Jagten på mirakel kuren starter her.

Akne er ganske simpelt irriterende og fører ofte til forlegenhed og mindsker ens selvværd. Vi søger derfor akne behandling da vi alle ønsker en flot, fejlfri og sund hud, som den vi altid ser i medierne og reklamer for hudplejeprodukter.

I frustration forsøger vi hver især forskellige typer af hudprodukter, som i mange tilfælde fremmer akne frem for at bekæmpe det.

Hvad er akne og akne ar?

 

Akne og akne ar er den mest almindelige hudlidelse, der påvirker rigtig mange mennesker. Det er en kronisk hudsygdom som er almindelig i ungdomsårene – særligt i puberteten. Den er kronisk fordi, den oftest vil frembruse i flere år af gangen, men vil oftest pludseligt forsvinde igen. Her handler det om naturlig akne behandling.

Akne involverer betændelse i talgkirtlerne og hårsækkene i huden, der således præges af udbruddet af bumser. Dette sker oftest på ansigt, hals, bryst, ryg, skulder og endda i hovedbunden. Men hudsygdommen akne er ikke begrænset til nogen bestemt aldersgruppe.

Voksne i 30-40’erne kan også udvikle akne. Akne udbrud er normale i puberteten for både piger og drenge imellem 12-14 årsalderen.

Sygdomsaktiviteten tiltager typisk i de efterfølgende 4 år. I gennemsnit er varigheden af udbruddet omkring 8-12 år. Hos ca. 5% af unge mennesker – med en overvægt af kvinder med behandlingskrævende akne – fortsætter sygdommen i voksenlivet, og de kan derfor fortsat have hudforandringer i 30-40 årsalderen.

hudproblem akne

Akne forårsages af tre hovedfaktorer:

 

 • Overproduktion af oliekirtler i huden (ophobning af døde hudceller)
 • Blokering af hårsækkene der frigiver olie (overskydende talgproduktion)
 • Vækst af bakterier (bakterievækst)

 

Nogle produkter virker bedre end andre, men for det meste med meget tvivlsomme resultater. Produkter, der er kemisk-baseret, kan faktisk forværre akne ved tilstopning af hudens porer og udtørring af huden, som et resultat af de barske ingredienser produkterne indeholder.

Så hvorfor bruge kemiske produkter, der ikke blot ripper din hud, men også ripper dine surt tjente penge? Hvorfor ikke forkæle dig selv og løse dine omfattende akne-hudproblemer med 100% ren Tamanu Olie?

Tamanu Olie er populær til behandling af akne og akne ar. Den er også kendt som super-olien til hudpleje. Denne tropiske olie har været brugt i århundreder som et naturligt anti-inflammatorisk, anti-neuralgisk, antibiotisk, anti-mikrobiel og antioxidant middel.

 

Hvordan formes akne?

 

Din hud, kroppens største organ, er en velsmurt olie-maskine. Bogstaveligt talt!

Din hud producerer konstant naturlige olier (sebum) for at holde din hud og dit hår fugtet. Din krop er i stand til at kaste døde hudceller væk i et hastigt tempo.

Undertiden kan bortskaffelsen af døde hudceller blive blokeret af den olie din krop producerer og af hudcellerne i porerne, hvilket kan forårsage en blokering.

Bakterier vokser frit i dette miljø, og fodre på de døde hudceller og anvender olien som brændstof. I enkle vendinger er akne en blokering af olie, døde hudceller, og bakterier i hudens porer.

Dybest set, skabes akne i det yderste lag af huden, kaldet epidermis, rodfæstet dybt i dermis delen af hudens lag.

 

Tamanu nødder

Tamanu nødder

Her fra ekstraheres olien

Sådan bidrager Tamanu olie med at bekæmpe akne

 

Akne behandling indebærer at man reducerer bakterier, kontrollere produktionen af overskydende talg, reducerer inflammation og forhindre nye i at udvikles. Det er præcis det Tamanu olien gør.

Hudlæge specialister ordinerer oftest hudplejeprodukter, der indeholder:

Benzoylperoxid som antimikrobiel for at dræbe bakterier, Clindamycin eller en svovlsyre-løsning som antibiotika for at mindske udviklingen af akne og Retinoider til behandling af både inflammatoriske læsioner af akne (bumser og cyster) og ikke-inflammatorisk læsioner af akne (sorte og hvide hudorme).

Det er de tre vigtigste kemiske komponenter, som den medicinske industri tilbyder os at behandle akne problemer med, hvorimod vores Moder Natur giver os et naturligt middel mod akne problemer ved hjælp af Tamanu Olie.

