Akne, Bumser… Arhhhg

Hvad er akne?

I huden sidder der talgkirtler over hele kroppen på nær i håndfladerne og på fødderne. Disse talgkirtler producerer kroppens naturlige fedt, der er med til at beskytte huden mod bakterier, vejret og naturligvis fra udtørring.

Bumser og akne er det samme. Tilstoppet talgkirtler, der først bliver til hudorme og senere det vi kender som bumser.

Akne er forsaget af hudbakterier, der stopper til i talgkirtlerne. De bedste olier til behandling af akne er:

Tamanu olie
Jojoba olie

Hvordan opstår akne?

 

Somme tider kan huden producerer for meget fedt og i nogle tilfælde får man såkaldte hudorme. Der kan både være tale om hormoner og almindelig vokseværk som for eksempel i forbindelse med puperteten.

Men det kan også komme an på ens levevilkår og spisevaner. F.eks. oplever mange en øget produktion af fedt ved sukkerindtagelse og ved at spise meget slik og chokolade.

Hvorvidt dette hænger sammen kan vi dog ikke sige noget om, men faktum er at levevaner har indflydelse på kroppen i al almindelighed.

Når kroppen producerer for meget fedt, kan der ske det, at overskudet af hudcellerne stopper til i åbningen af talgkirtlen. Dette forsager først og fremmest, at der skabes hudorme, som oftest er små sorte eller hvide prikker i huden.

Når hudormen er lukket inde i talgkirtlen begynder der en automatisk forøgelse af bakterier inde bag ved, da huden ikke stopper med at producerer sebum og denne olie heller ikke kan komme ud, vokser det sig større.

Det er er hvad vi kalder for akne og bumser. Her bliver den ofte lidt rød og hævet for senere at blive gullig netop fordi den indeholder mere olie, blandet med eventuelle bakterier (specielt når det er ømt og gør ondt).

Det er ikke alle talgkirtler der danner hudorme og heller ikke alle hudorme der bliver til bumser. Men når talgkirtlerne producerer ekstra meget fedt samtidig med at huden producerer nye hudceller, dannes der også akne.

Naturlig behandling af akne

 

Din krop kan nemt producere for stor en mængde sebum, hvilket kan være med-årsag til bumser.

Dette kan mere almindelige kropsolier som eksempelvis jojoba olie være med til at mindske i og med, at du får din hud gjort opmærksom på, at den allerede har rigelige mængder olie, når du tilføjer jojoba olie.

På den måde, vil kroppen, i hvert fald på sigt, justere sin egen produktion af sebum og dette kan i sig selv formindske bumser, akne og dermed akne-ar.

Omvendt, så er det ikke alle der har ens hud. Faktisk er vi alle lidt forskellige og det kan også være svært at komme eksisterende akne og akne-ar til livs på denne måde.

Her har Tamanu olien til gengæld nogle fantastiske egenskaber.

Den indeholder anti-bakterielle og anti-svamp egenskaber og endda en mindre mængde antibiotika. Alt dette medfører en bemærkelsesværdig evne til at mindske akne-ar og i nogle tilfælde helt fjerne akne.

Mindre bumser kan helt forsvinde og store akne-problemer, kan mindskes betydeligt ved brug af Tamanu olie.

Du bør anvende olien på de berørte områder ca. 2 gange dagligt – og du vil formentlig se resultater allerede efter få dage. Olien er fin at anvende udvortes og du kan sagtens anvende den hver dag helt til din akne forsvinder.

Til behandling af akne anbefaler vi helt afgjort tamanu olie.

Du kan læse mere om tamanu olie her eller bestille den direkte herunder.

Find flere produkter mod akne her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.