Morgenrutine med olier på badeværelset

Badeværelset er dit ét og alt om morgenen, når du foretager dig dine daglige rutiner i form af badning, barbering, styling, tandbørstning, hudpleje, hårpleje, ansigtspleje, makeup og øvrige forberedelser til dagen.

Det er med andre ord stedet, hvor du foretager dig nogle af dagens første og i mange tilfælde vigtigste opgaver, for at du kan fungere og være til.

Her har du styr på tandbørsten, krøllejernet, din lotion og balsam samt makeup og natcreme. Faktisk er det helt utroligt, så meget man får udrettet på dette ene værelse i huset 😃

Derfor er det også på sin plads, at dine hudpleje produkter og i dette tilfælde dine rene olier, får en fast plads på hylden.

Her bringer vi tre olier du ikke kan være foruden og forklaringen på, hvorfor de bør have sin faste plads på badeværelset.

Olie til kroppen efter bad – Lotion og fugtighed

Efter et godt bad og din hud er tør efter en tur i håndklædet, så er din hud mere skrøbelig.

Når du bader fjerner du nemlig ikke kun snavs og urenheder. Du fjerner også din egen huds beskyttende olie. Sebum er hudens olie, som dels beskytter kroppen og dels fugter den, så du ikke tørrer helt ud.

Det er derfor en rigtig god idé, at smøre kroppen ind i en vegetabilsk olie efter badet. På den måde, tilfører du fugt til huden, som både nærer huden og samtidig giver den et nyt beskyttende lag.

Kokosolie – Universal olien til hele kroppen

 

Kokosolie er mildest talt noget af en universalolie. Vi har skrevet en del forskellige artikler om kokosolien og den utrolig mange anvendelsesmuligheder.

Kokosolie er fantastisk til håret. Den fungerer både som balsam og som fugtighed. Den kan afhjælpe på spaltede spidser, tørt og kedeligt hår og afhjælper også skæl i hovedbunden.

Efter bad er kokosolie en dejlig olie, at smøre på over hele kroppen. Med den rette mængde, absorberes olien hurtigt og fedter ikke. Du undgår tørre albuer, forhindrer strækmærker og gør i det hele taget huden langt mere elastisk.

Selv om kokosolie er en mild olie, kan den også fjerne mindre urenheder og udslæt, hvorfor den altid er god, at have på badeværelset.

ØKO

Olie til alle de der små hudproblemer
– knopper, bumser, urenheder

Det er altid godt at have en førstehjælps-olie klar til de der katastrofe dage, hvor en bums pludselig er dukket frem eller huden føles ekstra fedtet og uren.

Nogle dage, kan særligt ansigtet have brug for lidt ekstra midler i form af antibiotikum, antiseptisk, antisvamp eller antiinflammatorisk egenskaber.

Ubehageligheder som svamp i lysken, kan hurtigt helbredes, akne kan heles, nervebetændelse kan lindres og rynker kan mindskes. Det er blot nogle af de muligheder, som denne førstehjælps-olie tilbyder.

Tamanu – Førstehjælps-olien

 

Tamanu olie besidder evnen til at lindre nervebetændelse, som en del med diabetes desværre oplever. Det fortæller lidt om oliens styrke og egenskaber til at lindre.

Omvendt har mange også succes med at mindske og i bedste fald komme både akne og akne-ar til livs.

Tamanu er god til hele kroppen og kan også anvendes som beskyttende fugtighed, som en slags serum og til antisvamp. Eksempelvis i de nedre regioner (udvortes).

Med alle de muligheder denne olier giver dig, kan du nok forstå, at den fortjener en plads på badeværelset.

Olie til ansigt – Anti-aging, fugtighed og makeupfjerner

I det daglige har du ikke nødvendigvis brug for alle ovenstående egenskaber, men kan nøjes med en rigtig mild og blød olier, der fugter, nærer og beskytter huden. En sådan olie kan anvendes til både ansigtet, huden og håret uden at virke for fedtet, uden at afgive lugte og uden at være til gene.

Der findes flere fine olier, der har præcis disse evner, men vi har valgt en olie, som er sikker at anvende for hele familien – inklusive de helt små.

Kæmpenatlys

 

Kæmpenatlysolie er en mild og god olie. Den er en af de få olier, der er god mod rosacea, psoriasis, rynker og endda nældefeber.

At olien er så mild som den er, gør den også god til mere almindelig rutiner, som til en effektiv makeupfjerner.

Desuden fungerer den godt, som en billigere ansigts-serum – helt uden kemi.

Kæmpenatlysolie er også god til manden med skæg, for at undgå eller fjerne skægpest.

Afrunding

 

Vi mener at rene olier har rigtig meget at byde på. Ikke blot mindsker du kroppens indtagen af kedelige kemikalier ved at bruge 100% rene vegetabilske olier. Du får faktisk også mange anvendelsesmuligheder – endda flere end mange andre kommercielle produkter tilbyder i én og samme flaske.

Det behøver naturligvis ikke være lige præcis dem vi anbefaler herover – det kan sagtens være nogle andre olier du synes bedre om – men med olier på badeværelset, har du ikke langt til at kunne foretage dig nogle af de mest almindelige daglige rutiner uden at det koster en formue.

Hvilke olier har du på badeværelset?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.