 

Derfor er Tamanu olie god til behandling af akne

 

Tamanu Olie besidder en unik fedtsyre kaldet Calophyllum syre, som kan være årsag for regenerering af nyt hud og lakton, som er nøglen bag et antibiotisk komponent. Andre interessante bestanddele af olien er Calophyllumider og Kumariner som begge er inflammatoriske midler fra olien.

Et af de vigtige elementer i Tamanu olien er dens evne til at trænge ind i alle tre lag af huden; Epidermis (overhud), Dermis (læderhud) og Hypodermis (underhuden, også kaldet subcutis), meget hurtigt og uden at efterlade en fedtet fornemmelse. Den virker i harmoni med din hud og hjælper din hud til at regenerere sig selv.

Tamanu olie er en ikke-fedtet olie og den absorberes let ind i huden. Olien kan have en udtørrende virkning på huden, når den anvendes på et større område. Hvis området begynder at blive “skællet”, skal du derfor ikke blive forskrækket – det betyder blot, at olien gør sit arbejde. Påfør lidt mindre olie eller stop et par dage. Da olien er så utrolig effektiv, rækker selv en lille smule langt.

Der er ingen skade i at bruge olien i andre hudplejeprodukter, da den er sammensat af phospholipider og glycolipider. Disse er naturlige bestanddele af en sund hud og har gode vand-bindende midler.

Anvendelse af tamanu olie

Sådan bruger du tamanu olie i kampen mod uren hud, akne og bumser

For akne behandling: Før du påfører Tamanu olie til ansigt eller hud, så sørg for at dit ansigt/huden er grundigt vasket forinden, fri for make-up og for skadelige bakterier, som du kan få fra luftforurenende stoffer.

 • Med andre ord, vask dit ansigt og huden efter din personlige hygiejniske rutine.
 • Herefter påfører du en eller to dråber olie direkte på fingerspidserne, som du hurtigt gnider ind i huden.
 • Massér olien i cirkelbevægelser, indtil olien bliver absorberet ind i din hud.
 • Gør denne rutine til en hverdags-rutine for at forøge virkningen fra olien og for at opnå den bedste akne behandling.

Det anbefales at anvende denne rutine ved sengetid.

 

Hvad skal du forvente?

Ganske vist kaldes tamanu for en mirakelolie, men du må dog forvente, at skulle give olien sin tid til at virke.

De fleste oplever at se de første resultater allerede efter en uges tid eller to.
Vi anbefaler, at du i begyndelsen bruger olien to gange dagligt.

Efterhånden, som behandlingen forbedres, kan du gå ned til én gang om dagen eller efter behov.

Eksfolier dit ansigt med Tamanu Oil Scrub

Eksfoliering er en meget vigtig del af enhver hudpleje rutine. Ikke alene betyder det, at man afskiller sig med døde hudceller, men det fjerner også den overskydende olie og eventuel snavs, der lever i dine porer og som dermed kan forårsage akne udbrud. Eksfoliering af din hud bør efterlade en følelse af at din hud er mere blød og sund.

Sådan skrubber du dit ansigt ved hjælp af Tamanu Olie

 

(Før du går i gang med denne proces skal du sørge for, at din hud er ren, at der ingen make-up rester er, og du har en vasket og rengjort dine håndflader).

Sådan gør du:

 1. Tag en håndfuld sukker og placer den i en skål (helst økologisk sukker, både hvid og brun fungerer fint)
 2. Tilsæt Tamanu Olie i sukkeret (lige nok olie til at sukkeret bliver vådt)
 3. Stille og roligt masserer du nu sukker blandingen ud på dit ansigt og hals i 2-5 minutter
 4. Skyl ansigtet rent for sukker og olie med lunkent vand og dup derefter huden tør

Du vil føle en fantastisk forvandling af din hud – til en silkeblød og skindende hud. Gentag denne naturlige rutine en eller to gange om ugen.

Forsøg med Tamanu olie – Moder Naturs hemmelige våben mod akne

Har du lyst til at give Tamanu olie et forsøg i bekæmpelsen af din akne og dermed anvende den som din akne behandling, skal du sikre dig, at du finder den rigtige olie.

Tamanu olie er en meget mørke-grøn olie, som ikke fedter til på huden og som absorberes forholdsvist let.

Din Tamanu olie skal være 100% ren og indholdfortegnelsen skal derfor angive, at den kun indeholder “100% Calophyllum inophyllum“.

Tamanu olie er ikke så kendt i Danmark og kan derfor være svær at finde.

Men vi har den naturligvis ツ

 

Kilder:

Under udarbejdelse

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.