Øvelse gør mester, som man jo siger – og det gælder også, når det handler om brugen af olier til huden og håret. Har du forsøgt dig med olie til huden og håret, men ikke rigtig lige blevet fanget af det? Måske du er blevet anbefalet at bruge olie af en af dine bedste veninder. Måske du allerede har anvendt olier i et stykke tid, men stadig er lidt i tvivl. Vi begår alle fejl.

Hvis du er den mindste smule i tvivl, eller, hvis du ikke rigtig føler olie er noget for dig. Så er der en stor risiko, for at du har foretaget mindst én af nedenstående fejl, som mange begår, når de anvender olie til huden og håret.

Læs med her og undgå de samme brølere som andre, når du skal bruge olier til hud og hår.

Fejl nummer et:

Den rette mængde

– bruger du mon for meget?

 

Med olie, kommer du ganske langt med meget lidt. Du behøver vitterligt ikke mere end et par dråber til at dække hele dit ansigt. Din hud absorbere ansigtsolier forholdsvist nemt med alle de næringsstoffer og aktive ingredienser, der findes i olien. I de fleste tilfælde efterligner olien hudens egen sebum i dermis-laget, hvilket betyder, at du får bedre resultater ved at bruge mindre af produktet.

Har du nogensinde opdaget, at din hud ikke rigtig føles hydreret om morgenen efter du har anvendt din ansigtscreme? Det er sandsynligt, fordi din fugtighedscreme indeholder paraffin, et medlem af mineralolie familien, som kan gøre at din hud føles blødere, men ikke giver de samme nærende og genoprettende egenskaber rene vegetabilske olier gør.

Faktum er, at du som udgangspunkt kun skal bruge meget få dråber olie til ansigtet. Sørg for at massere disse dråber godt ud på alle områder af ansigtet, som du ønsker skal fugtes.

Fejl nummer to:

Gnid ikke, masser blidt

– påføre du mon olien forkert?

 

En typisk fejl folk begår, når de anvender olier til huden er, at de gnidder olien på. Mange cremer skal gnides på, da de kan være svære at få på eller være meget længe om at absorbere, hvorfor man hurtigt tiltager sig den vane med at gnide indholdet godt og grundigt på huden. Sådan fungerer det ikke med olier.

Rene olier absorberes ganske fint, nemt og hurtigt af huden – alt efter hvilken olie du anvender naturligvis. Din hud har langt større tendens til, at tage godt imod olien, hvorfor det er bedre, at du blot blidt masserer olien på huden og lader den gøre resten af arbejdet.

Fejl nummer tre:

Den forkerte rækkefølge

– Hvad skal på først?

 

Der er en god tommelfingerregel for hudpleje: Påfør altid de letteste formler først og gå gradvist opad til de tungeste formler efterfølgende. Lettere produkter omfatter sera, mens tungere produkter omfatter cremer. Olier passer et sted sådan cirka midt imellem. Hvis man vælger at anvende en fugtighedscreme foruden olien, vil ordren afhænge af tykkelsen af fugtighedscremen og konsistensen af olien. Generelt bør en olie påføres under tykkere og tungere fugtighedscremer.

Fejl nummer fire:

For mange artister fordærver olien

– Bruger du for mange produkter på én gang?

 

Det absolut bedste resultat finder du med ét produkt af gangen. Dermed ikke sagt, at du altid kun skal bruge ét produkt. Skal du eksempelvis anvende en olie til fugtighed men samtidig anvender en fugtighedscreme. Ja, så får du nok svært ved t finde frem til, hvilken af de to, der virker bedst. Derfor bør du overveje, at bruge ét produkt af gangen. På den måde finder du langt hurtigere frem til de produkter, din hud bedst synes om.

Fejl nummer fem:

Køb af raffineret olie med færre naturlige egenskaber

– Koldpresset ja, men er din olie nu også uraffineret?

 

Mange personer vælger helt og holdent at gå efter de billigste produkter. Det er er i og for sig ikke noget i vejen for, men vær forberedt på, at du ofte får hvad du betaler for – det gælder også olier til huden og håret. Går du efter kvalitet, så er det ofte ord som ”koldpresset” og ”økologisk” du går efter. Men du bør tage et tredje ord med på din shopping tur, når det gælder olier. Ordet er ”uraffineret”.

Raffinerede olier har nemlig været igennem en varmebehandling, der fratager dem for mange af de gode naturlige egenskaber. Ja, faktisk de egenskaber du i første omgang gik efter, da du købte produktet.

pige dufter til blomster i naturen

Fejl nummer seks:

Olier uden duft – lugtfri olier

– Er din olie blevet deodoriseret?

 

Et fjerde ord du bør være opmærksom på er, hvis olien er deodoriseret. En deodoriseret olie har fået fjernet sin naturlige duft/lugt. Dette foregår oftest ved det sidste step af raffineringsprocessen, hvorfor denne type olie også indeholde færre af sine naturlige gode egenskaber.

