Akne, Bumser… Arhhhg

Hvad er akne?

I huden sidder der talgkirtler over hele kroppen på nær i håndfladerne og på fødderne. Disse talgkirtler producerer kroppens naturlige fedt, der er med til at beskytte huden mod bakterier, vejret og naturligvis fra udtørring.

Bumser og akne er det samme. Tilstoppet talgkirtler, der først bliver til hudorme og senere det vi kender som bumser.

Akne er forsaget af hudbakterier, der stopper til i talgkirtlerne. De bedste olier til behandling af akne er:

Tamanu olie
Jojoba olie

 

Hvordan opstår akne?

Somme tider kan huden producerer for meget fedt og i nogle tilfælde får man såkaldte hudorme. Der kan både være tale om hormoner og almindelig vokseværk som for eksempel i forbindelse med puperteten.

Men det kan også komme an på ens levevilkår og spisevaner. F.eks. oplever mange en øget produktion af fedt ved sukkerindtagelse og ved at spise meget slik og chokolade.

Hvorvidt dette hænger sammen kan vi dog ikke sige noget om, men faktum er at levevaner har indflydelse på kroppen i al almindelighed.

Når kroppen producerer for meget fedt, kan der ske det, at overskudet af hudcellerne stopper til i åbningen af talgkirtlen. Dette forsager først og fremmest, at der skabes hudorme, som oftest er små sorte eller hvide prikker i huden.

Når hudormen er lukket inde i talgkirtlen begynder der en automatisk forøgelse af bakterier inde bag ved, da huden ikke stopper med at producerer sebum og denne olie heller ikke kan komme ud, vokser det sig større.

Det er er hvad vi kalder for akne og bumser. Her bliver den ofte lidt rød og hævet for senere at blive gullig netop fordi den indeholder mere olie, blandet med eventuelle bakterier (specielt når det er ømt og gør ondt).

Det er ikke alle talgkirtler der danner hudorme og heller ikke alle hudorme der bliver til bumser. Men når talgkirtlerne producerer ekstra meget fedt samtidig med at huden producerer nye hudceller, dannes der også akne.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
-15%
DKK 487,00 DKK 413,95
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 372,75
Tilbud
-12.5%
Tilbud
DKK 159,00 DKK 109,00 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 159,00 DKK 149,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
DKK 357,00 DKK 312,38
Tilbud
-12.5%
DKK 177,00 DKK 154,88
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 300,08
Tilbud
-20%
DKK 1.168,00 DKK 934,40
Tilbud
-15%
DKK 61,00 DKK 51,85
Tilbud
ØKO
DKK 79,00 DKK 59,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-10%
Tilbud
-12.5%
DKK 396,00 DKK 346,50
Tilbud
DKK 149,00 DKK 69,00 (Inkl. moms)

Naturlig behandling af akne

Din krop kan nemt producere for stor en mængde sebum, hvilket kan være med-årsag til bumser.

Dette kan mere almindelige kropsolier som eksempelvis jojoba olie være med til at mindske i og med, at du får din hud gjort opmærksom på, at den allerede har rigelige mængder olie, når du tilføjer jojoba olie.

På den måde, vil kroppen, i hvert fald på sigt, justere sin egen produktion af sebum og dette kan i sig selv formindske bumser, akne og dermed akne-ar.

Omvendt, så er det ikke alle der har ens hud. Faktisk er vi alle lidt forskellige og det kan også være svært at komme eksisterende akne og akne-ar til livs på denne måde.

Her har Tamanu olien til gengæld nogle fantastiske egenskaber.

Den indeholder anti-bakterielle og anti-svamp egenskaber og endda en mindre mængde antibiotika. Alt dette medfører en bemærkelsesværdig evne til at mindske akne-ar og i nogle tilfælde helt fjerne akne.

Mindre bumser kan helt forsvinde og store akne-problemer, kan mindskes betydeligt ved brug af Tamanu olie.

Du bør anvende olien på de berørte områder ca. 2 gange dagligt – og du vil formentlig se resultater allerede efter få dage. Olien er fin at anvende udvortes og du kan sagtens anvende den hver dag helt til din akne forsvinder.

Til behandling af akne anbefaler vi helt afgjort tamanu olie.

Du kan læse mere om tamanu olie her eller bestille den direkte herunder

ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)

Find flere produkter mod akne her

 

Block "plej-det-vaek-blok" not found

Denne artikel bør udelukkende anvendes til informative formål. Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Brug for en lækker ansigtsolie?

Vi anbefaler

Figenkaktus frø olie

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling