Året der gik, og en forfriskende fremtid for CHLEOPATRA i 2017

nytårs fyrværkeri for året der gik 2016 og det nye år 2017

2016 har været et rigtig godt år for min kone og jeg. Vi håber også dit 2016 har været fantastisk. Der er noget ganske særligt ved et nytår, når man tænker i nye baner. Ikke blot nytårsforsæt, som er ganske almindeligt på denne tid af året. Nej, bare det at se indad på en selv. Det at føle man vil prøve noget nyt og så vælge at gøre det – fastholdende. Et nytår bringer mange nye ting med sig. Her ser vi på året der gik og på hvad fremtiden i 2017 bringer med sig.

Vi er nu nået en lille uges tid ind i det nye år – det skulle have givet de fleste af os tid til, at se tilbage på det forgange år og samtidig sætte fokus på fremtiden.

Hvad 2016 bragte med sig for CHLEOPATRA og os

På trods af 2016 ikke bragte mange nyheder med sig i form af nye produkter, og ej heller bragte virksomheden op i et nyt gear, så betragter vi alligevel 2016 som et rigtig godt år. Der skete mange spændende ting og vi brugte i stedet meget tid på at rydde op i virksomheden, så der er langt mere styr på genbrug, de rigtige økologiske certificeringer, et mere strømlinet nyhedsbrev, en bedre struktur på hjemmesiden og generelt set en bedre overordnet vision for virksomhedens fremtid.

Her er nogle af højdepunkterne for 2016:

  • Chleopatra fyldte tre år
  • Få men rigtig gode artikler blev udgivet
  • Et par nye produkter så dagens lys
  • Hjemmesiden fik sig en omstrukturering
  • Ny opsætning af nyhedsbrevet nåede lige med inden året var omme
  • Personligt: Vi fik rejst en god del og så nye steder af verdenen

På rejse og tilbage igen

2016 har været et utrolig travlt år for Liezel og jeg. Min kære kone har været så heldig, at have været rejst på ferie hele 6 gange i løbet af 2016. Heriblandt til; Filippinerne, Skotland, Bornholm, Sverige, Norge og Barcelona. Jeg selv fik kun lov, at være med på de 5 af rejserne ツ

Det gode ved at rejse er, at man altid får så megen god inspiration fra forskellige dele af verden. Ulempen, i hvert fald når man driver en lille privat virksomhed som Chleopatra, må siges at være, at det tager tid ud af kalenderen. Vi elsker at rejse og se verden, men CHLEOPATRA passer desværre ikke sig selv. Det kan skabe problemer i forhold til afløsere, ferielukning og helt basalt arbejde, der blot bliver udskudt.

Netop derfor har CHLEOPATRA ikke vækstet så meget i 2016, som der var håbet på, men det kan vi primært takke os selv for. Til gengæld fik vi mange glade oplevelser.

Frihed med ansvar

Fordelene ved at drive CHLEOPATRA er mange. Dels giver det mig en vis frihed i forhold til et normalt 9-5 job. Jeg bestemmer selv (nogenlunde), hvornår jeg står op, hvornår jeg spiser morgenmad, hvor længe jeg bruger på maden. Og jeg kan til enhver en tid gå eller løbe en tur, uden at chefen brokker sig. Den eneste rigtige forpligtelse, der er i hverdagen er, at pakkerne skal på posthuset. Og nåh ja, Flasker, olier og klistermærker skal bestilles samles og pakkes. Ordre skal behandles, regnskabet skal vedligeholdes og hjemmesiden skal opdateres og vist også en million andre ting. Men sjovt nok, så føles det langt mere frit end et almindeligt arbejde. Jeg elsker det!

Chleopatra er fortsat kun lige nok til at jeg kan arbejde fuld tid. Min kære kone går fortsat på arbejde, så langt det meste af arbejdet lægger i mine hænder. Jeg vil gøre alt for at det nye 2017 bliver et vækstende år. Ikke kun for os, hvad angår rejser og oplevelser, men i særdeleshed også, hvad angår virksomheden. Der skal trædes på speederen.

CHLEOPATRA’s Nyhedsbreve

Vores nyhedsbreve er her ved årsskiftet blevet fintunet.

Vi lytter altid til vores kunder, og et af de kritikpunkter som gik igen var, alt for mange nyhedsbreve. Vi har derfor omstruktureret nyhedsbrevene og så vidt muligt arrangeret det således, at man ikke får mere end maks. 12 nyhedsbreve på en måned. Det lyder måske fortsat af rigtig mange, men det gælder også kun, hvis man abonnerer på alle de nyhedsbreve vi tilbyder.