Olier uden naturlig duft/lugt er ikke nødvendigvis nogen særlig god olie. I hvert fald ikke, når det handler om, at tilføre olien til huden og håret med øje for vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer. I den proces der skal til for at fjerne den naturlige aroma fra olien, forsvinder mange af oliens gode naturlige egenskaber nemlig. Vælg derfor hellere olie ud fra de egenskaber du ønsker dig af olien.

Kan du partu ikke klare lugten af eksempelvis en kokosolie, så vælger du måske en deodoriseret kokosolie. Vi anbefaler, at du i stedet vælger en helt anden olie, som du kan holde ud at dufte til og så får alt det gode indhold ved olien med i købet.

Hvordan kan du vide om din olie er raffineret? Det kan være svært de første par gange, for selvom det bør stå på flasken, er det ikke alle, der overholder dette. Olien bør have en smule naturlig duft og lidt mere kvalitet over sin konsistens. Ofte kan der endda opstå bundfald i flasken, når olien er helt ren og uraffineret og dermed ikke-deodoriseret. Du kan først vide dig helt sikker, når du i forvejen kender olien og har prøvet nogle forskellige mærker. Vi forhandler udelukkende uraffineret olier.

Fejl nummer syv:

Giv olien en chance

– Giver du tid nok?

 

Personer er forskellige. Det er vi helt med på og alle har forskellig tidsfornemmelse og dermed forskellig præferencer for tålmodighed. Rene olier er ikke i sig selv vidundermidler, selvom man somme tider kunne fristes til at tro det. Præcis som alt andet, så kræver naturlige produkter tid.

Du kan derfor godt opleve, at du i begyndelsen ved brugen af olier i eksempelvis ansigtet, vil føles mere fedtet end normalt. Dels kan det naturligvis være fordi du bruger for meget, men det kan også være en naturlig reaktion over for det nye naturlige produkt. Din hud skal nemlig lige vænne sig til de ændringer du udsætter den for. Oftest vil en fedtet hud hurtigt registrere den ekstra fugt og derved nedgradere produktionen af sin egen sebum. Men alting tager tid. Så giv olien en reel chance for at vise dig, hvad den er i stand til. Vi anbefaler, at du anvender en olie i en måneds tid og som et minimum i hvert fald i fjorten dage, før du sætter den skuffet tilbage på hylden.

Fejl nummer otte:

Vælger olie ud fra andres præferencer

– Tag dit eget valg!

 

Vi lytter altid til vores bedste venner, til familiemedlemmer og andre bekendte. Vi lytter endda gerne til anbefalinger fra personer, som vi aldrig har mødt – særligt online. Vi anbefaler, at du lytter til din egen hud og knapt så meget til dine veninder. Bliver du anbefalet en bestemt olie, er der intet i vejen or at afprøve den selv. Men det er ikke sikkert, at din hud eller dit hår er af samme mening, som din veninde. Derfor bør du altid lytte til huden og håret. Fedter din hud helt til med en bestemt olie, der ellers skulle være fantastisk, så er det sikkert ikke lige den, der passer dig. Prøv en anden og bliv eksempelvis inspireret af vores guide med olier i forhold til absorberingsevne.

Fejl nummer ni:

Vælge ikke olie udelukkende ud fra pris

– Vælg kvalitet i stedet!

 

Det her handler lidt om nogle af de samme elementer, som vi allerede har gennemgået. Vi tager en gang til for god ordens skyld.

Når du skal bruge olier til huden og håret, har du ikke brug for en olie, der er behandlet på samme måde, som når den skal kunne spises. Spiseolier gennemgår oftest flere processer, der gør dem mere spisevenlige. Nogle af disse fratager olien fra deres naturlige egenskaber, hvilket der slet ingen grund er til, når du skal have det på huden. Her vil du helst bevare alle disse gode egenskaber. Vælg derfor olier, der er:

  • Økologiske
  • Koldpresset
  • Uraffineret
  • Ikke-deodoriseret
  • Ikke-bleget
kvinder anbefaler produkt i butik til en anden kvinde der er ude og shoppe

Fejl nummer ti:

Spørger ikke andre før du anvender olien

– Spørg gerne!

 

Ofte har vi mennesker for vane ikke at spørge. Det er meget naturligt blot at prøve sig frem. Du kender det sikkert selv fra mange andre sammenhænge. Du spørger ikke om hjælp, for du finder selv ud af det. Efter flere forsøg får du endeligt spurgt dig frem og resultatet ses med det samme. Det er ikke anderledes, når der skal handles olie. Vi kan ikke alle være eksperter på alt, selvom vi gerne vil det. Derfor anbefaler vi altid at du spørger. Spørg din veninde, spørg på vores hjemmeside ved at søge dig frem til resultater eller ring eller skriv og spørg os.

Hvad med dig – Er du stødt på andre problemer?

Fortæl os gerne om dine begynder-problemer med rene olier til huden og håret. Har du oplevet at blive klogere på oliernes virken, måden at anvende dem på eller måske noget helt andet du ikke vidste til at begynde med? Fortæl fortæl…!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.