olien i flere måneder og måske endda helt op til et år, før du ser det helt store resultat.

Der er desværre ingen garantier, når det gælder behandling af ar. Men hvis du er ude efter en holistisk behandling af ar, så finder du ikke en meget bedre metode, end ved at anvende olie til at heale huden.

Sådan behandler du din arret hud holistisk

 

Hver dag bør du påføre nogle dråber olier til det berørte område og lade olien blive absorberet. Gentag denne proces en til to gange om dagen i 14 dage, 1 måned eller 3 måneder alt efter, hvor omstændig dit ar er. Efter denne perioder, bør du i det mindste have set en minimal forbedring.

Vi anbefaler Tamanu olie, der besidder stærke anti-inflammatoriske egenskaber og går dybt ind i alle tre lag af huden og hjælper med at regenerere og hjælpe behandling af ar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.