Typisk vil man modtage et sted imellem 2 og 5 nyhedsbreve per måned, hvis man abonnerer på både CHLEOPATRAPLUS og CHLEOPATRA FRIDAY SALE. Der kan være måneder, hvor du vil modtage flere (typisk omkring Black Friday og i julemåneden).

Fakturaløs pakning

Vi går altid ind for at spare miljøet mest muligt. Det gør vi eksempelvis ved at benytte os af genanvendelige glasflasker og ved at genbruge gamle aviser. For at neddrosle forbruget af unødvendigt papir. Så har vi her med årsskiftet også valgt, at fjerne papirer i forbindelse med pakningen. Eller rettere ét bestemt stykke papir. Før i tiden blev der altid anvendt to stykker papirer; et til forsendelse og et til selve fakturaen.

Da vi allerede sender fakturaen digitalt, ser vi ingen grund til at fortsætte med også at vedhæfte disse ved pakningen. Derfor får du fremover kun din faktura per e-mail. Det kan godt være, at det kun er ét stykke papir vi sparer verden for. Men ét ud af to er fortsat en besparelse på 50%, hvilket må siges, at være ganske godt. Vi håber duvil tage godt imod det nye tiltag.

Fremtiden for en lille familiedrevet virksomhed i 2017

Det er altid risikabelt at love for meget, men én ting, vi rigtig gerne vil, er at udgive langt flere artikler i 2017. Artikler om vores olier, om brugen af dem og om andre gode tips og tricks, når det gælder naturlig pleje af huden og håret.

2016 bragte ikke mange artikler med sig. Dem vi udgav var dog af en god og fyldestgørende karakter, hvilket også vil være vores mål med fremtidige artikler. De skal naturligvis ikke være lange bare for at være lange, men detaljerede og fyldestgørende. Vi ønsker, at du har lyst til at komme forbi CHLEOPATRA, når du skal surfe lidt rundt og finde nyttige informationer om naturlig hud- og hårpleje.

2017 vil bringe en del nye artikler med sig. Har du interesse i noget særligt, så tag endelig kontakt.

Vi håber også der vil være tid til, at få et par nye produkter på hylden. Har du nogle præferencer hvad det angår, så kan du fortsat nå at få din stemme med.

På et helt personligt plan, skal jeg til at løbe langt flere ture. Jeg skal spise sundere og være mere pligtopfyldende og arbejde hårdere for at opnå et vækstende år for CHLEOPATRA. Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang.

Som selvstændig ville man nogle gange ønske, der var 48 timer i døgnet. Sagt med andre ord, der er rigtig meget der skal ske i 2017 og selvom jeg ikke agter at love for meget, så vil jeg gerne love dig, at holde dig orienteret om CHLEOPATRA’s fremgang. Så følg gerne med her på bloggen, så lover jeg dig, at du vil have mulighed for at få mere indsigt i fremtiden. En slags ”bag om CHLEOPATRA” kunne man næsten fristes til at kalde det.

Nok om os, CHLEOPATRA og mig. Hvad med dig?

Hvad skal du foretage dig i 2017? Har du råd til at rejse eller måske bare komme lidt væk hjemmefra? Skal du have ændret din garderobe eller måske smidt alle de kedelige kemikalier ud?

Det herlige ved et nytår er i sandhed, at det sætter tingene i perspektiv. Mange indser på denne tid af året, at der skal nye boller på suppen, at noget må ske.

Det sjove ved dette er, at hver dag kunne lige så godt være dit nye fortsæt. Vi tænker nytårsforsæt, hvor vi sætter os noget nyt for i livet. Men hvorfor har mennesker det sådan, at de er nødt til at have et nyt startpunkt? Hvorfor kunne vi ikke ligeså godt vågne op en tilfældig dag og sige; nu skal jeg ikke ryge mere, nu skal jeg tabe mig, nu skal jeg træne mere, nu skal jeg spise sundt, nu skal jeg ikke længere bruge giftige kemikalier jeg end ikke kan udtale, nu skal jeg fremover huske at bruge tandtråd… Du har sikkert fanget den.

Vi mennesker er sjove, hvad det angår. For vi har netop brug for noget stort, hvis vi skal udrette noget stort. Dertil kommer nytåret, som den perfekte løsning. En ny begyndelse. En frisk start. Et nyt år.

Vi har ikke det endegyldige svar her, men håber blot, at du får det bedste ud af det nye år.

Har du i øvrigt fået læst op på, hvordan du skaber det bedste år nogensinde?

Med det, ønsker jeg dig et sikkert, glædesfyldt, sundt og velstående 2017.

Godt nytår!

Morten Pauch, hvis kone hilser vinkende i baggrunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.